reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

DZIUUULA super ciuszki a te okulary bombowe:) tez chcielismy joniemu kupic ale jakos nie chcial nawet przymierzyc-bal sie :D i tez uwielbiam kupowac w h&m a ostatnio znalazlam nawet fajny c&a kolo nas specjalnie dla dzieci...mozna super ciuszki kupic :)

BEATKO a jak dzialaja te szelki?? nie wygina sie malutka jak tak chodzi??stabilne to?

reklama
Okularki kupila babcia. Nie wiem czy sie przydadza, ale Igor sie cieszyl jak mu je zalozylismy :-) kosztowaly 9,99zl, wiec wielkiej starty nie bedzie :-p

W C&A tez bywam. W tych sklepach nie jest wcale tak drogo jakby sie wydawalo. Jak sa przeceny to mozna fajne ciuszki pokupowac.

Ogolnie to szukamy kurtki na wiosne. Na allegro sa fajne wlasnie H&M, a w sklepie jeden model wisial :confused:
U mnie w sklepach to w ogole moge pomarzyc o kurtce, ktora ucieszy me oko. :baffled:
Moze wy macie na oku jakies fajne kurtczeki? :-)

Ja znalazlam na allegro taka... z reszta mam taka sama w domu tylko rozm 68 :cool2: H&M WIOSENNA KURTECZKA r.86 + GRATIS (956311855) - Aukcje internetowe Allegro

I taka... ta jest cieplejsza. Bylaby idealna na teraz.
Kurtka H&M wiosenna na polarku 86 (12-18M) (958748660) - Aukcje internetowe Allegro

___

Beatko to naprawde niedrogo. Tam zawsze sa jakies promocje. Niestety rzadko z nich korzystam.. do Rossmana mam jakies 30 km :cool2:

kurcze już dawno w rossmanie nie byłam, muszę si,e przejść to może jeszcze się na promocje załapię

Widzę że niektórzy ładne zakupy porobiili. Ja nie kupuję chodzika bo mi znajomy dziecięcy ortopeda odradził. To źle wpływa na biodra no i jak się nasłuchałam, to powiedział sobie że małej nie kupię. Damy radę bez niego:)

reklama
Znajomy rehabilitant powiedział, że biodra jak biodra... ale dziecko uczy się źle chodzić.... tzn. chodzi cały czas podparte z przodu - pcha ten chodzik i potem z niego wyjęte nei umie złapać równowagi. Do tego w chodziku dziecko czuje się bezpiecznie, bo nei walnie w szafkę głową tylko chodzikiem, a to nie boi... z czasem dzieci w chodziku tracą instynkt samozachowawczy i potem z niego wyjęte biegają nie myśląc o tym jak się zatrzymać i zatrzymują się dopiero na ścianie lub wcześniej wspomnianej szafce...
Mój Tomi w chodziku bywał ze 2-3 razy w tygodniu po 15-20 minut i nic mu nei jest. A chodzić zaczął dość wcześnie. Pierwsze samodzielne kroki stawiał w wieku 9,5 miesiąca.

Co do fotelika MAxi Cosi Tobi to jest montowany przodem do kierunku jazdy. Juz wcześniej pisałam, że jestem z niego b. zadowolona. Dodatkowy napinacz pasów sprawdza się, gdy uchwyty do pasów są głęboko schowane między siedzeniami. Gdy są luźne i wystają powyżej napinacz nie spełnia do końca swojej roli, ale mimo to fotelik da się zamocować tak by nie miał "luzu". JA zawsze robię tak:
1. wkładam fotelik do auta,
2. układam pas,
3. jednym kolanem klękam w foteliku, żeby wgnieść go w siedzenie,
4. zapinam klamry (te nad zagłówkiem),
5. podnosze napinacz pasów.

Fotelik jest nie do ruszenia. :)
Pozostałe zalety to:
- ruchomy zagłówek wraz z pasami (gdy dziecko jest niskie opuszczamy zagłówek i pasy. Wraz ze wzrostem malucha podnosimy zagłówek coraz wyżej. Jednocześnie podnoszą się pasy, tak by nie znajdowały się poniżej lini ramion dziecka.
- Całkowicie zdejmowalny pokrowiec. Nie nadaje się co prawda do pralki, ale mimo to jego całkowite ściągnięcie z fotelika zajmuje minutkę, założenie 1,5 minutki :)
- Dodatkowy pokrowiec frotowy jest super rozwiązaniem na lato. Jest wykonany z naturalnego materiału, więc dziecku jest przyjemniej i się tak nie poci. Do tego chroni fotelik przed wyblaknięciem na słońcu.
- Dziecko ma dość duże pole widzenia.
- Jest jednym z bezpieczniejszych fotelików bez systemu Isofix czy Isobase czy jak to tam się nazywa...
My zdecydowaliśmy się nie kupować fotelika z tym systemem, bo w przypadku monażu takiego fotelika, bez bazy nie jest już tak bezpieczny, gdyż nie jest przeznaczony do wpinania go pasami... a nigdy nei wiadomo, czy nasze kolejne auto będzie miało uchwyty do jego montażu.

Ja na prawdę nie pracuję w firmie Maxi Cosi ;P po prostu jestem z tego fotelika zadowolona.

Do góry