reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

DZIEWCZYNY Jezeli jestescie na etapie wybierania i kupowania krzeselka dla dziecka nowego badz uzywanego zwroccie uwage na to zeby mialo przedewszystkim laczenie nog z bokow i z tylu taki system zapewnia stabilnosc. fot.1 i na siedzisku powinien byc plastikowy ogranicznik pozwalajacy na utrzymanie przez dziecko wlasciwej pozycji,nie pozwalajac dziecku na zsuwanie sie do przodu. fot.2 .Najlepszy test to wybrac sobie model w internecie i jesli jest taka mozliwosc pojechac do sklepu i sprawdzic osobiscie.Jesli Dotykajac krzeselko kiwa sie chociaz lekko to lepiej poszukac innego.

reklama
Buba ten kombinezonik baaardzooo mi się podoba. Juz go sobie upatrzyłam ale to tegoroczna kolekcja i wstrzymywalam się z kupnem, bo wchodzila w gre tylko nowka. No a ze wygralam inny kombinezon uzywany tez firmy coccodrillo to ten odpadł. Ale szczerze powiem, ze jak dla mnie jest uroczy! A cena tez fajna - na allegro widzialam po 119 a w sklepie 130!
A tak w temacie to jakie rozmiary noszą teraz wasze maluchy a jakie kupujecie na zimę?
Julek nosi 68 wchodzi w niektóre 62 a kupuję 74 (mam nadzieję, że wystarczy).
A co do krzesełka to chcę kupić teraz takie z regulacją oparcia, bo fotelik samochodowy jest jednak wyściełany delikatniejszym materiałem i mocno odczuje częste pranie, a to przy karmieniu będzie konieczne. A skoro i tak będę potrzebowała krzesełka (Julek na pewno zechce siedzieć na naszym poziomie przy stole) to lepiej niech już teraz zaczyna nam służyć.

hi, hi rozmiar Polki to... 80:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Buba zastanawia mnie Twoja wypowiedź odnośnie podszycia w kombinezonie. jeszcze nie kupujemy ale lada chwilkadlaczego to niezbyt dobrze że polar?
i jeszcze jedno, gdzie są takie superowskie promocje? wiem, że mieszkasz w wawie, to może ja skorzystam z dobrego namiaru? ubranka dla Poleczki kosztują tyle co dla mnie-masssakra:szok:
a co do kojca to my nie kupujemy, bo słyszelismy opinie, że niektóre (powtarzam niektóre) dzieci to stopuje i się stają mniej ciekawe świata, znają swoje granice i nie zawsze chcą je przekraczać-ale to zależy od dziecka, a dziewczynki są bardziej na to podatne ze względu na silniejsze uwarunkowania społeczne do podporządkowywania się i takie tam... :confused: a poza tym to dodatkowy wydatek...

my kojec mamy po michale ale musze przyznac ze michal nie przepadal za nim specjalnie - to zawsze bylo absorbujace dziecko i nie szlo zostawic go samego chic na chwile a od kuchni do pokoju bylo calkiem sporo zeby ciagle latac; teraz mam inaczej bo z kuchni widze pokoj (jest czesciowo otwarta) i moze bedziemy z kojca korzystac ... zobaczymy :)

papajka - ludzie zyja bez kojcow i jakos nie jest to dla nich problemem - sama zobaczysz jak to bedzie u was :)

Papajka promocje najczesciej dopadam w outlecie factory wawa-ursus lub outlecie w Piasecznie,galerii mokotow,promenadzie i arkadii.Moj dzisiejszy lup to koszula za 9zl i bluza za 9zl w arkadii
Co do polarku w kombinezonie to jest to syntetyk i dziecko sie poci dlatego szukalam takiego z bawelna w ,ktora poza tym jest milsza w dotyku.Franek nosi teraz rozmiar 74-80 a kombinezon mamy w rozmiaze 80.
Magdalena szukalam na alegro tego kombinezoniku ale nie bylo i kupilam w sklepie.
Co do kojca to tak jak juz wczesniej pisalam chcemy kupic taki ktory sie rozklada i mozna nim wygrodzic okreslona czesc domu i schody.Niestety u nas zbyt wiele niebezpieczenstw czycha wiec to konieczne...ale tez jestem zdania ze dzieci powinny smigac i poznawac swiat :-)

Dziewczyny dzięki za wypowiedzi w kwestii kojca, ja już wczoraj wieczorem podjęłam decyzję że jednak kupimy ten muzyczny ocean i tak też zrobiliśmy. Dziś go zamówiłam :tak: , kojec na razie nie jest potrzebny a jeśli będzie niezbędny to wtedy coś wymyślimy :baffled:. Tak jak napisała Idzia wiele osób obywa się bez kojców, my mamy nieduże mieszkanko, nie mamy schodów więc moze obędziemy się bez kojca.

A co do rozmiaru, Karolince jak ulał pasuje wiekszość ciuszków 68 mieści się też w 62, a kupujemy wszystko na 74, kombinezon mamy po moim siostrzeńcu, niestety nie ma na nim rozmiaru, pisze tylko 6M czyli że na 6 miesięcy, obawiałam się że będzie mały zimą ale siostra twierdzi że Pawełek miał go dobry jeszcze jak miał roczek więc powinien być ok. A jak nie to mam następny na 80 :laugh2:

Papajka Polka to już duża kobietka, szok że nosi takie duże rozmiary! :szok:

My zdecydowaliśmy się na kojec i na krzesełko, w końcu :-) Na szczęście wszystko to będzie prezentem dla Natalki od chrzestnych i babć, więc nie będzie dla nas obciążeniem, a byłoby i to DUŻYM :tak:
Aha i kupiliśmy wózek, spacerówkę, prawie taką jak chciałam, rozkłada sie na płasko, można przełożyć budkę, ma chyba ze 6 pozycji oparcia i podnoszone zakończenie. jest stosunkowo leki, wnoszę go razem z Natalką :-D
Oto i on: http://calineczka.pl/sklep/images/Centro_Toffee.jpg
A oto kojec i krzesełko jakie wybraliśmy ( ja wybrałam, bo Maciek to sie w ogóle postanowil w to nie zagłębiać :confused: cóż... :-)
KOMFORTOWE krzesełka MEGGY VICTORIA + 2 GRATISY!! (129198737) - Aukcje internetowe Allegro
@DUŻE KOJCE K1+00 WYSYŁKA/POBRANIE GRATIS= kojec (128705271) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry