reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

NO to i tak mala roznica bo najmlodsza kuzynka ze strony meza ma 7 lat no i w tamtym tyg urodzila sie Patysia :))) a z mojej strony hmmmm Natalka i ma 9 lat :))))

reklama
Hej Dziewczyny!
Patrze tak na Waszą rozmowę i jako mama 6-cio miesięcznego chłopca postanowiłam właczyć się do tego wątku- moze skorzystacie z mojego doświadczenia. Faktycznie cała wyprawka dla dziecka to DUŻY wydatek. I choc w ciąży wszystkie ciotki i babcie też mówiły mi, iż wcześniej nie należy nic kupować ja ich nie posłuchałam- zaczęłam po 3 miesiacu ciaży kompletować wyprawkę. Co miesiac coś kupowałam- w ten sposób cały wydatek rozłożył się na raty i nie odczułam tego wcale. Ja kupowałam wszystkie ciuszki na romiar 62- w ten sposób nic nie okazało się za małe a dzidziuś prezentował sie w nich znakomicie- był chudziutki ale długi:) Sporą część rzeczy kupiłam na Allegro. Gdy lekarz nie potwierdził jeszcze jakiej płci jest dziceko ja już miałam kocyk z samochodem i zestaw niebieskich pajacyków dla chłopca:) To moja intuicja podpoweidziała mi że będzie chłopak- byłam tego pewna bez badania. Potem faktycznie usg po 20 tygodniu ciaży ukazało nam "fifolka" no i w styczniu urodził się Antoś:). Przyszłe Mamusie- mój synek jak większość dzieci ninawidził rzeczy zakładanych przez głowę dlatego radzę- kupujcie ROZPINANE bodziaki. Poza tym trudno takiej małej i wiotkiej istotce zakładać coś przez głowę tak wiec rzeczy rozpinane są nie tylko lubiane przez bobasy ale i praktyczne.
Pozdrawiam!

Anielko dziękujemy Ci za rady, ale jak widzisz tu są mamusie dzieciaczków urodzonych w kwietniu, więc też już mamy za sobą kupowanie wyprawki :)
Ja mam bardzo dużo rzeczy po moim siostrzeńcu, a co do kuzynostwa Karolinki to właśnie mój siostrzeniec Pawełek w listopadzie skończy 6 lat :) i córeczka kuzynki ma 4 latka , ale z nimi nie mamy raczej kontaktu i ciuszków nam nie dają.

Tak Rybciu, chodzimy. Ja mam niedaleko taki lumpek dwupiętrowy, tylko z wózkiem to zawsze dojdę na parter, już im mówiłam,ze mają windę zamontować to i do góry wjadę. Towar wykładają rano więc nie mam z kim małego zosatwić. Naprawdę mozna wyrwac super ciuszki, szczególnie dla maluszków, są niezniszczone i odlotowe i tanie.

No i przy okazji opowiem Wam jak to dzisiaj byłam w tym sklepie i tak sobie chodzę i oglądam i wybrałam dla siebie 2 bluzki i nagle poczułam znajomy zapaszek. Smrodek tak sie szybko zaczął rozprzestrzeniać, ze dziewczyny zaczęły pryskać jakimś Briss-em czzy czymś i zaczęły komentować jak to smierdzi i ciekawe skąd. Udawałam "greka" bo była jeszcze jedna kobitka z wózkiem, a wiedziałam, ze to Mateuszek wyprodukował te smrodki a Mateuszek tez sprawiał wrażenie jak by nic się nie stało. No cóż już nie przymierzyłam tych ciuszków tylko odwiesiłam i podążyłam do domku. Ale zostawiłam za sobą perfumy:):):)

Oj to nieźle Lidijko.Jak takie perfumy zostawiłaś po sobie i Mateuszku.Ja ostatnio byłam w szperaczku i kupiłam Domisi całkiem nówki spodenki dresowe z metkami za 3 zł.Są bombowe zrobie fotkie i wam wkleje.I do tego jeszcze kamizeleczke kupiłam.Oczywiście różową i też za jedyne 3 złocisze.

Ja tez robilam tam zakupki, ale jak bylam u babcie poza warszawa. Niestety w Wawie nie znam zadnego fajnego i taniego :(
Moze ktos poleci? :)

reklama
ja ciagle cos kamilce dokupuje - tak po sztuce :) mimo ze mam ciuszki po michale - ale albo sa zniszczone albo nie sa odpowiednie na ta pore roku (michal urodzil sie na koniec pazdziernika)  ale na szczescie spora czesc jest dobra na mala :)

my tez musimy sie rozejrzec za krzeselkiem do jedzenia - bo to jedyna rzecz jakiej nie mamy po synku bo mielismy pozyczone :) teraz trzeba to nadrobic :)

Do góry