reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Co do chusty to juz , ktoras osoba z kolei mówi mi, ze jest zdrowsza dla dziecka niz nosidełko. Chodzi o kregosłup - układ w chuscie. Ja myslalam zawsze, ze nosidelko jest zdrowsze. Widoczie mylne mialam zdanie. Oby to ie byl chwyt marketinogwy:confused2: Ja raczej kupie chustę bo mi sie bardzo podoba jak kobitki nosza tak dzieciątka , no i jest praktyczna!!! Moje kolezanki sa z nich zadowolone.
ja przekonam sie w praktyce za kilka miesięcy :-)

reklama
o chustach słyszałam że są bardzo dobre i ponoć w szkołach rodzenia też je zalecają młodym matkom np. na początki karmienia piersią... ale ile w tym prawdy to nie wiem.

też słyszałam,że chusty są zdrowsze od nosidełek.
oglądałam kiedyś w tvn style "mam to ja" i tam włąsnie omawiano kwestię nosidełek i chust. lekarz mówil,że napewno nosidełko nie powinno sie uzywać do momentu az dziecko nie zacznie siadać, ponieważ muszanie pozycji siedzącej na dziecku, które jeszcze nie ma tego odruchu jest strasznie szkodliwe na układ kostny. Lepze są xhusty zdecydowanie.
szczególnie,że w chuście dziecko mozna polożyć, czyli bedzie wpozycji dla siebie naturalnej.

Dziekuje wszystkim za opinie :tak: Ja na poczatku planowalam kupic nosidelko, ale jak troche poczytalam i pomyslalam to rzeczywiscie chusty na chlopski rozum sa zdrowsze dla maluszkow... A teraz zastanawiam sie czy kupic czy sie bez tego obejde :tak: Ale coraz bardziej mi sie zaczynaja podobac :-)

hmm iwon to jest wyjscie, ma tylko jedna wade: nie dla mnie :-) zaczelam juz szalec na allegro, bo tutaj te sklepy to mnie troche dobily musze przyznac... Ostatnio wyciagnelam mojego m na rozeznanie cenowe, miejsc gdzie mozna cos kupic, zobaczyc i 'pomacac' i wrocilam dobita jak malo. Pojechalismy do takiego duzego marketu dla dzieci, ktory w okolicy reklamuje sie na kazdej stronie internetowej i... sklep moze dwa razy wiekszy niz w moim malym rodzinnym miasteczku, malo co wystawione a ceny kosmiczne. Tak dla przykladu lozeczko bylo rozlozone jedno i kosztowalo 150 € (czyli przy terazniejszym kursie zlotego jakies 700) zeby bylo jasne cena samego stelaza bez materaca, poscieli i dodatkow :szok: Jeszcze do tego wogole mi sie nie podobalo. To ja stwierdzilam, ze wole na allegro niby kota w worku kupic i wyslac malzonka zeby mi to przywiozl niz tutaj fortune wydawac. A co do chust to w sklepie tez byla jedna do wyboru :-) Konfrontacja w innym sklepie tez nie wypadla najkorzystniej :tak: Tak wiec... niech zyje allegro ;-)

annie22 - wow, no to niezły brak wyboru masz !!! I ceny jak to ceny w euro.

A ja zapomniałam sie pochwailic , ze kupiłamw końcu wymarzona mate edukcyja. FISHER PRICE #46 MATA EDUKACYJNA RAINFOREST W-wa (569907901) - Aukcje internetowe Allegro Oczywiscie kupiłam na allegro używaną, za 130zł. Ale sluchajcie, jej stan poprostu rewelacyjny!!! Normalnie jak nówka sztuka - czuc nowościa. Jeszcze dostalam fakturę zakupu (sierpień 2008). Wiec jestem bardzo zadowolona. Chyba troszke oszlałam na punkie dziecka, bo sobie roztawiła ta matę i zaczelam puszczeac sobie melodyjki heheh :-):-):-):-).

reklama
Do góry