reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Pościele śliczne, ja sobie wymyśliłam, że pościel musi być w neutralnych kolorach bo kiedyś może uda nam się zmajstrować synka... ;) . Dla dziewczynki jasny niebieski kolor pościeli też pasuje. No i upatrzyłam 2 zestawy (3 elementy: podusia, kołderka i ochraniacz), no ale cena...
http://www.zina.com.pl/product_info.php?cPath=30_34_39&products_id=322 - jest też tańsza wersja za 110, bez nadruku księżyca, no i kolejna pościel:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81998805
Ale chyba się skończy na 1 komplecie z ochraniaczem, a kolejny zestaw pościeli kupię tylko podusię i kołderkę w Ikea tak do 50 zł.

reklama
Magdaleona patrz koniecznie na wymiary, w Ikeii są jakieś dziwne rozmiary pościeli dziecięcej - przynajmniej tak wynika z ich strony internetowej...

Oj te zakupy.... :) Te wszystkie dzidziusiowe gadgety sa takie sliczne, ze naprawde ciezko sie oprzec...:)

Irlandia - pokoik superowy, zreszta posciele z Glucka generalnie bardzo mi sie podobaja. Sa podobno bardzo dobrej jakosci, ale ceny tez maja niestety wysokie, wiec chyba zdecyduje sie na cos tanszego. Zazdroszcze Ci tez tych szydelkowych zdolnosci - taki wlasnorecznie wykonany kocyk musi byc piekniutki :)

Magdaleona - podobnie jak Ty, chcialabym kupic cos w neutralnych kolorach, bo moze kiedys trafi sie jeszcze dziewczynka :) Obydwie posciele, ktore znalazlas bardzo mi sie podobaja :) Ta ecru to mnie kusi... :) A z Ikea faktycznie uwazaj - ja mam "dorosla" posciel  z Ikei i poszewki na poduszki sa duzo mniejsze od standardowych.

Asiu00, jesli moge cos zasugerowac, to nie upieraj sie przy priorytecie - mnie nie raz zdarzylo sie, ze przesylka standardowa szla rownie szybko jak priorytet. Nawet jednak jakby szla ciut wolniej, to na kwiecien na pewno dotrze :) Oszczednosc moze niewielka (okolo 1-2 PLN), ale poczta jest instytucja, ktora denerwuje mnie wyjatkowo (te wieczne kolejki i nic nie robiace paniusie w okienkach), wiec nie mam ochoty dawac im zarobic wiecej niz to niezbednie konieczne :)

I nie wiem jak to jest, ale wszyscy juz maja ochote na moje becikowe :) - koledzy z pracy sobie dzis zartowali, ze oni je zagospodaruja, a becik mi dostarcza ;)

Wiem, muszę uważać na pościel z Ikea. A jutro chyba pojadę do Świata Dziecka (Ewcik nie wiem czy byłaś tam to jest sklep w Hucie na os. Zgody 7) bo mają tam pościele Amy (te, które mi się podobają) i chcę sprawdzić ich jakość. A co do tej ecru pościeli z allegro to obawiam się jednego, że jest jak pościele ekologiczne (niektóre są w dotyku jak naturalny len - niezbyt przyjemne, sztywne) a ja wolałabym taką gładką i delikatną.

ewcik pisze:
I nie wiem jak to jest, ale wszyscy juz maja ochote na moje becikowe :) - koledzy z pracy sobie dzis zartowali, ze oni je zagospodaruja, a becik mi dostarcza ;)

Tak, pewnie, tym chłopom dobrze mówić!
Michał juz pertraktował z Małym czy Mały poZyczy mu z becikowego na nowe opony do auta. A wygladalo to tak: Michu mówił do brzucha pytanie i zaznaczył, ze jezeli w ciagu 1 minuty kopnie to oznacza zgode na pozyczke. I ten mały,niczego nie swiadomy chłopiec kopnal.
Pewnie akurat cos go zaswedzialo albo cos.No trudno,stało sie. A moze to przejaw meskiej solidarnosci???Juz??????
No tak do pozyczania to tak a do towarzystwa przy porodzie to nie!Co to za sprawiedliwosc?????

A czy one sa bezpieczne dla malca? Watpie. www.bajka.net.pl i trza poszukac w smoczkach.

Hehe, ale ten Twój Michał zakombinował ;)
U mnie na taki sposób to Mały na wszystko by się zgodził, bo kopie prawie cały czas ;)
A co do zakupów, to czekam aż pojawią się na allegro rożki w żyrafki (podobno będą za tydzień). Chcę w żyrafki, bo to uniwersalne dla chłopca i dziewczynki (chciałabym w miarę szybko starać się o kolejnego szkraba, hihi).
A w Ikea są kocyki za 12,99zł za 2 szt. Muszę podjechać i zobaczyć jak to wygląda. Ale za taką cenę?

No to Kasiu pojedz i daj znac czy warto kupic te kocyki.
Przed chwila ogladałam lózeczka i inne pizdryki w Ikei i rzeczywiscie maja swoje wymiary i na łózeczka i na posciele i na materacyki. Zmadrzyli sie,zeby dokupywac rózne rzeczy tylko u nich:)

p.s. sorki ze nie pisze ę, ą, ć itp,ale leze na lewym boczku i pisze jedna reka,mam nadzieje,ze w miare czytelnie:)

Kasiu mi sie tez podobaja Zyrafki na poscielach, naprawdziwo,ale kupilam w baranki, niebieska dla siostruni tez bedzie pasowac a jak co to moze cos zostanie z tego becikowego.Hi,hi!Bo teraz nasze maluchy sa najbardziej ruchliwe-tez to czuje,od rana do poznej nocy i trzeba uwazac w negocjacjach:)

No dokładnie - rzeczy w IKEI mają jakieś "magiczne" rozmiary. Myślałam nad łóżeczkiem, bo jest za 99zł, ale ma wymiar 117X60 :/ Niby 3 cm ale boję się, że potem będę musiała wsio w IKEI brać (materacyk itp).
Trza będzie się wybrać do Akpolu w Gdańsku...
I piszesz Lidko bardzo czytelnie :)

Hej, najlepiej kupić wszysko przy jednym wyjeździe i problem z głowy. Jak uważasz, że łóżeczko w IKEI jest ok. to kupuj je od razu z materackiem i wszystkimi innymi pierdołkami.

reklama
Zazdroszczę Wam tej IKEI w Wawie! W Łodzi miała być, ale z gruntem do ładu dojść nie mogą i nie ma a to naprawdę fajny sklep! U mnie od poniedziałku chyba znów rusza remont. ::) Jutro tapetę kupujemy. Jadę z tatą, bo z Adamem mamy ciche dni... Znowu! Już nie pamiętam kiedy normalnie rozmawialiśmy...

Do góry