reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
Widzę dziewczyny, że jesteście zadowolone z tej pościeli, mnie na obrazku bardzo się podoba. Za tydzień mam wypłatę i zastanawiam się czy jej nie kupić. Napiszci proszę jak tego dokonać, nigdy nie kupowałam nic przez internet. Czy muszę zapłacić przy zamawianiu, jeżeli tak to jaką kwotę? Czy to ma tyć kwota za samą pościel czy też kwota łącznie z oplatą za przesyłkę pocztową? Chciałabym priorytetem!

Bardzo mi się podoba też ten pajacyk polarkowy, widziałam go już dwa miesiące temu, ale mąż wtedy powiedział, że jest za wcześnie.

Dobra wiadomość dziewczyny, możecie poszaleć z zakupami bo wczoraj wieczorem prezydent podbisał ustawę i wszystkie kobitki dostaną po 1.000 zł.

Ja też słyszałam, ale nie mogę poszaleć. I tak krucho z kasą. Ale za to wczoraj pojechłam z mamą pokazać jej wózek jaki chcę i nawet kolor już wybrałam. Kupią z Adamem jak już będziemy w domu a sponsoruje mój teść - w końcu dziadkiem będzie. Mama kupuje łóżeczko z materacem ( kokosowo-gryczany, sprawdzony na Maksymilianie) a pierwsza pościel i obijaki będą po nim, więc to mi odpada. Z zakupami się wstrzymam jeszcze do powrotu ze szpitala w lutym, bo wtedy pewnie będzie już po WSZYSTKICH remontach i trochę kasy zdołam odłożyć. A jeszcze meble trzeba kupić! Pościel do wózka będę miała taką samą jak w łóżeczku a na lato zrobię na szydełku kocyk. W przyszłym tygodniu jadę po wełnę. Ta pościel to z GLUCKA i na początek kołderka może być używana jako rożek.
No i po Maksie trochę będzie to dokupię tylko brakujące. I nad rozmiarem też się zastanawiałam i jednak chyba będzie wszystko 62 bo dzidzia tak szybko rośnie. W Łodzi jest taka duża hurtownia, gdzie kupi się dosłownie wszystko i tam byłyśmy. Za duże zakupy jest chyba też jakiś rabat, więc warto. I tam chyba zrobimy zakupy bo jeździć po sklepach to mi się nie chce. Ale to dopiero gdzieś za miesiąc.
Teraz robię buciki na szydełku. :)
Zainteresowanym podaję linki do stron: z wózkiem jaki wybrałam - http://www.deltim.com.pl/voyager_easy.htm - czerwono-szary
i z pościelą - to pokoik New EKO 201NI - http://www.gluck.com.pl/index1.php?a=pokoiki
Co myślicie?

Aska00, najlepiej jak napiszesz do tych co wystawiają aukcję. Zwłaszcza jak chcesz priorytetem. Poza tym jak bierzesz więcej rzeczy to za paczkę płaci się już inaczej. A tak oni Ci wszystko wytłumaczą i wyliczą.
Co do płatności to chcą przedpłatę na konto (najczęściej). Ale o to też się zapytaj.
Powodzenia w zakupach internetowych!! :)

jak to rozmowa o zakupach poprawia humorek :)

@Irlandio pościel fajowa, wózek też i kolor dobry bo wózek powinien mieć raczej ciemne kolory szczególnie u dołu, bo inaczej się szybko brudzi...

@Asiu00 najlepiej się zapytać jak Żuczek pisał o koszt wysyłki sprzedającego - często piszą na aukcji, jeśli kupujesz kilka rzeczy u jednego sprzedającego to płacisz raz za przesyłke, jak płacisz z góry to ten koszt jest mniejszy niż za pobraniem, zdaje się, że od tego roku priorytet 1kg 7zł.

Anek nie rycz bo i ja zaczne !!! Wymyśliłam sobie, że chce dla dzidzi białą pościel - że będzie tak śliczniutko czyściutko wszystko wyglądało. Głupia ja :p - jedyna biała pościel jaką znalazłam jest drewexu i kosztuje 120zł sama poszewka na kołdre i poduszke :mad: a ja sobie jeszcze wymyśliłam, że tak pięknie wyglądają te prześcieradełka z falbanką, no i koniecznie musi być "obijak" (strasznie spodobało mi się to określenie - na łodziach są obijaki - no ale dzidzi też potrzebuje :D ) ... a taki koplet to już ponad 200zł by kosztował ...

wlasnie sobie podliczylam ze potrzebuje 300 zl na posciel....chyba mnie maz ubije albo zacznie sie smiac...moze to przez te hormony sie tak rozczulam, wlasnie wylaczylam stronke bo zaczynam ryczec ze nie mam kasy a to wszystko takie sliczne.

reklama
Irlandio śliczne te pościele och chciało by się kupować
Wózek też fajny i nawet waga rozsądna

Do góry