Pola co do koszul do rodzenia to też słyszałam wersję że dobre są T-shirty męża. U mnie odpada bo mąż jest mojego wzrostu, zresztą w każdym t-shircie kawałek tyłka wystaje więc ja zaopatrzę się w koszulę i skrócę ją sobie tak "za tyłek". Świecić dupskiem nie będę. A po porodzie trzebaby mieć 2 lub 3 koszule rozpinane lub z rozcięciami po bokach coby bąbla łatwo nakarmić.
reklama
Pola 30
Fan(ka)
Dzięki za porady
A ja ze swojej strony podaję adres do bardzo porządnej firmy, w której mozna zamówić piłkę (rehabilitacyjną) do rodzenia. Ceny de lux i jeszcze koszty transportu pokrywa sprzedawca.
Już za 35 zł. można kupić piłkę 65 cm!!! To najtaniej, co znalazłam na rynku. A jakie pomocne....
Oto link:
http://www.insportline.pl/pl/szukaj/?szukaj=pi%B3ka
A ja ze swojej strony podaję adres do bardzo porządnej firmy, w której mozna zamówić piłkę (rehabilitacyjną) do rodzenia. Ceny de lux i jeszcze koszty transportu pokrywa sprzedawca.
Już za 35 zł. można kupić piłkę 65 cm!!! To najtaniej, co znalazłam na rynku. A jakie pomocne....
Oto link:
http://www.insportline.pl/pl/szukaj/?szukaj=pi%B3ka
góralka
Fanka BB :)
Ja pisalam o koszulkach do porodu, takich co to mogą iść "na zmarnowanie", na dalszy pobyt w szpitalu to oczywiście dłuższe i rozpinane z przodu na cyca. piżama się średnio sprawdza, bo najepiej leżeć w łóżku bez bielizny jedynie na podkładzie, więc w koszulce łatwiej o dyskrecję.
Zagadałam do tej firmy, która produkuje "łóżezcka" z wikliny i okazało się, że mogę zamówić sam kosz, cieszę się, bo chyba nie znajdę tutaj lepszego.
W temacie laktator zaczynam wymiękać, może najlepiej nauczyć sie odciągać pokarm własnoręcznie, kilka kobiet chwaliło tą metodę. Nie dość, że oszczędność kasy to jeszcze czasu, bo ręki nie trzeba wyparzać. Chyba
Zagadałam do tej firmy, która produkuje "łóżezcka" z wikliny i okazało się, że mogę zamówić sam kosz, cieszę się, bo chyba nie znajdę tutaj lepszego.
W temacie laktator zaczynam wymiękać, może najlepiej nauczyć sie odciągać pokarm własnoręcznie, kilka kobiet chwaliło tą metodę. Nie dość, że oszczędność kasy to jeszcze czasu, bo ręki nie trzeba wyparzać. Chyba
Laktator mozna wypozyczyc. Nam pozyczy bratowa elektryczny Medela, podobno jest bardzo dobry (i pewnie drogi)
http://www.intertom.com.pl/frameset_vertret.html
Ja ubranek nie kupuje, moze co najwyzej jakies koszulki wiazane na boczku dla dzidzi i jakies skarpetki i rekawiczki. Dostalismy od bratowej po bratanicy wor a pewnie i tak cos dostaniemy od rodziny i znajomych. Zamowilismy wozek, lozeczko itp maz przywiezie w pt. Dla siebie nic nie mam. Widzialam na sieci fajne koszule do karmienia, ale nie wiem czy nie najlepsze rozpinane do pasa. Gdzies czytalam ze dobrze jak dziecko ma kontakt z cala piersia matki a nie tylko sutkiem a te z rozcieciami podobno tylko sutek wystawiaja ;-)
http://www.intertom.com.pl/frameset_vertret.html
Ja ubranek nie kupuje, moze co najwyzej jakies koszulki wiazane na boczku dla dzidzi i jakies skarpetki i rekawiczki. Dostalismy od bratowej po bratanicy wor a pewnie i tak cos dostaniemy od rodziny i znajomych. Zamowilismy wozek, lozeczko itp maz przywiezie w pt. Dla siebie nic nie mam. Widzialam na sieci fajne koszule do karmienia, ale nie wiem czy nie najlepsze rozpinane do pasa. Gdzies czytalam ze dobrze jak dziecko ma kontakt z cala piersia matki a nie tylko sutkiem a te z rozcieciami podobno tylko sutek wystawiaja ;-)
monikak_80
megusek Medela jest najpopularniejszym i najbardziej chwalonym laktatorem na rynku amerykanskim....cos musi w tym byc
Pola 30
Fan(ka)
Megusek-te wycięcia w koszulach do karmienia są olbrzymie, wyjdzie cały cyc, a moje to 2
Pola co do pilek to nie maja certyfikatow medycznych i dlatego sa takie tanie...ale mozna sprobowac duzo sie nie ryzykuje
A koszulki to maja rozciecie ze ja jak sie dobrez postaram to sporo mi widac..hihihihihi ale fakt jak sie polozy maluszka na sobie na cieplym cialku to tez pewnie jest inaczej ale to dopiero w domku bo w szpitalu to sa obaduchane w jakies bety.. inic procz glowy nie widac!!! :laugh:
A koszulki to maja rozciecie ze ja jak sie dobrez postaram to sporo mi widac..hihihihihi ale fakt jak sie polozy maluszka na sobie na cieplym cialku to tez pewnie jest inaczej ale to dopiero w domku bo w szpitalu to sa obaduchane w jakies bety.. inic procz glowy nie widac!!! :laugh:
góralka
Lucyann dzięki za namiar, kurcze to jest to co tygryski lubią najbardziej, niech mi ktoś powie jak wyczaić tą cenę minimalna, bo jak dotąd nie została osiagnięta, MUSZĘ MIEĆ TĘ CHUSTĘ, ale nie chcę przepłacić, ale na razie kupujacy proponują 100 zł mniej niż w sklepie
reklama
Podziel się: