reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama
Wczoraj dotarł do mnie wózeczek:

Super się go prowadzi. Widzę tylko coś co mnie martwi- buda się strasznie głośno składa. Tata powiedział że coś tam poluzuje i powinno być lepiej. Oby...
Wersji spacerowej nie robiłam zdjęcia bo i tak nie będę z niej korzystać.

Do wózka był gratis kocyk polarkowy z podusią. Jestem zachwycona tym gratiskiem, bardzo gruby, na zimę się przyda:

A tu koszula dla mamusi. Taka mało kobieca hihi. No ale słodki ten nadruczek:

Tylko tak myślę- ona na mnie jest luźna teraz. A co będzie po porodzie? :szok: Namiot.

Cały czas po głowie mi chodzi to że mam za mało ubranek w rozmiarze 62... W końcu mam tylko:
-3 body z krótkim rękawkiem
-3 body z długim
-2 pajacyki
-śpioszki
-2 rampersy
-2 sweterki

Jak Piotr wróci to się wybierzemy na zakupy jeszcze, nie ma problemu. Tylko nie wiem kompletnie czego kupić więcej. Nie chcę też przesadzić-bo w końcu za to mogę kupić już coś większego.
Proszę, doradźcie- Co dokupić? Może więcej rzeczy z długim rękawkiem? Ja się gubię.

Przepraszam za podwojenie tego posta- miałam problem z komputerem w trakcie pisania i się jakoś dwa razy wkleił niestety.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Eevcia wózeczek śliczny. Co to za firma? Koszulka też super :) Jeśli chodzi o ubranka to zupełnie nie wiem jakie ilości na 62 powinny starczyć. Ja mam dużo różnych na różne rozmiary od 0-3 mies więc trudno mi powiedzieć ile powinno straczyć ale pewnie doświadczone mamy ci podpowiedzą co i jak.

Eevcia wypchanej szafy to może nie mam :laugh2: i też się czasem zastanawiam czy to starczy ale dziewczyny mówią ze dzidzia szybko wyrasta więc nie ma co gromadzić jakiejś wielkiej góry ubranek :tak:

Z tym wózkiem to dałaś mi do myślenia. Identyczny jak Bartatina a o wiele tańszy hmmm :)
A odpina się coś do prania? Jakbym mogła poprosić o zdjęcie wnętrza gondolki to byłabym wdzięczna :)

Ostatnia edycja:
Misia- No ja nie chcę góry ubranek, tylko tak by nie było ani za dużo,ani za mało- o ile da się to określić...

Identyczny to może nie, ale prawie- nie ma w budce tego okienka z siateczki, nia ma amortyzacji na pasach i tego systemu "cichego składania budki" (kto wie, czy jest jakaś z tym różnica).
Ale jak dla mnie te róznice są na tyle małe że niewarto było płacić więcej- zaryzykowałam i jestem jak narazie bardzo zadowolona.
Prowadzi się super, ma bardzo fajną amortyzację, gondola duuuuża (gdzieś czytałam że nawet szersza niż w Bartatinie ale nie wiem czy to prawda).
Wyprać można chyba tylko biały pokrowiec z gondoli.

Fotki robiłam w pośpiechu bo mi akumulatorki padały. Mam nadzieję że o to Ci chodziło ;-):

Minkota- Dziękuję. Mam nadzieję że Córcia bedzie zadowolona :blink:

EVCIAA wózeczek super !!!!!!!!!!!!!!!!!11 gondolka faktycznie sporawa także nawet zimą cieplejszy spiworek i dzidzi będzie dobrze.
Co do ubranek to ja ci powiem że nie nazbierałam dużo ale to celowo już z doświadczenia ja mam kilka body w rozm 56 i kilka półsipochów i parę koszulek z długim rękawem a reszta to rozm 62 chociaz tez nie za dużo i większe.
Ja kieruję się porą roku cóz z tego że sa np teraz rampery w super cenie i nawet ze kupisz wieksze to na jesień i tak ju zbędą zbędne bo będą za lekkie.
POzatym mam sporo rzeczy po Juniorze chociaz z pora roku nie trafiłam i niektórych tez nie wykorzystam
POwiem znów z własneych obserwacji ze jak wróciłam zFifem do domu to bardzo wygodne dla mnie było body krótki rękaw koszulka długi rękaw i półspiochy które u mnie zdały egzamin jeżeli chodzi o przebieranie.Oczywiście każda z nas robi i kupuje wedle własnego uznania tylko że ja zamiast nakupić duzo małych rzeczy wolę kupić jedną a większą.

reklama
Galareciu ja z czystym sumieniem mogę ci polecić taki fotelik:
4BABY DELUX - FOTELIK 0-13KG WYSYŁKA 0 zł !!! (359449742) - Aukcje internetowe Allegro
Moja siostra taki kupiła, jest śliczny mięciutki i materiał bardzo fajny taki jakby zamsz czy jakiś taki. Przesyłka gratis
Evciu śliczne rzeczy, a co do ilości to ja nie powiem ile czego bo też kupuję na miesiące i mam tego wszystkiego sporo, więc na pewno nie zbraknie. Będę mogła prać raz na tydzień :-p

Widzę zakupy pełna parą idą, ja na szczęście juz w poniedziałek lub wtorek będę miała wszystko.

Mam jeszcze pytanie: mam pampersy nr 2 (3-6kg) myślicie że nie za duże? Ja myślę że jak już mój synek waży 2,8kg to raczej duży będzie, sama nie wiem, doświadczone mamy proszę o pomoc

Do góry