reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Pola co do koszul do rodzenia to też słyszałam wersję że dobre są T-shirty męża. U mnie odpada bo mąż jest mojego wzrostu, zresztą w każdym t-shircie kawałek tyłka wystaje więc ja zaopatrzę się w koszulę i skrócę ją sobie tak "za tyłek". Świecić dupskiem nie będę. A po porodzie trzebaby mieć 2 lub 3 koszule rozpinane lub z rozcięciami po bokach coby bąbla łatwo nakarmić.

reklama
Dzięki za porady :)
A ja ze swojej strony podaję adres do bardzo porządnej firmy, w której mozna zamówić piłkę (rehabilitacyjną) do rodzenia. Ceny de lux i jeszcze koszty transportu pokrywa sprzedawca.
Już za 35 zł. można kupić piłkę 65 cm!!! To najtaniej, co znalazłam na rynku. A jakie pomocne....
Oto link:
http://www.insportline.pl/pl/szukaj/?szukaj=pi%B3ka

Ja pisalam o koszulkach do porodu, takich co to mogą iść "na zmarnowanie", na dalszy pobyt w szpitalu to oczywiście dłuższe i rozpinane z przodu na cyca. piżama się średnio sprawdza, bo najepiej leżeć w łóżku bez bielizny jedynie na podkładzie, więc w koszulce łatwiej o dyskrecję.
Zagadałam do tej firmy, która produkuje "łóżezcka" z wikliny i okazało się, że mogę zamówić sam kosz, cieszę się, bo chyba nie znajdę tutaj lepszego.
W temacie laktator zaczynam wymiękać, może najlepiej nauczyć sie odciągać pokarm własnoręcznie, kilka kobiet chwaliło tą metodę. Nie dość, że oszczędność kasy to jeszcze czasu, bo ręki nie trzeba wyparzać. Chyba ;)

Laktator mozna wypozyczyc. Nam pozyczy bratowa elektryczny Medela, podobno jest bardzo dobry (i pewnie drogi)

http://www.intertom.com.pl/frameset_vertret.html

Ja ubranek nie kupuje, moze co najwyzej jakies koszulki wiazane na boczku dla dzidzi i jakies skarpetki i rekawiczki. Dostalismy od bratowej po bratanicy wor a pewnie i tak cos dostaniemy od rodziny i znajomych. Zamowilismy wozek, lozeczko itp maz przywiezie w pt. Dla siebie nic nie mam. Widzialam na sieci fajne koszule do karmienia, ale nie wiem czy nie najlepsze rozpinane do pasa. Gdzies czytalam ze dobrze jak dziecko ma kontakt z cala piersia matki a nie tylko sutkiem a te z rozcieciami podobno tylko sutek wystawiaja ;-)

Pola co do pilek to nie maja certyfikatow medycznych i dlatego sa takie tanie...ale mozna sprobowac duzo sie nie ryzykuje
A koszulki to maja rozciecie ze ja jak sie dobrez postaram to sporo mi widac..hihihihihi ale fakt jak sie polozy maluszka na sobie na cieplym cialku to tez pewnie jest inaczej ale to dopiero w domku bo w szpitalu to sa obaduchane w jakies bety.. inic procz glowy nie widac!!! :laugh:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=124980207 dziewczyny cena 66zl za chuste Lulu bebelulu... zobaczcie moze ktoras z was bedzie zainteresowana?

Lucyann dzięki za namiar, kurcze to jest to co tygryski lubią najbardziej, niech mi ktoś powie jak wyczaić tą cenę minimalna, bo jak dotąd nie została osiagnięta, MUSZĘ MIEĆ TĘ CHUSTĘ, ale nie chcę przepłacić, ale na razie kupujacy proponują 100 zł mniej niż w sklepie

reklama
Do góry