reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

daisy, Jula jeździ na razie przodem do mnie ale też jej się zdarza nieźle wydrzeć, dla mnie z niewiadomego powodu. Najczęściej jak idę na spacer po 17, nie wiem może ona o tej porze już woli w domku się bawić. Wcześniej myślałam ze jej za goraco, to wyjęłam śpiwor, ubieram lżej i pod kocykiem lekkim siedzi a i tak jej sie zdarza marudzić. Często spaceruję z koleżanką i jej mała (w wieku Julii) siedzi ja myszka pod miotłą wogóle nie płacze nie marudzi. Jula najczęściej gada , śpiewa ale jak ją nagle nerwy złapią to sie ostro drze i wierci .

reklama
Daisy z tego co pamietam to masz wózem coneco a tam mozna dziecko wozic przodem do siebie:tak:
Zosia jezdzi tyłem do mnie i tak jej sie bardziej podoba.

A pieluszki z Lidla ja testowałam - Softino- te ktore polacała któras z Was- sa super!

Tralala dzieki za info o krzeselku. Kupilam jej dzsi takie zwykle w IKEA i Lenie bardziej odpowiada niz takie z odchylanym oparciem (testowalam kilka razy u kolezanki) . Przynajmniej mostkow nie robi i nie wcieka sie na pasy :-) Ma palak miedzy nogami, ale trudno . Kupie jej stolik i zwykle krzeselko juz do zabawy :-)

hej dziewczyny a czy wasze dzieciaczki placza podczas spacerów w wózku... moja mała dzis dala taki popis ze nie wiedzialam co zrobic w poniedz. jade do hurt zobacze spacerowki z przekladana raczka zeby widziec moje dziecie bo sie wsciekam jak nie widze co ona robi i dlaczego palcze :(

U nas bylo tak,ze jak mala jechala przodem do mnie to zaczynala plakac,ze chce na rece. A teraz jak mnie nie widzi, bo jedzie przodem jest wszystko ok. Tak, wiec zmiana , przodem do siebie dziecka wcale nie musi byc korzystna, a nawet pogorszyc :-( Zobacz moze ma za twardo , moze ma za twardo- podluz pod plecy i pupke miekki kocyk. Moze tak jak Lena na poczatku preferowala jazde na brzuchu, Twoja tez tak chce??
Moze chce siedziec bez opierania sie - u nas tez tak jest.

No ja się wypowiem w temacie pieluch. Na początku kupowałam pampersy na zmianę z hugiessami i było ok. Ostatnio kupiłam hugiessy inormalnie myślałam, że wywalę do pieca całą paczkę. Przesiąkały do takiego stopnia, że musiałam bodziaka wymieniać i to nie było, że się bokiem gdzieś wylewa ale dosłownie przesiąkanie :/ Teraz pampki, ale jak mówicie, ze fajne z lidla to chyba wypróbuję :) Tylko te za 6 z kawałkiem nie w każdym są, bo ja ostatnio nie widziałam u siebie....??

Hej mamuśki....
Widzę że temat pieluszek męczy okropnie.
Powiem Wam że ja już tyle razy zmieniałam rodzaje i marki że wymiękam. Ostatnia moja zmiana to pieluchy z Carrefoura - Hellen Harper.(9-18kg).
Cena minimalna bo za 50 sztuk ok 30 zł. Są duże jak na nasze 10.5 kg żywej wagi ale jakoś dziwny przedział wagowy mają:/
Plusy takie że jest doskonała chłonność. I nawet po całej nocy czasami 12 godzinnej snu nie przeleje się ani ciutka. Gumki boczne są super! A to przy ciężkich wyrzutach jest podstawa:):)
Ogólnie moge polecić w 100%

Co do jeżdżenia wózkiem to ja nie mam przekładanej rączki (jane nomad) ale mała UWIELBIA spACERY. Potrafi cala droge gadac i opowidadac az sie ludzie patrza ze takie to male a takie rozgadane. czasem piszczy z radości. A jak wychodzę w porze jej spania to jak tylko wyjade z klatki pare krokow mala spi. Tyle ze ona od urodzenia uwielbiala jezdzi w wozku, zasypiac w nim. A jak staje w miejscu to sie buntuje urwis jeden:-D

My mamy Roana i własnie kilka dni temu przerzuciłam spacerówkę że moda jeździ tyłem do mnie. Pasuje jej to chyba bo przedtem musiała się mocno wychylać żeby wszystko obejrzeć- zazwyczaj gapi się na koty które z nami chodzą na spacery:) A jak chce mnie obejrzeć, to odchyla głowę do tyłu więc wtedy dostaje cmoka w czółko i już jest OK :)

Co do pieluszek- ja przez pierwsze 6 miesiecy uzywałam pampersów. Potem próbowałam Bella Happy- ale `sa grube i sztywne- bleee:no: Potem kupiłam DADA biedronkowe- fajne, jedyny minus- troche sztywne. Teraz kupuje softino w Lidlu. Nie sa sztywne, jedyny minus-paski nie sa elastyczne.

W temacie pieluszek to praktycznie pomijając pierwszy miesiąc od narodzin, użwam pieluszek"biedronkowych"Dada.
Fakt jak stwierdziła DMUCHAWIEC są sztywne trochę, ale nie przesiąkają i nie powoduja żadnych podażnień.
Bezkonkurencyjne napewno są Pampersy ale w porównaniu cenowym Dada wygrywa.

reklama
Do góry