reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

No Wroclaw jest super zawsze tam chcialam mieszkac :tak:Na szczescie polowa rodziny od strony taty tam mieszka wiec mam do kogo tam jezdzic ;-)
Od rodzicow mam tam 125 km czyli autostrada jedziemy tam w godzinke :tak:I tez zaliczamy galerie dominikanska moj najlepszy kumpel w C&A tam jest kierownikiem.

Wlasnie taka chcialam kupic mai kurteczke zeby nie wygladala jak worek bo Majka dosyc drobna jest wiec udalo mi sie z mam znalezc cos co jej pasuje :tak:
A dzis Maksik zostal wyposazony w kurtke czapeczke i buty, zadowolony jak kobty po zakupach :tak:

reklama
Oj piękny, piękny. Tylko żałuję, że nie mam dostepu do pogaduszek :-( Pewnie tu chodzi o samo słowo "pogaduszki", bo do pogaduszek o mieszkaniach też dostęp zabroniony.
Wczoraj dwie godziny byczyłam się u kosmetyczki, o mało nie zasnęłam :-D
Dziś spotykam się tu z dziewczyną, z którą widziałam się ostatni raz przed 6 laty (razem pracowałyśmy w Niemczech w knajpie).
Pojutrze kupię jakieś drobiazgi dla moich mężczyzn, a w piątek nareszcie powrót. :tak:

Kochane please o rady:
kołdra i poduszki + pościele
Pewnik jest taki, że ma być 200/220, a poza tym nie wiem: puch, półpuch, syntetyczna?
Jakie macie doświadczenia w tej kwestii? Jakieś firmy godne polecenia? Rady?
My używamy mojej starej kołdry syntetycznej (jest w miarę ok, ale za wąska) i poduszek z innego kompletu, totalnego niewypału, bo się pozbijały w środku.
I stąd chcę kupić coś inszego. Myślę o zakupie na lata. Majątku wydać bym nie chciała, ale jeśli przyjdzie zapłacić więcej i na tym zyskać, to się skuszę. Co wy na to?

Moje głębokie przemyślenie na ten temat ;-):
- syntetyczne, szczególnie przy alergiach
- z możliwością prania
- z (ciekawe jak to się nazywa?) takimi szyciami, najlepiej w karo na całej kołdrze. Lepiej trzymają wypełnienie na swoim miejscu, tak, żeby się nie zbijało.

- wcale nie na wieki. Lepiej po jakimś czasie kupić nową, a starą wyrzucić, bo to jednak siedlisko roztoczy i innych takich.
- a w związku z tym nie za droga.

Ja osobiście nie używam dużej poduszki. Mąż tak, ale wystarczy nam jedna. Ja mam swoje 2 jaśki. Nie wiem czemu, ale nie umiem kupić pościeli na taki zestaw. Najczęściej są poszewki na 2 poduchy, a nie ma na jaśka. No masakra.
Kiedyś miałam poduszkę profilowaną, ale dla mnie to niewypał, bo jest ok, jak się śpi na plecach. Da się ją strawić na boku, ale na brzuchu, to już porażka.

A niektórzy sobie chwalą te „owcze” Nie wiem tylko do jakiego rozmiaru dochodzą. Ja spałam pod nimi gościnnie i były fajne. Ale jaśki tez jakieś takie niewymiarowe były.
Pomogłam? hihi :-D

My mamy koldre 200x220 i jest git,tyle ze mamy z puchu i jest super ciepla taka dla zmarzluchow(a my nimi nie jestesmy)Szwagierka ma polpuch z czyms tam wymieszany i ta bardziej bym polecala(no chyba,ze wy zmarzluchy:-))Tylko w Pl podobno poszwy ciezko znalezc takie z calosci bo wiekszosc jest przeszywana.Mysmy specjalnie szwagirce tu kupili 2 komplety bo z calosci a cena jak w PL za przeszyte.
Co do podduszek to z domow swoje pozabieralismy:-D bo przyzwyczajenie robi swoje.Narazie sa git jak padna to dopiero kupimy:-)
Ale taka mego koldra to jest super:yes::yes:ja jestem zachwycona

Kupilam dzisiaj w koncu szlafrok Victorowi ilez mozna go nosic z lazienki do pokoju ma nogi to niech chodzi:-D i sobie mate do cwiczen na aerobik kupilam bo kazdy swoja musi miec.A w PL znalazlam pumy za 115 pln podobno z Anglii przywiezli a kupilam je w koncu za 100 :-)

U mnie to standard, że Inguch na golasa mi ucieka:-):-):-). I chowa się w szafie u siebie w pokoju - zasuwa ją i siedzi tam po ciemku:tak::tak::tak:. A jak odsunę drzwi to ma wielką radochę:-D.

A swoją drogą to ją podziwiam - taka malutka a nie boi się zamknąć w ciemnej szafie:-)

reklama
U mnie to standard, że Inguch na golasa mi ucieka:-):-):-). I chowa się w szafie u siebie w pokoju - zasuwa ją i siedzi tam po ciemku:tak::tak::tak:. A jak odsunę drzwi to ma wielką radochę:-D.

A swoją drogą to ją podziwiam - taka malutka a nie boi się zamknąć w ciemnej szafie:-)

hehehe Antos bawi sie tak samo, zamyka sie w szafie i sam ja pozniej otwiera i sie cieszy, i tak w kółko;-)

Do góry