reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Dorota dawaj dawaj, czytam z wypiekami i chłonę każdą wypraktykowaną wiadomość. Postaram się dowiedziec od położnej coś więcej o laktatorach elektronicznych, na zajęciach bardzo je zachwalała.

reklama
Nie ma za co Monika ;) jeszcze mi się przypomniało, albo ktoś już o tym pisał wcześniej że bardzo przydatne są róznego typu blokady na meble takie zakładane na szuflady żeby maluszek nie otwierał sam, albo na uchwyty drzwiczek od szafek niektóre służą nam do dziś żeby mała mi nie robiła miszmaszu :D i jeszcze takie zatyczki do kontatków żeby maluszek nie wkladał paluszkow. Ale to jest przydatne później jak już zaczyna raczkowac i potem chodzic.

Aha i jeszcze co do chodzików to jestem przeciw, nie kupowaliśmy Wiktorkowi i teraz też nie zamierzamy korzystać, przyjdzie czas to dziecko samo się nauczy. To moje zdanie, a na potwierdzenie oglądnijcie ostatni odcinek "Mamo już jestem" na TVN style, fajnie to wyjaśnia ten pan fizykoterapeuta.

dorotak zgadza się jeśli dziecko wkłada się do środka bo maluch jak się zmęczy to sobię klapnie pupką na siedzeniu chodaka co zaburza naturlany proces chodzenia i od chodaka dziecko uczy się chodzic odpychając się stópkami a nie je stawiac. Natomiast kiedy chodzi obok niego albo go pcha przed sobą to taki sposób chodzenia nie zaburza zdobywania umiejetności chodzenia dlatego specjaliści odradzają wkladanie dziecka do środka. A tego pana z fizjoterepeutę znam :) bo właśnie radziliśmy się u niego odnośnie dysplazji stawów córki i rzeczywiście jest facet dobry w tym co robi.

Bardzo sympatyczny wydaje się być gościu i sensownie mówi.
A u babci Wiktorek miał chodzik przywieziony od mojej siostry, ale sam nawet nie miał ochoty w nim przebywać. A do prowadzenia ma taką fajną zabawkę na trzy fazy rozwoju: najpierw jak dziecko leży czy raczkuje, odpina się ją, potem jak siedzi jest przypięta w pozycji pochylonej, a później może przy niej stać lub ją prowadzić. A tak to wygląda -

Sluchajcie....tak na odrobine pozniej dla karmiacych cycem a dla karmiacych formula na niedaleka przyszlosc. Tutaj gerber i playtex maja butelki bez dna- wklada sie do nich jednorazowy foliowy sterylizowany wklad i juz. Podobno swietna sprawa(sprawdze w praktyce jak mala sie urodzi) bo 1- nie ma kolek i buli brzuszka gdyz butelka nie jest pelna powietrza.2- mozna zamrazac cycusiowe mleko w tych jednorazowkach i potem podawac malenstwu (to dla mam pracujacych )
Butelki nieco drogawe, wklady calkiem tanie. nie trzeba wypazac calej butli tylko smoczek. wygoda i praktyka! juz kilka znajomych bardzo mi to polecalo!!!!

Dorotko Avent jest bardzo dobra firma nie ma uczulen kontaktowych na sylikon a te koncowki masujace podobno sa supera znalazlas tani wiec jak cos to sie decyduj nawet te zestawy startowe sa w ciekawej cenie....

reklama
Do góry