reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

reklama
Wiecie...znalazlam fotel do pokoju malej.... tutaj to sie nazywa glider- taki lekko bujany z osobnym podnozkiem. wprawdzie uzywany i bede musiala wyprac poduszki ale z jasnego drewna i kremowy material.... jak ulal do jasnego lozeczka i mebelkow. nowy ponad 200$ a ja zlapalam za caaale 40$.

http://www.babyant.com/bn024084.html tyle ze z naturalnego drewna bo ten na obrasku to chyba wisnia

Monika super fotel odrazu widac ze made in USA u nas by zajol pol pokoju juz na nic miejsca by nie straczylohihihihi mi sie marzy bujany taki jaki mala moja babcia musze gdzies poszukac ale to chyabjuz jak bedziemy mieszkac gdzie indziej i zabawki nie beda dominujacym wyposarzeniem mieszkania... ;D

Lucyann teraz w Polsce pewnie to samo co i w USA tylko ceny wyzsze niz w stanach. a fotel to w sumie jak dla starej babci.... obydwie czesci siedzenie i podnozek sie bujaja! tak sobie usiadlam i mysle ze juz za 2.5 mioesiaca to ja bede tak sie w nim bujac ale z malym zawiniatkiem....

Goralka juz mialam pisac do Ciebie z tymi butami zebys jak bedziesz w poblizu fabryki zebys weszla tam i ich opier...... za to ze te buty wycofuja z produkcji ;-) no ale jutro mi przysla wiec narazie nie bede Cie o to prosic ;-)

Lucyann ...wcale jak kaczuszka nie jezdem ;-)

Wiecie co ...chce sobe kupic sukienke na jesien, taka lekko za kolanko odcinana pod biustem, z dlugim rekawem i nie czarna. Widzialyscie w jakims z ze sklepow z dla ciezarowek cos takiego?

Megusek zaskakujesz......!!! ja po sklepach dal ciezarnych nie chodze ale wiem ze w takich sklepach jak "india" sa takie wzory kiecuszek bo tez na taka patrzylam ;D ;D ;D ;D

no tak...kupilam w takim "India" na lato to moze i na jesien beda! Dzieki za podpowiedz Lucyann :)

Jakos w tej ciazy mozg mi nie pracuje na pelnych obrotach ;-) ::)

Ja w zeszłym tygodniu wydałam ponad 200 zł na środki higieny dla dzidzia, proszek, rożek, ręczniczek, gąbke-wklad do wanienki (polecam przydaje się bardzo przy kąpieli http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=2816) i paczkę Pampersów.

Już praktycznie wszystko to co najważniejsze dla dzidzia, jeszcze sobie chce kupić z dwa biustonosze dla karmiącej (tu jest okazja http://www.allegro.pl/item124974439_stanik_dla_mamy_karmiacej_2_w_cenie_1_85c.html może króraś się skusi  :)), wkładki laktacyjne i art. hig do szpitala.

Z grubszych wydatków to dla mnie nieszczęsny laktator, a dla dzidzia leżaczek (bo przy Wiktoku jakoś tak odwlekło się) i nosidełko bo tamto stare mieliśmy, a z tego co patrzyłam to już za 130-150zł można kupić fajniutkie. Ale koszty rozłoży się na kolejne dwa miesiące.

reklama
Dorota te gąbki do wanienek to podobno nienajlepszy pomysł, bo bardzo trudno szybko je wysuszyć, a w wilgotnych od razu lęgną sie grzybki, to usłyszałam w szkole rodzenia.

Do góry