wow
anek@ - niezla lista;
- z
rozmiarami to prawda mozna miec z jeden komplecik na 56, reszta juz wieksze
-
pieluszki tetrowe i flanelowe tez mialam pomimo uzywania papersow; przydawaly sie jako podkladka na przewijak, lub pod glowke do spania na przescieradlo, a w pozniejszym okresie zastepowaly papierowe reczniki - czyli sluzyly do wszystkiego tylko nie do dupy
do tej pory uzywam ich
- jezeli chodzi o
kosmetyki to duzo mam (wsrod znajomych i nie tylko) narzeka ze j&j uczula; dlatego ja nie kupowalam nigdy ich kosmetykow tylko najprostsze mydo bobini + oliwka bobini + masc sudokrem na wszelkiego rodzaju odparzenia i inne przypadlosci
-
smoczek nie pamietam czy mialm od samego poczatku - ale mialam - nigdy nie sluzyl jako uspokajacz bo dziecko placze; jego rola byla tylko jedna - ze smoczkiem w buzi michal szybko usypial i zaraz go wypluwal
bardzo szybko z niego zrezygnowal
- do
pepka - nie slyszalm negatywnych zdan o wacikach gotowych - pewnie kupie jedna paczke; lub gotowy spirytus rozcienzony do pepka (ponoc sa takie) lub sama sobie go zrobie
-
bucikow na poczatku absolutnie nie potrzeba wystarcza skarpetki - tylko trzeba zwrocic uwage zeby sciagacz byl luzny
-
laktatora nie mialam
-
podgrzewacza nie mialam
- butle i smoczki
wyparzalam we wrzatku
-
nainie kupilam bo balam sie ze malego nie uslysze z drugiego pokoju (od poczatku spimy osobno) - wydatek okazal sie zbedny bo slyszalam dziecko zanim niania sie odezala
przydal sie za to u rodzicow ktorzy maja domek i wieczorem my urzedowalismy na dole a michal spal na pietrze - ale mozna tez spokojnie dac sobie rade bez tego;
-
rejestratora oddechu nie mialam
-
materac mam kokosowy
-
lozeczko z szuflada (przydatna na drobiazgi - pieluch i inne) i wyjmowanymi szczebelakmi
-
przewijak na lozeczko
-
wanienka na stelarzu
-
posciel kolorowa + obijak na lozko
- na poczatku mierzylam tem. w pupie, potem kupilam
termometr w smoczu - ale dla mnie to byl niewypal ... jak michal byl starszy to kuplam term. do ucha - jak dla mnie rewelacyjna sprawa - trzeba tylko znac pewne zasady jego uzytkowania- mam nadzieje ze sprawdzi sie teraz u niemowlaka ???