reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

O tak malucha będziemy uczyć zasypiac w swoim wyrku:) Oglądałam kilka programów amerykańskich na ten temat. Rodzice nie mogli sobie poradzić z maluchem, bo np chciał spać z mamą albo być cały czas przy cycku. Wiem, ze będziemy chciały jak najlepiej dla naszych pociech, ale to dla naszego dobra (mam tu na myśli przede wszystkim dobro dziidzi).

Jeżeli chodzi o zakupy to kupuję w rozmiarze 62, większych narazie nie, mam nadzieję, ze maluszek tak szybko nie urośnie i będę miała już siły pość dokupić większe:)

Też cały czas zastanawiam się nad rodzajem materacyka do łóżeczka-kompletnie nie mam pojęcia.
A wczoraj kupiłam pościel do łózeczka, tę polecaną od mamo-tato:) Podobały mi się te w żyrafy, ale w związku z tym, ze to będzie mały baranek to kupiłam tą niebieską w baranki. Przesmaczna:) Z pościelą do łóżeczka jeszcze poczekam. My to teraz mamy dobrze z tymi zakupami przez internet, nie?

reklama
Dzidzia najlepiej jak od samego początku śpi we własnym łóżeczku. Tak postępowałam z córeczką spała w łóżeczku w naszym pokoju a jak zaczeła dłóżej spać w nocy to spała sama w swoim pokoiku. Teraz sama bez strachu zasypia we własnym pokoju. Z maluszkiem mam zamiar tak samo postępować nie ma co przyzwyczajać jej do spania we własnym łóżku.

Co do ubranek to nie opłaca się kupować za dużo ubranek w rozmiarze 56, dzidzia naprawdę szybko rośnie. Zawsze przecież można wywinąć rekawki i też jest ok

kupiłam sobie dziś ciężarowe bojówki, żeby mieć wygodnie po domu latać, no i poza domem można się w nich pokazać nie to co w dresach ;) ach i były bodziaczki takie jak potrzebowałam po nie całe 6zł, więc od razu dwa kupiłam - humorek się polepszył :D

Oj tak Olu, zakupy dla bobaska przysporzają dobrego humorku:)
Ja dzisiaj ograniczyłam się do oglądania wystaw, bo wracałam pieszko do domu a nie miałam ani złotówki w portwelu (to wszystko przez te karty).

tak tu się do Was czasem wpycham kwietnióweczki, ale fajnie piszecie
dzisiaj byłam pierwszy raz w swoim mieście w sklepie z rzeczami dla dziecka, jestem rozczarowana! ani wózka porządnego (najdroższy za 550 zł, nawet nie sprawdzałam firmy ale z małymi plastikowymi kółkami) ani lepszej jakości ubranek, ani nosidełek, ani nic! a myślałam, że sobie polepszę humorek jakimś fajnym drobiazgiem buuuuuuuu

Ja dziś się wybrałam na małe zakupy i zakupiłam bardzo śliczne bodziaki na rozmiar 64cm były śliczne i tanie bo kosztowały jedyne 6,50zł.A promocji było wiele na rużne ciuszki dziecięce.Aż się chiało kupować więcej.

ja bodziaki kupiłam w Auchan gdzie jest dość pokaźny dział dziecięcy, chciałam sprawdzić jakie mi najwygodniej będzie butelki kupować, żeby mieć gdzie dokupić do nich smoczki... i w sumie te body to była jedyna ciekawa rzecz na całym dziale!

reklama
Do góry