reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama

Mam nadzieję, że taki rożek będzie dobry, bo mam identyczny:) tylko zamiast niebieskiego tła pod misiami, to żółte;))) A jak zajrzysz na poprzednią stronę, to możesz zobaczyć poduszkę do karmienia, jaką kupiłam. To nie jest rogal, o jakim pisze Mika ale właśnie poduszka, też wierzę, że się sprawdzi, a taką rogalową poduchę kupowała wcześniej jussti - gdzieś na pierwszych stronach wątku zakupowego powinna być.

Bena to jest rożek, w takim dzidzia może sobie spać, ze szpitala najczęściej w tym się zabiera. Bardzo ładny wzór wybrałaś, ja taki wzór zamówię pościeli zapasowej tylko że zielonej.
Sylwia a ten rogal to właśnie poduszka do karmienia, tak położne u nas na to mówią. A tą co Jussti kupiła to gdzieś bardziej na początku tego wątku będzie

Sylwia piekne zakupy.:-):-D Ty przeciez kupilas chyba tego rogala (Poduszka do karmienia), widze na zdjecia u Ciebie. czy to cos innego.
Izoldzia rewelacyjne te lozeczko i zobaczyc jak przypadlo twojemu synusiowi do gustu:-D:-)

ONAMIKA to jest ta sól do oczek
Apteka internetowa / Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt Cena: 10.26 pln

KASIEK najbardziej podoba mu się wychodzenie dziurą bo w tamtym łózeczku nie mieliśy wyjmowanych szczebelek i dla mnie lepiej bo nie muszę go dzwigac

PIszecie o rogalu do karmienia? Chyba chodzi o poduszke poporodową jeśli tak to można ja kupic w każdym sklepie z artykułami medycznymi własnie taką widzialam dzisiaj koło siebie az pózniej wejde i zapytam o cenę.Bo tak sobie myslą że chyba sie przyda zwłaszcza jak hemoroidki wyjdą po porodzie (oby nie ale u mnie znów sie na to zanosi)

Jakoś sporo nieporozumień z tymi rogalami, rożkami i poduszkami :-D

Poduszka poporodowa - przeznaczona dla mam - jak sama nazwa wskazuje, po porodzie. Okrągłe ustrojstwo do siadania zadkiem, kiedy rany/szwy przeszkadzają w normalnym użytkowaniu tegoż.
PODUSZKA POPORODOWA Z ŁUSKĄ GRYKI -2x PRZESZYTA

P.S. Z powodzeniem można ją zastąpić dmuchanym kołem do pływania dla dzieci - i takie koło z pewnością jeszcze się przyda
:tak:

Rogal - przeznaczony dla mamy/bobasa, do karmienia. Specjalna poduszka w kształcie księżyca. Ułatwia podtrzymanie dziecka w prawidłowej pozycji przy cycku.
PODUSZKA do karmienia MALUSZKA ___ ROGAL ___ HIT

Rożek - kwadratowa kołderka, krewniaczka becika, kolorowa z jednej strony, zawija się wokół dziecka jak koperta - często do zabierania malucha ze szpitala, noszenia na rękach.
NOWY Rożek kokos + GRATIS PODUSIA WYPRZEDAŻ

Jak się mylę niech mnie guru Asioczek poprawi :tak: Zdjęć nie wstawiam, za dużo zachodu ;)

Ostatnia edycja:
Samhain właśnie miałam takie zestawienie zrobić :)

Z tym zabieraniem dziecka w rożku to nie tak do końca prawda, większość z nas będzie jechać samochodem więc pamiętajcie o foteliku samochodowym !!
Moja rada rzeczy na wyjście dla siebie i maluszka zapakujcie w fotelik aby świeżo upieczony tata niczego nie zapomniał.

Ostatnia edycja:
No fakt, ja się tu sentymentalnie zamyśliłam, starszego wynosiłam w rożku, bo na autonogach ;) Każde dziecko w innym mieście rodzę i innej odległości od szpitala ;)

Jak dla mnie to wszystkie te sprzęty zbędne, rożka owszem używałam, ale krótko i rzadko - dziecko w mig wyrasta. Później ewentualnie jako mata pod tyłek do zabawy na podłodze służył :)

Samhain u nas też rożek był raczej jako podkład do zabawy niż faktyczny rożek. Ale jako zapobiegliwa mama miałam, aż dwa zakupione. A Maja miała wrodzona awersję do rożka :) Teraz jeden będzie w wózku a drugi na wycieczki jako kocyk podkład :)
Poduszkę poporodową miałam i była moim wielkim przyjacielem :) przez cały tydzień

reklama
Izoldzia dziękuję że znalazłaś kochana jesteś :)
Samhain w 100% się z tobą zgadzam z tym zestawieniem.
Asioczek ty jak zawsze służysz cennymi radami.
Wiecie jaki ten rogal jest super, nadaje się do spania, jest wypełniony czymś tak wygodnym, że jeszcze w życiu takiego czegoś nie widziałam. A rożek dostanę od cioci męża, wanienkę tak samo. Dostałam również matę edukacyjną, fotelik samochodowy i leżaczek, taki prosty ale zawsze coś. Zawsze to parę 100 będzie mniej.

Ps A jeszcze co do tej karty stałego klienta w DOZ, ją się zamawia czy jak??

Do góry