reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Iza krzeselko super. Tez juz zaczelam chodzic i badac rynek krzeselkowy, Kubus coraz ladniej je lyzeczka (poczatki byly ciezkie..na spiochach byl przeglad menu od szpinaku po marchewke :) ) i zaczyna powoli siadac tzn. sam juz sie podciaga zeby usiac wiec pewnie niedlugo usiadzie wiec chce tez mu kupic krzeselko, przynajmniej latwiej zmyc jedzenie,bo spiochy mi sie doprac nie chca :(
A dzis dziadkowie uzupelnili szafe wnuczkowi kupili mu jeansy, bluze z kapturem czapeczki baseballowki , buciki i dresiki wiec powoli moj synek wyrasta ze spiochow. Jakby nie bylo prawie 5 miesiac wiec czas zaczac nosic meskie ciuchy ;D

reklama
My na szczęście nie będziemy ponosić kosztów kupna krzesełka :) Teściowa naciągnęła swojego brata na zakup jakiegoś wypaśnego krzesełka, który ma służyć Misiakowi jakieś 3 lata :) A dodam, że Wujaszek jest wstrętnym sknerą i na prawdę nie mam pojęcia jak tego dokonała mamuśka :D
A co do zakupów to u nas jedna wielka monotonia - pieluszki i chusteczki ;) No i jakieś kosmetyki.

Też chciałam napisać coś o ciuszkach, a właściwie Was zapytać, jaki ubieracie Wasze maluszki, czy jeszcze śpioszki, czy już nie, jak na dworek i na spanko? Ja szczerze mówiąc od poczatku mam największy z tym problem, wiecznie mi się wydaje, że Natalka jest albo za ciepło, albo za chłodno ubrana :) Teraz na nockę zakładam jej koszulke i śpioszki, a w dzień wymyśliłam body z długim rękawkiem i rajstopki, to pod wpływem impulsu :D Byłam w sklepie i tak mi się te rajstopki spodobały, że nie mogłam się powstrzymać :) A jak Wam się podobają? W końcu co to za kobietka bez rajstopek ? Tylko spódnisie zwiał wiatrr ;D

Margarett śliczne rajstopki :)
U nas to wygląda tak, że jak jest ciepło to mała jest w samym body z kr. rękawkiem, a czasem tylko w pampersie. Na spacerki ubieram ją albo właśnie w body, albo w sukienki, albo krótkie spodenki :)
Jeśli chodzi o noc to ostatnio jak były chłodne noce to umierałam ją w śpioszki i kaftanik, dziś śpi w body.
Jednego dnia jak w domu było troszkę chłodniej to ubrałam ją podobnie jak ubrana jest Natalka, tyle że w białe rajstopki :)
Spioszków w dzień już dawno nie ubierałam, ale nie wiem jak to będzie jesienią.

Margarett śliczniusie sa rajstopki.
Ja moją niunie różnie ubieram na spacerki jak było bardzo ciepło to tak jak iza1 w body lub sukienke.W domu to też w bodach jak jest gorąco.A na noc jak jest chłodniej to zakładam śpioszki kawtanik lub pajacyka.A jak jest chłodniej to Domisia ma w domku ubrane rajtuzki i body.A na spacerki to już jak mi podpadnie w reke albo spodnie z jeans i do tego bluzeczke.Lub dresik z bluzaą rozpinaną i kapturkiem.Lub rajstopki i sukienusie i bluzeczka na długi rękaw.

My krzeselka tez nie musimy kupowac bo mamy po Maksiu i nie jest zniszczone, chodz Maks je uzywal odkad mial 6 miesiecy i zdaza sie ze czasami teraz go tez wkladam w nie:)))))
Co do ciuszkow dla Mai to mam troszke tez po Maksie:))) i nie sa typowo chlopiece wiec moge ja w nie ubrac:))) Oczywiscie zacznie sie jesien i znow trzeba zapelnic szuflady z ubraniami dla Malej i Malego:))))
A co do ubierania MAjeczki to wszystko zalezy od pogody ja sie staram za cieplo jej nie ubierac bo lepiej zeby dziecko zmarzlo nic zeby przegzac.
Maks tez od poczatku byl nauczony miec chlodniej i dzieki temu ze jest zachartowany mniej choruje.
Maja spi w pajacykach ale taki zwyklych bawenianych przykrywam ja kolderka bo spimy przy otwartym balkonie. A w dzien jak goraco to same body z krotkim rekawem a jak zimno to spodnie dlugie i body z krotkim a na to jakas ciensza bluzeczke.

Rybcia tomasz fajnie bo my nie mamy nikogo z dziecmi starszymi od naszej Mai:))) Mamy wszystkie ciotki kolezanki ktore wlasnie za niedlugo beda rodzily i do tego same chlopaki wiec tylko plus z tego taki ze Maja bedzie miala w czym wybierac :))))))) No i wlasnie dla jednej znich pakujemy dzis ciuszki po Majeczce oczywiscie oprocz rozowych:))))))

reklama
Do góry