reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

misiu, a z czego jest ta pościel? Ja myślę, że chyba można wyprać tak jak dorosłą, czyli w 60 stopniach, w każdym razie ja naszą pościel z kory i flanelową tak piorę...
Swoją drogą dziwne, że nie ma tam żadnej informacji na ten temat.

reklama
Rapunzel to jest taka standardowa dzieciaczkowa pościal z firmy BabyRaj taki komplet z ochraniaczem itp. niestety nie było nic dołączone odnośnie prania i nie wiem czy moge wszystko wrzucić do pralki i uprać?? Tak byłoby najprościej ale boje się że np ochraniacz się rozleci bo jest przecież usztywniany i przybornik też. Chyba napisze do nich maila żeby mi jakiś skan instrukcji przysłali.

Wg mnie ochraniacz się nie ma prawa rozlecieć, przecież to musi sie dać wyprać w pralce, ja swój piorę bez problemu... nie wiem zbytnio, co to ten przybornik i jak z nim postępować, ale masz rację, najlepiej dowiedzieć się u źródła. Możesz ostatecznie wyprać w temp 40 stopni i wyprasować gorącym żelazkiem, w sumie pościel jest czysta.

I kilka kolejnych nabytków do Oleńkowej szafy...

Załączniki

• 19-06 gadzety.jpg
    19-06 gadzety.jpg
    87,4 KB · Wyświetleń: 53
  • 19-06 przescieradla i okrycie.jpg
    19-06 przescieradla i okrycie.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 44
  • 19-06 poduszka.jpg
    19-06 poduszka.jpg
    61,6 KB · Wyświetleń: 47
  • 19-06 rampersy.jpg
    19-06 rampersy.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 40
  • 19-06 gratisy.jpg
    19-06 gratisy.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 49
Sylwia widze że zakupy udane... super... Ja tez kupiłam taki sam zestaw do obcinania paznokietków... Ciekawa jestem czy będzie dobry?

A to łózeczko o którym Wam kiedys pisałam że kupiliśy za bezcen Z Fifem na pokładzie

A to dresik który wychaczyłam za połówę ceny

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za rady, a jeszcze byłabym wdzięczna za znalezienie mi soli fizjologicznej.
Ps. Kiedyś któraś z Was pisała o preparacie na pocenie się którego w ciąży nie używacie, czy moze ktoś pamięta nazwę?
Z góry dziękuję za pomoc.

Dziś udało mi się kupić wielki rogal do karmienia, takie coś ja w szpitalu, za 10zł. Myślę że teraz żadna pozycja w karmieniu nie będzie mi straszna

Chyba chodzilo o etiaxil , ja uzywalam przed ciaza niebieskiego ;-)
ona mika rogal? Chyba wiem o co chodzi... tez chcialabym bardzo to miec ale gdy tu pytam o rozek i tlumacze jak to wyglada to sie na mnie patrza jak na idiotke hi, chyba bedzie trzeba zamowic z netu jakos.Slyszalam ze to sie bardzo przydaje.

Ostatnia edycja:
reklama
Bena położne polecały taki rogal, tylko mówiły ze te co sprzedają (w Polsce w sklepach) są twarde i za małe. Ja kupiłam w używanym z Anglii, tam jest już taki prawdziwy, duży, bezpieczny szpitalny rogal, ale jaki coś poduszka tez jest przydatna
Ps położna mówiła ze można ewentualnie u krawcowej sobie taki rogal uszyć

Ostatnia edycja:
Do góry