reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

daisy, Jula jeździ na razie przodem do mnie ale też jej się zdarza nieźle wydrzeć, dla mnie z niewiadomego powodu. Najczęściej jak idę na spacer po 17, nie wiem może ona o tej porze już woli w domku się bawić. Wcześniej myślałam ze jej za goraco, to wyjęłam śpiwor, ubieram lżej i pod kocykiem lekkim siedzi a i tak jej sie zdarza marudzić. Często spaceruję z koleżanką i jej mała (w wieku Julii) siedzi ja myszka pod miotłą wogóle nie płacze nie marudzi. Jula najczęściej gada , śpiewa ale jak ją nagle nerwy złapią to sie ostro drze i wierci .

reklama
Daisy z tego co pamietam to masz wózem coneco a tam mozna dziecko wozic przodem do siebie:tak:
Zosia jezdzi tyłem do mnie i tak jej sie bardziej podoba.

A pieluszki z Lidla ja testowałam - Softino- te ktore polacała któras z Was- sa super!

Tralala dzieki za info o krzeselku. Kupilam jej dzsi takie zwykle w IKEA i Lenie bardziej odpowiada niz takie z odchylanym oparciem (testowalam kilka razy u kolezanki) . Przynajmniej mostkow nie robi i nie wcieka sie na pasy :-) Ma palak miedzy nogami, ale trudno . Kupie jej stolik i zwykle krzeselko juz do zabawy :-)

hej dziewczyny a czy wasze dzieciaczki placza podczas spacerów w wózku... moja mała dzis dala taki popis ze nie wiedzialam co zrobic w poniedz. jade do hurt zobacze spacerowki z przekladana raczka zeby widziec moje dziecie bo sie wsciekam jak nie widze co ona robi i dlaczego palcze :(

U nas bylo tak,ze jak mala jechala przodem do mnie to zaczynala plakac,ze chce na rece. A teraz jak mnie nie widzi, bo jedzie przodem jest wszystko ok. Tak, wiec zmiana , przodem do siebie dziecka wcale nie musi byc korzystna, a nawet pogorszyc :-( Zobacz moze ma za twardo , moze ma za twardo- podluz pod plecy i pupke miekki kocyk. Moze tak jak Lena na poczatku preferowala jazde na brzuchu, Twoja tez tak chce??
Moze chce siedziec bez opierania sie - u nas tez tak jest.

No ja się wypowiem w temacie pieluch. Na początku kupowałam pampersy na zmianę z hugiessami i było ok. Ostatnio kupiłam hugiessy inormalnie myślałam, że wywalę do pieca całą paczkę. Przesiąkały do takiego stopnia, że musiałam bodziaka wymieniać i to nie było, że się bokiem gdzieś wylewa ale dosłownie przesiąkanie :/ Teraz pampki, ale jak mówicie, ze fajne z lidla to chyba wypróbuję :) Tylko te za 6 z kawałkiem nie w każdym są, bo ja ostatnio nie widziałam u siebie....??

Hej mamuśki....
Widzę że temat pieluszek męczy okropnie.
Powiem Wam że ja już tyle razy zmieniałam rodzaje i marki że wymiękam. Ostatnia moja zmiana to pieluchy z Carrefoura - Hellen Harper.(9-18kg).
Cena minimalna bo za 50 sztuk ok 30 zł. Są duże jak na nasze 10.5 kg żywej wagi ale jakoś dziwny przedział wagowy mają:/
Plusy takie że jest doskonała chłonność. I nawet po całej nocy czasami 12 godzinnej snu nie przeleje się ani ciutka. Gumki boczne są super! A to przy ciężkich wyrzutach jest podstawa:):)
Ogólnie moge polecić w 100%

Co do jeżdżenia wózkiem to ja nie mam przekładanej rączki (jane nomad) ale mała UWIELBIA spACERY. Potrafi cala droge gadac i opowidadac az sie ludzie patrza ze takie to male a takie rozgadane. czasem piszczy z radości. A jak wychodzę w porze jej spania to jak tylko wyjade z klatki pare krokow mala spi. Tyle ze ona od urodzenia uwielbiala jezdzi w wozku, zasypiac w nim. A jak staje w miejscu to sie buntuje urwis jeden:-D

My mamy Roana i własnie kilka dni temu przerzuciłam spacerówkę że moda jeździ tyłem do mnie. Pasuje jej to chyba bo przedtem musiała się mocno wychylać żeby wszystko obejrzeć- zazwyczaj gapi się na koty które z nami chodzą na spacery:) A jak chce mnie obejrzeć, to odchyla głowę do tyłu więc wtedy dostaje cmoka w czółko i już jest OK :)

Co do pieluszek- ja przez pierwsze 6 miesiecy uzywałam pampersów. Potem próbowałam Bella Happy- ale `sa grube i sztywne- bleee:no: Potem kupiłam DADA biedronkowe- fajne, jedyny minus- troche sztywne. Teraz kupuje softino w Lidlu. Nie sa sztywne, jedyny minus-paski nie sa elastyczne.

W temacie pieluszek to praktycznie pomijając pierwszy miesiąc od narodzin, użwam pieluszek"biedronkowych"Dada.
Fakt jak stwierdziła DMUCHAWIEC są sztywne trochę, ale nie przesiąkają i nie powoduja żadnych podażnień.
Bezkonkurencyjne napewno są Pampersy ale w porównaniu cenowym Dada wygrywa.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry