reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

No tak Dori, sukienki niestety są mało praktyczne :baffled:. Ja tez lubie Karolinkę w fajnych spodenkach a na chłodne dni mam już tego całkiem sporo :tak: teraz jeszcze za ciepło na większość z nich.

Dziewczyny a co o tym myślicie, nie stac nas na prawdziwy kojec więc to może byłoby rozwiązanie, proszę tylko o szczerość :dry: Muszę wybrać między tym a oceanem, co byście wybrały na moim miejscu?
UNIWERSALNY KOJEC -PLAC ZABAW DLA DZIECI promocja (128413697) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Iza powiem ci tak. Nie mam jeszcze kojca, natomiast mam Muzyczny ocean i mimo, że Zabawka bardzo się Klaudii podoba to mając ograniczone fundusze wybrałabym w tej chwili kojec. Klaudia porusza się już po calym mieszkaniu i naprawdę ciężko ją upilnować. Co chwila jest płacz, bo to uderzyłą się o ścianę, to o krzesło itd. dlatego w tym tygodniu już wybieram się po kojec. Iza, na Twoim miejscu wybrałabym bezpieczne miejsce do zabawy dal Twojej Karolci. Ale to moja osobista opinia.

ja tez uwazam ze sukieneczki sa niepraktyczne ... dlatego sama ich nie kupuje - mam tylko to co dostajemy w prezentach - ubieramy bardzo okazjoinalnie :)

iza - jezeli chodzi o kojec to musisz sobie sama najpierw odpowiedziec na ile jestes zdecydowana na kojec - czy ci na nim zalezy ... jak tak to ten dmuchany moze byc rozwiazaniem :) i ten pierwszy podoba mi sie bardziej :)

Wcielo mi dalszy ciag wiadomosci...
No ale pisalam, ze takie lozeczko moze sluzyc jako kojec a dodatkowo ma materacyk i przydaje sie w podroozy (nasze bylo nad morzem, na Mazurach, Lubelszczyzne i Slasku).
Poza tym mamy mnostwo innych uzywanych rzeczy (dzieci ich generalnie nie niszcza).
Poszukaj moze ofert uzywanych na allegro w prasie lokalnej, forach, popytaj wsrod znajomych.

to prawda ze uzywane rzeczy sa tu rozwiazaniem ... jak sie dobrze poszuka to mozna znalezc fajne rzeczy - my tak kupowalismy wozek gleboki dla michala, potem jezdzila w nim corka naszej kolezanki a teraz kamila czyli razem 4 dzieci a wozek w idealnym stanie :)

Iza uwazam podobnie jak dziewczyny ze lepiej kupic cos trwalszego uzywanego niz nowke ktora wydaje mi sie malo praktyczna.W takim dmuchanym kojcu dziecko moze byc tylko pod opieka doraslego nie zostawisz w nim dzidzi np chcac isc do toalety.Poza tym mysle ze wyjscie z tego kojca nie bedzie stanowilo dla dziecka zadnego problemu no i latwo go przebic.na alegro mozna znalezc naprawde solidnie uzywane kojce w dobrej cenie.Poza tym to lateks nie ma w nim przewiewu,nie jest stabilny no i dziecko nie ma jak uczyc sie stawac bo nie ma jak sie podciagac.Te pompowane sa sliczne ale wedlug mnie nadaja sie tylko jako zabawa odczasu do czasu i to na krotko dla starszego dziecka...ale to moje zdanie.

reklama
Do góry