reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

kurcze ja oprocz kilku rzeczy dla malucha nie mam nic i zaplanowalam zakupy na pazdziernik ale jak czytam to u was wszystko kupione czy ja nie za pozno biore sie do rzeczy sama nie wiem ale ostatnio mam urwanie glowy ::)
monika piekna posciel :)

reklama
Ewunia dzieki... kupilam dzien po tym jak sie dowiedzialam ze mam dziewczynke :)
Wiesz my kupujemy wczesniej bo wydatki tak nie bola jak sa rozlozone w czasie. plus w stanach sa wielkie przeceny ... czekanie do konca znaczy placenie 100% zakupy z wyprzedzeniem oszczedzaja jakies 50 czasem 70%. Koztuja tylko duuuuzo czasu!

ja też powoli wszystko kolekcjonuję - w ten weekend jedziemy w końcu po łóżeczko ::) ach ... nie mogę się doczekać ...
Pola , a jak tam Twoje ( hmm... raczej Twojej córci ) mebelki ? wszystko już ustawione ?

dziewczyny wygrałam aukcję tej chusty, ostateczna cena 107,50 zł, teraz tylko trzymać kciuki, żeby nie miała wad.
nio i udało mi się uszyć pieluszki, fajne są te flanelkowe, postanowiłam uszyć mniejsze niż standard, bo dla maleństwa nie trzeba takich płacht, a latem jak podrośnie nie będę owijała dzieciaka we flanelę.
położna polecała jakąś maść z lanoliną na obolałe brodawki, podobno rewelacja, jeśli chcecie to podpytam o nazwę, bo nie pamiętam, oni to rozprowadzają w szpitalu, a lanolina jakaś specjalna, oczyszczona

Hej Góralko to fajnie, ze udalo Ci sie wygrac aukcję. Napewno chusta będzie ok.
Ja już też powolutku kompletuję wszystko. Wczoraj walczyłam na allegro o karuzelkę z pozytywką i w sumie moja oferta była najwyższa, ale cena minimalna nie została osiągnięta więc sprzedający nie musi mi jej sprzedać. Szkoda, jeśli się nie zdecyduje... Poszła za 15,50zł

Goralka super ze wygralas chuste troche zawsze tanej? miejmy nadzieje ze bedziesz zadowolona z tymi masciami to uwazaj one zmieniaja smak cycusia najlepsza masc jest z Aventu do cyckow wlasnie na bazie lanoliny najlepiej gdzies wypros probke znajoma stosowala jako krem do pupy dla noworodka bardzo chwalila ja tez maialam kontakt jest super. czyts lanolina moze uczulac...moze predzej tamte kosmetyki na bazie parafiny sa delikatniejsze -wybacz ze sie madrze ale takie znam opinie moze do czegos Wam sie przydadzatakie info ::)
Cynamonka bo ja tez licytowalam jakas karuzele mam nadzieje ze mnie nie przebilas ide sprawdzic... ;D ;D

Cynamonka luzik moja jeszce sie licytuje zaczekamy mysle nad jakimis drobiazgami dla malego.. o matko moje sknerstwo bardzo cierpi... :(

Monika-śliczna pościel! Miód.
Anita-wczoraj mężowi udało się skręcić szafę i komodo-przebierak. dzis łóżeczko. Jestem zachwycona, bo wg mnie wygląda jeszcze lepiej niż w sklepie. Znaczy ładne te meble kupiliśmy ;) Problem jest tylko jeden, że pokoje w Holandii są straszniście maleńkie. Mam nadzieję, że wystarczy mniejsca dla Małej :0
Góralka-gratuluję wygranej oraz zapału w szyciu i zdolności manualnych.
A ja teraz marzę o taki fotelu bujanym z podnóżkiem,także bujamnym, specjalnym dla kobitek karmiących, mam itp. POnoc drogi, ale cholera trzeba mieć na czym siedziec jak się dziecko karmi, nie? Własnie tłumaczę mężowni, jakie to ważne by bujać córcię ;)

reklama
Pola- jak juz skręcicie mebelki- to pstryknij pare fotek i nam sie pochwal ;Dnapewno piekne sa!
My dzis zamówilismy komode- przewijak z szufladami Klupsia (łózeczko tez jest tej firmy z bujakiem i szuflada)- ale mamy czekac 2 tyg.
Cynamonka, Lucyann- ja tez ost licytowałm karuzele- ale niest ktos mnie przebił ;)
Przegladam jakas posciel na allegro- ale sie zdecyd nie moge (potrafie przegladac tak po 2 godz) ::)....ponoc i tak na poczatku dzidzi spi w rozku lub spiworku....

Do góry