reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Joasia mnie tez straszyli ze w aptekach nie ma a tez szukam bo chce kupic bo tez slyszalam ze sie przydaja, podobno mozna je dostac w sklepach dla niemowlat albo kobiet w ciazy albo na stoiskach dla dzieci w supermarketach

reklama
Wydaje mi się, że sporo zaoszczędzę kupując właśnie na allegro. Miałam wątpliwości, ale jak Wy dostałyście co chciałyście to może mi też się uda. Dziś porozmawiam z mężem i podejmę decyzję. Wiem, że na rożku oszczędzam powyżej 5 zł., na kołderce ok. 16 zł. Nie wiem jak z resztą zakupów, ale już się opłaca bo za przesyłkę zapłacę chyba mniej niż 21 zł.

Ej, przecież nie będziemy długo w szpitalu. Jak będziesz miała dobre (duże) podpaski i często je zmieniała to 3-4 szt. wystarczą. Więcej nie zużyłam jak byłam po porodzie z Wiwi.

aska00 pisze:
Ej, przecież nie będziemy długo w szpitalu. Jak będziesz miała dobre (duże) podpaski i często je zmieniała to 3-4 szt. wystarczą. Więcej nie zużyłam jak byłam po porodzie z Wiwi.
tez nie potrzebowalam wiecej po michale; majtuchy siateczkowe przydaly sie tylko w szpitalu (a i tak krecili nosem ze sie nie powinno - widze ze teraz to juz standard - cale szczescie - bo to zadna przyjemnosc chodzic po korytarzu jak kaczka sciskajac podpaske miedzy nogami zeby nie uciekla przypdakiem), potem w domu nosilam zwykle galoty;

no dzisaj zaszalałam kupiłam 3 pary skarpetek kaftanki i spioszki, 20 pieluch , 5 pieluch flanelowych i jestem bardzo zadowolona z moich zakopow po troszku po troszku i bedze wszystko
pozdrawiam !!

a u mnie po troszku po troszku i końca dalej nie widać ;)
np co do ubranek to już zupełnie zgupiałam, nie mam pojęcia, czy mam mało dużo, starczy czy nie...
do tego rozmiar rozmiarowi nie równy i się zastanawiam czy ja wogóle wiem co mam...
dajmy na to śpioszki disney'a rozm. 62 są mniejsze od h&m rozm. 56 a kaftaniki są takie same :o
a spioszki bellvit przy tych disney'a mimo, że niby ten sam rozmiar to jakieś mikrusy...
jak nic mozna zwariowac!

Przeglądałam ostatnio listę zakupów, którą dostałam kiedyś od Magdaleony, i zastanawiam się nad takimi zakupami jak: butelki, podgrzewacz do pokarmu, termoopakowanie do butelek. Nie wiem czy to będzie potrzebne od początku chociaż z drugiej strony nigdy nie wiadomo jak to będzie z naszym pokarmem a butelka wcześniej czy później na pewno się przyda. Jak Wy robicie kupujecie czy nie?
Bo laktator to raczej na pewno będzie przydatny tym bardziej, że jestem na 5 roku studiów i mimo, że mam wyrozumiałych profesorów to na zaliczeniach trzeba będzie się pokaza

dori - jezeli wzystko pojdzie dobrze i bedziesz karmic tylko piersia to przez kilka pierwszych miesiecy butla nie powinna byc potrzeba (chociaz w zapasie mozna miec jedna :) ); ale jezeli zamierzasz korzystac z laktatora (ja nie korzystalam) to butelki sa chyba niezbedne - bo jak bedzie karmione dziecko podczas twojej nieobecnosci ?
ja butelki kupillam dopiero jak zaczelam malego dopajac soczkami i zamienic kolejne posilki z piersi na kaszki - mialam 2 butelki duze na zmiane + 1 mala na soczki i kilka smoczkow;
teraz nie kupuje zadnej butli; zamierazm jak poprzednio karmic piersia a jak sie cos nie uda to butelki i smoczki mozna kupic wszedzie, nawet w aptece wiec nie przewiduje problemu;

Nie ma to jak spojrzenie doświadczonej mamy. Dobrze, że są tu takie między nami.

:)

jeszcze troche i wszystkie bedziemy doswiadczonymi mamami :)
no a poza tym to juz mienelo sporo czasu i niestety wielu rzeczy nie pamietam :)

reklama
Idzia a dopajałaś synka jak był malutki, jeszcze przed soczkami, czy Twoje mleko mu wystarczało? Pytam, bo przecież my latem będziemy maluchy karmić i nie wiem co myśleć a szkoły są dwie. Myślę o glukozie czy np herbatkach dla maluchów. Ja mam wrażenie, że nasze mleko powinno wystarczyć.

Do góry