reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Ja mam dwa projektory - jeden nakręcany, drugi na baterie i zdecydowanie na baterie się bardziej sprawdza. Reaguje na hałas - jak się dziecko przebudzi i zacznie płąkać to się sama włącza i nie potrzebuje pilota. Rzuca na ściany projekcję z postaciami z kubusia puchatka, pszczółkami i chmurkami i jest kołysanka puchatkowa. Misia ją uwielbiała, najpierw miała tą nakręcaną, ale nie radziłą siobie z tym kręceniem, zawsze w drugą stronę kręciła, a w tej drugij krzyczła "KOLOLO" i się sama włączała nawet w środku nocy jak się przebudziłą, pełniłą rolę lampki i utulanki. Teraz nie kupuję karuzelki na razie potem chcę spróbować z tym projektorem, a zabawki zawsze można dokupić, poza tym najlepsze są karuzelki robione pod kątem dziecka, Misia miała takie i uwielbiałą je, np. duże biało-czarne buźki były hitem!

reklama
A to tygrysek, którego Misia wybrała dla Ineczki:

f0d034368f0f5235med.jpg

0c89ca7c0b7062f5med.jpg

Misiówka słodziutki ten tygrysek-widać, że Misia ma gust;-) A co do karuzeli to jakiej firmy jest ta Twoja co się włańcza sama np.gdy dziecko płacze?

Misiówka, a możesz zamieścić jakiś link do tej karuzelki z projektorem i na pilota (ta co sama zaczyna grać ) bo nigdzie wcześniej takiej nie widziałam :sorry:

Super Kana :-) dzięki za linki, właśnie dokładnie o takie karuzele mi chodziło:tak::tak:, ale ten koszt wysyłki :szok::szok: mnie troszku zszokował :szok::szok:, to jakieś 50% wartości tej karuzeli- np. w tym drugim linku, bo ta właśnie mi w oko wpadła :baffled:

EDEE dlatego trzeba dobrze poszukać.....wejdź normalnie na allegro ,dla dzieci, zabawki , dla niemowlaków, karuzele i tam masz mase.....oni specjalnie tak obniżają cene tych karuzel,bo przesyłka sobie nadrabaiaja.....trzeba po prostu poszperac:}}}
Ja np znalazlam takie same tylko uzywane i czasem warto zalicytowac....bo wychodzi duzo taniej....

my juz od dawna mamy zaplanowane kupno tej karuzeli :) bo fajny bajer ten pilot i nie robi sie wielkie halo i nie rozbudza dzidzi jak ktos podchodzi nakręcić karuzele...no i przyszła babcia ma mi podrzucić kaske i bedę zamawiac ja przez allegro..a co do przesyłek to fakt 40zł to troche drogo :/

My mamy dokładnie taką pozytywkę

http://www.mothercare.com/Tomy-Winnie-Pooh-Lullaby-Dream/dp/B000JFD8Z0/sr=1-4/qid=1228071496/ref=sr_1_4/275-9155810-6115609?%5Fencoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42769041&mcb=core

Ona nie jest karuzelką tylko pozytywką z projektorem, ja sobie chwalę takie rozwiązanie, bo karuzelki mi zawsze zawadzały przy wkładaniu i wyjmowaniu małej, nawet nachylaniu się nad łóżeczkiem jak chciałam jej zmienić pozycję, albo np przykryć. Poza tym dziecko na początku i tak nie widzi tych zabaweczek, dopiero po jakimś czasie zaczyna się tym interesować, a ja wtedy zamierzam używać pałąka - ma to takie zalety, że można go zamontować i na łóżeczku i w wózku i w foteliku i w leżaczku, a zabawki można dziecku wymieniać. Zaraz wam wkleję jaki mam upatrzony.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry