reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

trtrtrtrtrtrtrtrtrtrttrtrtrtrtrtrt-oto werble dla Ciebie! Gratuluję! Tylko kobito nie szalej za kierownica-szczególnie w tym stanie...A za mnie proszę trzymac kciuki, bo przygotowuję imprezę na jutro na 16 osób!! Kurna. Otwarcie domu się to nazywa. Zobaczymy czy Holendrzy polubią polskie smakołyki....
Na ra, wracam do gara ;)

reklama
Lucyann brawo...do 3 razy sztuka :) GRATKI !!!
Dorotka tak chodzilo mi o ta droga.... jezu dziewczyny w polsce ceny z kosmosu- tutaj na craiglist. org mozna bez problemu kupic Medella za 100$ albo i taniej.Wprawdzie nie zawsze nowa ale to latwe do wysterylizowania. plus czasem kobietki ktore nie mialy pokarmu sprzedaja nowe. czyli jakies 300 zlotych...w kraju przebitka 10 krotna!!!!

Mam prosbe...czy mozecie mi napisac co pakowac do szpitala...w co sie zaopatrzyc? bo ja jeszcze zielona... nawet pizamy nie mam :S jak by mnie dopadlo w 6 miesiacu to bez niczego bym pojechala! plizzzz niech ktos napisze co mam w torbe ladowac i na czarna godzine trzymac. dzieki!!!

lucyann brawo kochana gratuluje :)
pola gratuluje sily niezla imprezka za 2 tygodnie u mnie taka bedzie juz sie boje jak dam rade ale na szczescie moj jest z wyksztalcenia kucharzem i pysznie gotuje ale niestety przytym tworzy prawdziwe pobojowisko w kuchni ;D

w spisie najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala widnieje pamiętnik, ehheh ciekawe ile kobiet prowadzi notatki w trakcie porodu i tuż po

Pamietnik ??? teraz sa modne takie ksiazeczki dla dziecka zze zdjeciem po porodzie ile apgar ile wazyl i potem tam do pierwszych urodzin mi sie chyab zachce kupic taka z puchatkiem w empiku jest spory wybor ??!!! ale napewno nie bede pamietac zeby ja wziasc ze soba... ;D

Ach dziekuje dziekuje to bardzo miel potrzbowlam troche pochwal bo powiem szczerze byl to dla mnie niezly wyczyn mobilizacja na calego ;D wczoraj pochodzilam troche po sklepach z rzeczami dla dzieciaczkow zalam ka w smyku koszulka na 56cm 29zl? ale byla sliczna nie kupilam bo chyba bym glowa pozniej sciane rozbila z glupoty sknera ze mnie czasem straszna
Dziewczyny powiedzcie ile tak ilosciowo juz tych laszkow uzupelnilyscie? i czy juz pokupowalyscie takie sprawy jak podklady pieluszki wkladki laktacyjne i nie tylko?
Widzialam wczoraj fajna koszulke nocna do karmienia gdzie cycucia wciaga sie z zaszewki bocznej super z szlafroczkiem chcyba bede musial juz napisac do sw.mikolaja...hihihihi lista bedzie dluga w tym roku niech sie boi.... ;)

reklama
Dziewczyny-imprezka udana,uff.Bylo 18dorosłych +4dzieci,ale sobie poradziliśmy...
Ewa-jak Ci małżonek gotuje, to kochana...poradzicie sobie. Ty masz tylko ładnie wyglądać :)
Lucy-ja już mam wszystko.Fakt, jestem w innej niż Wy sytuacji. Wczoraj np. jak rozmawiałam z 2 Holenderkami, że mam pas, który zakładam po porodzie, to były szczerze zdziwone, że jest cos takiego..Zacofana ta Europa, nie ma co...My to jesteśmy Zachód!!
Mam co prawda 1 opakowanie wkładek i na pewnoe będzie to za mało, ale lepszy rydz...szczególnie na początek. Te koszule do karmienia też mam.Kupiłam w manufakturze w skle[pie dla ciężarówek, ale kurna drogie są, znaczy może nie tanie...Wziełam 1 koszulę i 1 piżamę (za mojej kadencja pisało się to "pidżama", ale teraz są obie formy w użyciu). Podobają mi się, mam nadzieję, że sprawdzą się w użyciu.

Do góry