reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

ja tez bylam zadowolona dopoki do spaceroki nie wsadzilam, spacerowka troche lipna jest, po1. nie ma juz daszku na przycick tylko przykrecany po 2 stronach, no i posadzenie malego do pozycji siedzacej jest tylko mozliwa przy odmatowaniu daszku. moze byc ale jak spadnie deszcz na spacerze to watpie czy bedzie cchcial na glowie wozic folie:-):-):-)

reklama
Poruszony na wątku ze zdjęciami temat bucików, pozwolę sobie rozwinąć tutaj :-)

Osobiście jestem bardzo zadowolona z butów firmy BARTEK. Nie są tanie, ale też nie najdroższe. W posezonowych obniżkach można kupić butki w rozsądnej cenie.

Co do tego jak mają wyglądać pierwsze buty to oglądałam kiedyś program "MAmo to ja" i wypowiadał się tam ten ortopeda, że ważne w butkach jest to aby:

1. Były wykonane z tworzyw naturalnych (np. skórka)
  2. miały sztywny zapiętek
  3. Podeszwa zginała się w 1/3 buta tj. Tam gdzie zginają się palce, a nie w połowie.
Rehabilitant, z którym konsultowałam Tomka jak zaczął samodzielnie chodzić (9,5 miesiąca) zdecydowanie polecał buty z Bartka i mówił, że buty w tej cenie z innych firm to jakaś porażka. Sugerował również, by zamiast kapci młody chodził właśnie w sandałkach z Bartka. Odradzał kapcie firmy Befado (są tak sztywne, że małe dzieci w nich człapią). Poszłam za jego radą i pierwsze buty (akurat było lato) to były sandałki z BArtka, chodził w nich po dworze i po domu. Żadne buty z Bartka, które mieliśy mnie nie zawiodły :-p

W zeszłym sezonie (jak Tomek miał 2 latka) kupiliśmy mu sandałki z Baty i po kilku tygodniach zapiętek już był powyginany. Ogólnie nie byłam z nich zadowolona.

Teraz na jesień i na zimę miał buty GEOX i też jestem zadowolona. Tyle, że GEOX produkuje butki nieco niższe, więc są dla starszych dzieci.
To chyba tyle. Dla Adama też kupię buty w Bartku, choć te po tomku są w niezłym stanie. Ale nie powinno się dawać dzieciom bucików używanych. KAżde dziecko ma inną nóżkę, inaczej ją stawia... Nie mam pewności czy Tomek tych bucików jaoś nie "zdeformował" i czy nie spowoduje to jakiejś wady u Adama.

To chyba twszystko co mogę powiedzieć w dziedzinie butów :-D

Ewo dziękuję za info ;-);-)
nie ma to jak konkretna i rzetelna odpowiedź, poparta zadowoleniem mamuśki a to chyba najlepsza rekomendacja:tak::tak::tak:

Odradzał kapcie firmy Befado (są tak sztywne, że małe dzieci w nich człapią).

I tu się jednak nie zgodzę;-):no::no:
Ja kupiłam mojemu właśnie paputki z Befado....po pierwsze ze względu na miękkość bucika, lekkość i ze względu na to że maja doskonale wyprofilowaną stopę. I nie zauważyłam ażeby było człapanie. Dominik pięknie stawia stopkę, z pięty na paluszki.
No i w naszym przypadku ze względu na wysokie podbicie małego... Bo jak mierzyliśmy buciki z Elefanta to nie włożył nóżki w żadną parę:-(

Beata my mamy ten model tylko ze na pompowanych kołkach
wózek wielofunkcyjny BEBETTO Vulcano (kolor 101) D1L/ALU, Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce
a i zapomnialam dodac ze w przednich kolach po zimie, sruby pordzewialy, no i jak daszek w spacerowce rozlozysz i przykreci sie na te sruby, to nie wiem czy za slabo to robie- to on opada i robi sie taki flak wsrodku i co chwile musze poprawac material zeby Oskarowi na glowie nie wisial ( to w pozycji lezacej).
a co do bucikow to tez jestem za firma bartek, juz kilka lat temu moj chrzesniak (ma teraz 9 lat) od poczatku chodzil tylko w nich, teraz w geox-ah i ecco. zawsze chwalono ta firme mimo iz nie byly tanie ale moim zdaniem co jak co o nogi-stopy trzeba dbac. z 2 strony uwazam ze nie powinno sie zakladac bucikow, ani kapci dopoki maleństwa nie zaczna chodzic.

Ostatnia edycja:
moim zdaniem zdecydowanie miękkszą podeszwę mają kapcie firmy Zetpol. Mój Tomi był może za lekki do tych z Befado. Teraz jak ma ponad 2 lata nosi kapcie z Befado.

[video=youtube;shw7nxJrCnE]http://www.youtube.com/watch?v=shw7nxJrCnE&feature=related[/video] Ja mam taką spacerówkę. Jest kontynuacją gondoli. jestem zadowolona:)

reklama
willsonka wózeczek super, tylko ze ja teraz chce taka spacerowke.
dmuchawcu wozeczek fajny, mam pytanek pare
1. jak jest rozkladany-czy ma jakas wajche czy np.na pasku popuszczany
2. czy rozkladany jest do pozycji lezacej
3. czy podnózek jest rowniez podnoszony tzn.ze jak dziecko spi, to mozna rtak zrobic zeby spalo na prosto
3. czy ma ochraniacz na nogi, jak tak to czym jest wyscielony wsrodku
4. czy szelki sa wyciagane
5 jaki jest komfor jazdy, wczesniej zastanawialam sie nad coneco tylko ze wielofunkcyjnym i w sklepie byl on strasznie twardy, czy moze ma jakies śruby do regulacji tego
6. czy ma mozliwosc blokowania kol przednich
wiem wiem wybredna jestem ale juz taka jestem:-)

Do góry