reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
rapunzel rzeczy bardzo fajne ale niestety troszkę kosztują. Niby wszystko niedrogie ale tam 20 zł tu 10 zł i tyle się tego uzbiera że w sumie niezła sumka wychodzi a przecież jak dzidzia się urodzi to co miesiąc pieniązki lecą Jak ktoś karmi butelką to już w ogóle. To mleko dla niemowlaczków jest podobno drogie i starcza na krótko. U nas wszystkie rzeczy na start są ale później i tak trzeba będzie latać po sklepach za pieluchami i aptekach za kosmetykami ale to już naszych Panów działka :-)

misia to prawda, co napisałaś, nie da się ukryć, że dzieci są najdroższe w każdym tego słowa znaczeniu :-)
Ja się mogę tylko cieszyć, że nie musiałam teraz kupować wózka, łóżeczka, materaca i pościeli, bo na to poszłoby bez porównania więcej szmalu.
Najlepsze jest to, ze z moim terminem i miesięcznym oczekiwaniem na PESEL na becikowe mogę liczyć pod koniec października, cudnie prawda? Jak bym się pospieszyła, to i tak najprędzej na koniec września.
Gdyby nie te pieniądze ze skarbówki, to nie wiem, chyba bym musiała wziąć jakiś mały kredyt :baffled:

Macie recje z tymi wydatkami, ale jakos poradzi sie. W Polsce chociaz mozecie liczyc na becikowe, a tutaj wszytsko samemu trzeba finansowac. Slyszalam, ze mozna dostac talony na mleko w proszku, wiec pewnie bede starala sie dostac to. Dobra i taka pomoc.:-);-):-D

Kasiek - ale za to u Was prawie wszystko jest dużo tańsze. Przykładowo laktator Medeli Pump in Style kosztuje 250$ a u nas 1500zł. Chyba lekka przesada, nie?

Kasiek-mam pytanko- kiedyś pisałaś z którąś z mam o sklepie,w którym robicie zakupy wózkowo-łóżeczkowe.Otóż moja koleżanka jest akurat w Stanach i prosiłam ją żeby zorientowała się w cenie wózka który planuję kupić na wiosnę, a słyszałam,że tam idzie go dostać sporo taniej.Tylko ona w temacie takich zakupów jest "zielona" ,więc jakbyś mogła to napisz mi nazwy sklepów z asortymentem wózkowo-łóżeczkowym(zależy mi na wózku Graco Quattro Tour).

Halinko sorki że się wtrącę (tak jak Kasiek mieszkam w usa) i sprawdziłam przez internet ten wózek o którym piszesz.Można go dostać w wielu sklepach tyle że Graco Quattro Tour - ma dodatkowo wiele modeli np.portica , kasbash ,imperial, graham itp..itd..Podam Ci parę stron a Ty dokładnie zobacz jaki to model i wybierz sklep.
BabiesRUs -Graco Quattro Tour Travel System- Deco - Graco - Babies "R" Us

JCPenney - JCPenney : Graco® Quattro Tour™ Deluxe Darius Stroller

Target - graco tour quattro : Target Search Results

Sears -Graco Quattro Tour™ Duo Stroller - Ionic - Model 6K00INC3 at Sears.com
Pierwszy który bym odwiedziła typowo z artykułami dziecięcymi jest właśnie BabiesRUS

Izoldzia sweterek prze prze śliczny :)

Minkota , Kasiek- dziękuję bardzo !!! przegladnę, wybiorę i poślę koleżance.Już po cenach widzę,że rzeczywiście taniej jest kupić w Usa-mnie trafiła się możliwość,więc pewnie skorzystam.

reklama
hej
po pierwsze gratuluje przyszłym mamą a po drugie..mam coś na handelek;-)
1. gondolka do wózka MUTSY (beżowa w bardzo dobrym stanie za bardzo mało kaski-cena do obgadania-zdjęcia na maila)
2.zestaw ubranek dla córci 62-68 w większości H&M (aukcje mogę zakończyć wcześniej) prawie wszystko kupione w Holandii
zestaw dla niej jesień H&M BCM 62-68 GRATISY (400439575) - Aukcje internetowe Allegro

zainteresowane mamuśki proszę o kontakt na PW lub gg 4470823 Ola

Do góry