A jaki rozmiar ubranek nosi teraz Bartuś? Ja myślę że kombinezon powinien byc tak jeden góra dwa rozmiary większy żeby mógł się swobodnie ruszac
teraz nosi 74, na metkach 9-12 miesięcy, a niektóre ciuszki 12-18 miesięcy
czyli myślisz żeby 80 wziąć?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jaki rozmiar ubranek nosi teraz Bartuś? Ja myślę że kombinezon powinien byc tak jeden góra dwa rozmiary większy żeby mógł się swobodnie ruszac
Ja bym wzięła 80 lub 86 zależy od rozmiarówki, przecież pod spód jakiś sweterek czy cos i niech ma trochę luzuteraz nosi 74, na metkach 9-12 miesięcy, a niektóre ciuszki 12-18 miesięcy
czyli myślisz żeby 80 wziąć?
Madzienko wózek super, podoba mi się ten turkusowy.
Madzia dostała od swojej starszej kuzyneczki cały kombinezonik,taki z nóżkami (pomarańczowy) i dostała jeszcze spodenki na szelkach + kurteczka (różowe), właśnie wczoraj mnie wzięło na przymierzanie i okazuje się że super, tak wiec nic nie kupuje, tylko jakieś czapeczki muszę do tego dobrac (a dostała to jak była malutka)
Moja jeszcze nie ma bucików, bo nigdzie nie ma takiego rozmaiaru, ona ma malutkie nózie
hmmm, ja myślałam o kupnie kombinezonu jednoczęściowego bez bucików, tzn buciki kupię ale takie normalne zimowe jakoś mi się wydaje że taki jednoczęściowy będzie dla maluszka wygodniejszy... chociaż teraz już sama nie wiem, widzę że większość dwuczęściowe kupuje... no zobaczymy jeszcze, ale myślę że w październiku trzeba już kupić, bo w listopadzie może być już zimno.
Ja mam większy problem z rozmiarem, Bartek ma teraz 72cm i nie wiem czy kupować na 74cm czy na 80cm
oj, ja nie mam pojęcia jaki rozmiar ma Bartek jeszcze nie kupowaliśmy bucików
Ja tez chce kupic dwuczesciowy, ale z tymi butami mam problem, bylam ostatnio w sklepie i wszystkie byly za duze na Jule:---(jaki numer nosza wasze dzieciaczki???
Ja z bucikami mam problem. Bo takie bo takie z twardymi podeszwami do chodzenia zaczynaja sie od 19 , rzadko kiedy 18 chyba ze takie bamboszki. A małemu ta 18 jest za duża
Super ten robocik.Co myślicie o tych zabwkach??
http://www.smyk.com/index.php?option=com_sklep&task=product&Itemid=55&idPRODUCT=2613
http://www.smyk.com/index.php?option=com_sklep&task=product&Itemid=55&idPRODUCT=121
Może macie jakieś pomysły na prezent z okazji I roczku Oliwi??
Bo pewnie jeszcze był za malutki na taki telefonik i go nie interesował, a takie roczne dziecko to juz inne zabaweczki potzrebuje.ja mojemu kupilam juz cos w stylu tego telefonu co wkleilas linka i malemu sie podobalo przyciska i muzyczka leci z niego i rozne odglosy http://www.chicco.com/telefonino-pa...rt=00.071408.000.000&idfascia=22&idsezione=16 ale nie nabawil sie tym dlugo znudzilo mu sie i zabawka poszla w odstawke... a ten drugi robocik to bardziej mi sie wydaje taki dla chlopca niz dla dziewczynki no i za taka cene to mozesz cos innego fajnieszjego kupic... zrobisz jak uwazasz
Ja na przyklad mojemu synkowi kupuje rowerek na 3 koleczkach co uważam za świetny prezent, z czasem demontujesz poszczególne części rowerka i spokojnie posłuży przez 3 lata, bo jak znam moich znajomych to juz sie pytaja co malemu na pierwszy roczek kupic wiec ja im powiedzialam ze jesli zabawki to z fisher price allbo chicco bo maja wszytkie atesty i sa dostosowane do potrzeb tak malego dziecka...no i pewnie tez taki tradycyjne ubranka tez maly dostanie...
No to się nie dziwię , że się bał.ja pamietam jak bylam opiekunka tutaj we lowszech i akurat maluszek ktorym sie opiekowalam dostal na pierwszy roczek dinozaura chodzacego jak on sie go bal jejus jak plakal nie dosc ze chodzil to jeszcze nasladowal prawdziwego dinozaura takie odglosy z niego wychodzily i oczy mu sie swiecily sama bym sie takiego bala jak by mi w nocy tak sie wlaczyl
Bujaczek to też super prezent.Kurcze ja bym kupiła bardziej coś w rodzaju huśtawki lub konia na biegunach...