reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

Papajka, wózek sprawuje sięsuper,tylko hamulec nam sie zblokował i musimy zanieść go do reklamacji :-( Ale poza tym jestem bardzo zadowolona, świetnie sie prowadzi i Natka też chętnie w nim siedzi :-) Na szczęście :-)

reklama
Margarett gratuluję udanego zakupu:-):-):-) Natalka ma niezłą furę :tak::tak::tak::tak::tak:
Teraz też mamy peg perego ale głęboki i jest super, lekko się prowadzi, czasami tylko trzeba naoliwić kółka i tyle. dlatego spacerówkę też bym chciała tej firmy. podobno jesli chodzi o spacerówki to nawet emajlung robi gorsze niż pp.

BUBA2006 dzis cala rodzinka ruszylismy na zakupy natchnieni twoimi zakupami i pojsciem Maksa do przedszkola :))) Maz dzielnie zniosl chodzenie po sklepach gorzej bylo z maksiem najpierw chce jesc pozniej nudzi mi sie pozniej spiacy jestem ale dal rade:)) A niech tam pochwale sie co nowego Maja ostatnio dostala i co kupilismy :)))

Woloszki Gratuluje udanego szalenstwa zakupowego :-) ubranka sliczniutkie cud-miód!!
Slyszalyscie dziewczyny o tescie spacerowek?? Na 15 testowanych tylko dwie dostaly ocene dostatewczna reszta niedostateczne ...:-( :-( niezła ryfa...

Dziewczyny, ale sliczne zakupki!! My ostatnio przestalysmy buszowac po sklepach - jakos na wszytsko brakuje nam czasu. Po zakupie lezaczka-bujaczka w ktorym Viki nie usiedzi nawet 3 min. przystopowalam z zabawkami ;-)
Ale wczoraj dostala od znajomych mate edukacyjna - przy pierwszym podejsciu nawet polazala na niej z pol godziny. Drugie bylo juz gorsze bo musialam ja trzymac, a ona ciagnela za palaki i zabawki :-p
Chyba nigdy nie znajde czegos co ja zajmie, abym miala choc 10min dla siebie :-)

Wołoszki - ekstra ciuszki! Uwielbiam zakupy ;-), musze sie wybrac, zwlaszcza ze w Krakowie otworzyli niedawno nowa galerie. Mamanadzieje, ze jakies fajne sklepy z ciuchami dla bobaskow tez tam sa!

Buba - a ktore spacerowki przeszly ten test??? Wlasnie sie zastanawiamy, czy kupic siedzisko spacerowe do tego wozka, co mamy teraz (Mutsy) - sam stelaz wazy 13 kg :-(, czy zmienic na jakas lzejsza spacerowke.

Priscilla - nie przejmuj sie, na lezaczek przyjdzie pora ;-) U nas bylo podobnie z wieloma zabawkami - najpierw:baffled: , a potem :cool2:

Priscilla nie martw sie i probuj wkladac do bujaczka mala codziennie choc na chwile ale tak ze jak jej sie znudzi to wyjmij ja odrazu z czasem zalapie i polubi nowa zabawke:-) choc moj maly do tej pory lezaczka nieznosi za to hustawke uwielbia i moze w niej siedziec i siedziec.Z mata mielismy ten sam problem i zastosowalam ta metode i po jakims miesiacu zaowocowalo.Spedza na niej pol dnia:-)
Ewcik,Pricsilla ..::

to ja jeszcze dodam

"Policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) są uznawane za rakotwórcze. Znajdują się szczególnie w czarnych, miękkich częściach gumowych o nieprzyjemnym zapachu. Wystarczy krótki kontakt skóry z przedmiotem z ich zawartością, kiedy się pocimy lub właśnie posmarowaliśmy dłonie kremem, a niebezpieczne związki przedostaną się na skórę. PAK wykryto w wózkach: Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange i Knorr Buddy.
Ftalany (zmiękczacze) mogą uszkadzać system rozrodczy, wątrobę i nerki. W zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sześciu wyjątkowo niebezpiecznych zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu laboratorium wykryło je w wielu częściach z tworzywa sztucznego i w daszkach przeciwdeszczowych. Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe, Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon.
Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o negatywny wpływ na układ hormonalny. Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus. Pięć wózków w teście, w których laboratorium nie znalazło żadnej z trucizn, to: Graco CitiSport, Mini Star firmy Hauck, Peg Perego Pliko lite, Stokke Xplory Complete i Tchibo TCM."

reklama
Do góry