No wlasnie Czarownica - dobre pytanie z tym materacykiem - jaki jest the best?? Slyszalam, ze na pewno cos z kokosem, ale czy sam kokos czy kokos plus cos jeszcze...???
I jeszcze jedno pytanie - w zasadzie dosc prozaiczne - jaki rozmiar ciuszkow kupujecie??
Ja, jak dotychczas, glownie zaopatrywalam sie w ciuszki na 62cm, a to za rada dwoch kolezanek - jednej, ktora stwierdzila, ze z mniejszych rozmiarow dziecko blyskawicznie wyrasta i drugiej, ktora urodzila synka 60 cm i w zasadzie wszystkie mniejsze ciuszki byly zbedne.
Ale w ubieglym tygodniu bylam odwiedzic moja przyjaciolke - swiezo upieczona mamusie, jeszcze w szpitalu - mala ma 55 cm (czyli chyba dosc standardowo) , a ciuszki 56 i tak sa na nia lekko za duze. Jak ja ubiore tego swojego bobasa od razu w 62, to wszystko bedzie na nim wisialo
A co do spania malenstwa, to w zupelnosci sie z Wami zgadzam - od poczatku w osobnym lozeczku. Moze na poczatku bedzie mi ciezko do niego wstawac, ale nie chce dziecka przyzwyczaic, bo pozniejsze odzwyczajanie jest chyba dla niego jeszcze bardziej przykre. Tez myslalam o zakupie monitora oddechu i mam nadzieje, ze podziala to na mnie jako dodatkowy motywator, zeby dziecko lezalo na "monitorowanym" materacyku, a nie zeby lezalo kolo nas, a ja zebym sie denerwowala, czy wszystko jest OK.