reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Dorota świetna cena, dzięki za link. A co do firmy, to moja siostra, pielęgniarka i matka uczulonego prawie na wszystko bardzo poleca Avent. Pogadam dziś z mężusiem, może i my się skusimy na tą ofertę.

reklama
O jezu ale u was laktatory drogie. ja swoj kupilam za 9.99 $ i jest identyczny jak ten aventu tylko First Year czy jak to sie zwie. z przeceny- oryginalnie chyba 45 $. w kazdym razie podobno wcale nie sa super bo sciaganie trwa godzinami.... najlepsze sa szpitalne Madella sie chyba nazywaja ale to bedzie w polsce kosztowac fortune. tu mozna wypozyczyc ze szpitala...
W kazdym razie dorotak jak masz cierpliwosc to kupuj ten Aventu, jest maly i poreczny.Ale ja bym jeszcze poszukala...moze cos bardziej profesjonalnego znajdziesz ( jak mowilam ja mam identyczny i juz mnie kolezanki skrytykowaly ze najpier powinnam czytac i pytac potem kupowac ) Ale ja i tak uwazam ze za 10 dolarow warto bylo

A ja myslę, że i tak każda z nas metodą prób i błędów dojdzie do tego co dla niej najlepsze, dlatego też słucham rad innych, ale postępuję według tego, co mi wydaje się dobre. Potem będę mogła mieć pretensję do siebie , nie do innych.
Pakujecie już torbę do szpitala?? Ja się nad tym zastanawiam powoli. Własnie doniosła mi koleżanka, że jej koleżanka urodziła w 6 m-cu. I wiecie z czym ma problem? Nie może dostać pampersów dla dziecka poniżej 1 kg. Słyszałyście może, by któraś z firm produkowała takie pieluchy??
Ja na razie "swoje szpitalne" rzeczy składam w jedno miejsce, żeby małżonek nie miał kłopotów z ich zabraniem (jeśli nastąpi to nieoczekiwanie). Całe szczęście nie muszę nic brać dla Maleństwa, bo wszystko mam w hotelu położnych, w którym spędzę 5 dni po porodzie..Już nie mogę się doczeakć nowego etapu w naszym życiu...
A teraz pytanko do doświadczonych mam: czy drugie dziecko (czytaj ciążę) przeżywa się równie intensywnie, co pierwszą, czy już z większym luzem?

Monikak_80 to dałaś mi do myślenia. Sugeruje się tym, że może Avent ISIS będzie lepszy niż ten który miałam, bo elektryczne to trochę za duży wydatek. A u nas raczej jest chwalony ten z aventu.
Znalazłam z Medeli taki, pewnie o niego Ci chodziło, ale cena kosmiczna http://www.czarodziej.pl/sklep/produkt/odciagacz_medela_lactina.html, a taki mini elektronic znacznie tańszy http://www.allegro.pl/item124244350_laktator_mini_electric_medela_plus_gratis_.html
Ręczny z Medeli można kupić za 80 zł, podobno to też dobra firma.
Mam jeszcze trochę czasu to jeszcze poczytam.

Pola myśle, że każda ciąża to niesamowite przeżycie, no może z tą różnica że coś więcej wiemy, większe doświadczenie, ale czy z większym luzem. W tej ciąży np musiałam zażywać antybiotyk w chorobie, jakieś kolki nerkowe, więcej lęku co poprzednio, jakoś bardziej gładko przeszła pierwsza ciąża.

torbę dla dzieciaczka mam spakowaną, brakuje tylko pieluch, ale uszyję je pewnie w ten weekend, swoją kompletuję, ugrzęzłam na przerabianiu koszuli do porodu, jak wróci wena to szybko skończę.

Pola na ogólnym też ktoś właśnie zapytał o te chusty, może tam szybciej ktoś odpowie, bo w naszych listopadówkach wogóle mało mam z doświadczeniem

reklama
Pola o baby bag kiedys tez podeslalam linka jak pisalysmy o chustach ale na alegro znalazlam duzo tansze jak dal manie maja wiecej "mocy" bebelu sa delikatniejsze to takie pierwsze wrazenie ale co dalej to nie am bladego pojecia...poszukam ich moze po jakis komisach? wtedy najlepiej mozna pomacac...zobacze powiem obiecuje
Prosze o fanfary zdalam dzis prawo jazdy za trzecim raazem ale jest.... ;D ;D ;D

Do góry