reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Dziewczyny mam pytanko, zwlaszcza do tych co dzieci raczkuja lub maja starszaki. Jak zabezpieczacie teren dla dziecka?? ja myslam o takim plotku - kojcu drewniaym.. Miala ktoras to?? Sprawdza sie?? ja nie wyrabiam z pilnowaniem malej , a do lozeczka w ciagu dnia nie da sie poozyc.. Zreszta mala ma zostac troche z babcia i dzadkiem i oni boja sie ,ze jej nie upilnuja i mam cos wymyslec zeby zabezpieczyc teren... Sprawdza sie taki drewniany kojec??

A dwa miala ktoras krzeselko do karmienia turystyczne??? ja mala karmie na swoich kolanach , a ona uwielbia wycierac raczki w moje, zwlaszcza biale ubrania:wściekła/y: I nie wiem czy warto takie krzeselko kupic??

reklama
Stopi co do krzesełka to Ci nie pomoge a taki kojec drewniany ma moja siostrzenica i jest zadowolona :) Zaczeła przy nim wstawać bo miałam powieszone zabawki na nim i chciala je złapać :)) One są kilku częsciowe.. Jak masz dużo miejsca to polecam 8 częsciowy który możesz złożyć i np bedzie 5 częsciowy ;)
Więcej nie pomoge ... przepraszam :*

Stopi co do krzesełka to Ci nie pomoge a taki kojec drewniany ma moja siostrzenica i jest zadowolona :) Zaczeła przy nim wstawać bo miałam powieszone zabawki na nim i chciala je złapać :)) One są kilku częsciowe.. Jak masz dużo miejsca to polecam 8 częsciowy który możesz złożyć i np bedzie 5 częsciowy ;)
Więcej nie pomoge ... przepraszam :*

Alusia bardzo dziekuje za info !! :-) Musze namierzyc taki 8czesciowy kojec :-)

co do tych kojcow to ja tez sie rozgladam gdzie tu kupic uzywany bo sa strasznie drogie:wściekła/y: a by mi sie strasznie przydal bo czasem nie mam gdzie zostawic mala jak ide cos zrobic, jak ja zostawie na macie to za chwile jest pod stolem lub przy grzejniku:szok: co to bedzie jak zacznie raczkowac.

My przy Tomim się rozglądaliśmy za kojcami... ale on zaczął stać jak miał niecałe 8 miesięcy, pierwsze kroki samodzielne stawiał 1 czerwca czyli tak jak nasze 1 maja :szok: miał wtedy neicałe 10 miesięcy :no: jak miał niecałe 11 potrafił wstać z podłogiwięc nie zdążylismy sie zdecydować jak już był wszędzie. Ogólnie sporo czasu spędzał w łóżeczku turystycznym. Tam nie obawiałam się o szczebelki, które w zwykłym łóżeczku pozostawiały ślady na jego czole ;-)

Kaciuszka ja uzywam BabyBjorn tylko takiego Nosidełko BabyBjorn Original SPIRIT, stan bdb (915697576) - Aukcje internetowe Allegro
Jestem bardzo zadowolona i go wrecz uwielbiam, tylko ono jest bodajze do 11-12 kg, a ze moj maluszek wazy juz kolo 10 to zywotnosc sie konczy ;-) Oplaca ci sie jeszcze to kupowac? Pozatym przy duzej wadze malenstwa sil starcza na krotkie spacery. Jak mial 5-7 kg to chodzilam w nim duzo i czesto, teraz to po pol godziny mam dosc.

Ja tez mam takie nosidlo. Uzywam go zwlasza jak jade z malym do centrum. Wyciagam malego z fotelika i biore w nosidelko. Wozka przynajmniej nie musze takac, a i tam mamy maly samochodzic to by sie nie zmiescil..

reklama
Do góry