reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Ja chyba po raz pierwszy udzielam się na wątku zakupowym ;-)

Po pierwsze to Wam pokaże łóżeczko które wybrałam jakiś czas temu. Niby nic w nim wyjątkowego, zwykłe takie a jakoś mnie urzekło. Ważne że ma odcień i materac taki jaki mi pasuje i szufladę.
ŁÓŻECZKO KUBA II TEAK SZUFLADA DREWEX+MAT+BONUS (348481735) - Aukcje internetowe Allegro

Poza tym zdecydowana jestem na wanienkę, taką jaką pierwsza zamówiła Amandia, tylko niebieską chcę (mamy z Piotrem hopla na punkcie tego koloru hihi). W czerwcu zamówię obie te rzeczy, narazie nie ma sensu by zajmowały mi miejsce.

To był łatwy wybór. Gorzej z wózkami. Od 3dni czytam opinie na forach i mam wrażenie że zwariuję niedługo. Problem w tym że możemy wydać max 1200zł na wózek z fotelikiem...

Co jest dla mnie najważniejsze w wózku:
-duża gondola-w końcu pół roku musi posłużyć Kamilce,a gdy nadejdzie zima to dodatkowe okrycie zajmie dużo miejsca
-w miarę duże pompowane koła, z przodu skrętne- małe się nie nadają, bo mieszkam na wsi, w pobliżu lasu i napewno będę jeździć na spacery po nierównych terenach, a poza tym w zimie u mnie bywa dużo śniegu
-dobre amortyzatory
-waga- jakimś cudem bym chciała by ważył do 12kg (napewno nie chcę takiego 17kg)
-regulacja wysokości rączki i by spacerówka mogła być montowana przodem i tyłem
-by po złożeniu nie zajmował dużo miejsca (mieścił się w oplu corsie)
-fajnie jakby miał fotelik w zestawie

To takie główne cechy, tak poza tym to wiadomo co jest ważne.
Zwróciłam uwagę na WÓZEK GONDOLA SPACERÓWKA ATLANTIC BABY DESIGN !! (356215741) - Aukcje internetowe Allegro
ale waga w sumie mała nie jest a najważniejsze to fakt że spacerówka może być montowana tylko tyłem.

Dziewczyny, ratujcie, może trafiłyście na coś niedrogiego co spełnia me wymagania? Gdybyście były na moim miejscu to co byście wybraly? Bardzo prosze Sierpnióweczki o rade, bo mnie już głowa boli od myślenia.

reklama
Patrzcie co wylicytowałam z głupa na allegro. Nawet zapomniałam o tym i teraz patrzę a To moje.... :-D:-D:-D za 5,50 :-D:-D:-D

362547825

Evciu z tej firmy co wypatzryłaś są śliczne łóżeczka, ja koniecznie zamarzyłam z kołyską, czekam teraz aż za tydz facet wystawi je na allegro, bo ma gratiś materac kokos-pianka-gryka, mają też właśnie w kolorze teak, ale są dużo droższe (ok 60zł) więc ja biorę sosnę, też jest śliczna, a to te łóżeczko:
łóżeczko RADEK II SOSNA KOłYSKA SZUF KLUPS+MAT (344396583) - Aukcje internetowe Allegro

Co do wózka to ktoś tu kiedyś pokazywał ten wózek, jest fajny, na żywo go widziałam:
SUPER EKSKLUZYWNY WÓZEK SAFARI TRAVEL+FOTELIK ! (346887541) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
I jest niedrogi, ja to mam cenę max 600zł za sam wózek, z tej firmy będę kupowała, tylko u mnie ten co chce kupić jest za 535zł, a na allegro za 700zł

BAstra przesłodkie

Rapunzel, Sylwia bardzo ładne ubranka a cena Rapunzel rzeczywiście doskonała.
Bastra no cudny ten strój małego mikołajka ;-)
Ona-mika, Evcia oba łóżeczka są fajne, ale chyba ja zdecydowałabym się na to z kołyską...

Taju właśnie ja też się napaliłam na kołyskę i tylko takie łóżeczko chcę, choć jest droga, ale w tej cenie są przecież zwykłe łóżeczka

Dziewczyny zakupy bardzo ładne :D

Bastra fajne mikołajkowe wdzianko :)

Evcia wózek to u mnie temat gorączkowo rozpatrywany. Też chciałam takie parametry jak ty. Jedyny wózek który znalazłam i spełnia to wszystko to Implast Bolder new line ale on kosztuje 1500 bez fotelika:szok: Ostatecznie zrezygnowałam z przednich skrętnych kół i wybrałam JEDO Bartatina Classic z fotelikiem Deltim Grillo powinno wyjść około 1200 zł.
Skrętne koła są zazwyczaj węższe i nie wszędzie się wiedzie. Myślę że znajdziesz coś dla siebie trzeba tylko pójść na kompromis.

Znalazłam fajny wątek trafione/chybione mam które mają wypróbowane to i owo więc warto przeczytać ale nie zwariować :)
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-pazdzierniku-2006-f92/trafione-chybione-8272/

Dziewczyny ubranka sa rewelacyjne.
Bastra Mikolajowy stroj przeslodki.:-):happy:
Evciaa mi osobiscie bardzo podoba sie te Twoje lozeczko. Mysle, ze to takie samo co wybrala Ona_mika tylko bez bujakow.
Szuflada zawsze Ci sie przyda, co do wozkow to nie mam pojecia jakie U Was sa, poszperaj w necie napewno znajdziesz cos interesujacego.
Misia ciekawa stronka .
Tak przy okazji gdy poczytalam troche o trafionych/chybionych zakupac, czy w Polsce nadal uzywa sie pudru do zasypywania pupci u niemowlaczkow. Pytam, bo tutaj jest to niewskazane, prawdopodobno alergiczne, jak sie zasypuje pupcie to za duzo pylu, dziecko to wdycha i to nie jest dobre.

Ona_mika widzę że niektórym mamom spodobały się nasze łóżeczka z kołyską....:-)

Co do wątku trafione-chybione to każda z nas zobaczy co jej sie przyda a co nie... bo zdania tam są podzielone...Każdy indywidualnie musi to przejść bo każde dziecko inne i inne potrzeby...

Kasiek tak sie zastanawiam nad wieloma rzeczami...:dry: Dawniej nie wydziwiali tak przy dzieciach jak w dzisiejszych czasach... Nie mieliśmy tylu rzeczy które nasze dzieci teraz będą miały... Wyprawki jak sie dostawało to sie cieszyło że się ma a nie zdziwiało jak co wygląda a w dzisiejszych czasach mamy kolorowy zawrót głowy i bankructwo w portfelu bo chciało by sie mieć wszystko... :baffled:Dawniej używano Pudru a teraz niby alergiczne... :szok:Dawniej nie stosowało się <jak zauważyłam w niektórych domach> sterylnych warunków dla malucha i nie było tylu alergików i chorowitków co z dniem dzisiejszym:tak:

Bastra będziesz miała małego Mikołaja na Gwiazdkę, super :-)
Kasiek, zasypki czy też pudru się nie używa, przynajmniej nie używano 7 lat temu. Natomiast oliwka do natłuszczania skóry lub coś w jej zastępstwie to musowo. Wiem natomiast, że gdyby dziecko się strasznie pociło lub obcierało sobie nóżki, bo grubiutkie, to można użyć bezpiecznie mąki ziemniaczanej, chyba u was tam też produkują ;-)

reklama
Jak mi się maluszek nie utopi w tym stroju to tak....:-D:-D:-D

Czyli mówicie żeby pudru nie kupować?????????????????????:baffled:

Do góry