reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
mam pytanie, chyba raczej do mam doświadczonych, jaki laktator jest lepszy ręczny czy elektryczny??? dobre opinie o Avencie słyszałam, pomóżcie niedoświadczonej mamusi, pleas:-)

Niestety Kasiu nie pomogę, bo chociaz dosyc długo karmiłam to jakoś nigdy nie miałam potrzeby uzywać laktatora.

Kasiakom ja nie miałam okazji sprawdzic elektrycznego więc nie powiem czy jest lepszy. Mój to Avant Isis, byłam zadowolona. jak już doszłam do wprawy to w 10 minut miałam butelke mleka:-)

mam pytanie, chyba raczej do mam doświadczonych, jaki laktator jest lepszy ręczny czy elektryczny??? dobre opinie o Avencie słyszałam, pomóżcie niedoświadczonej mamusi, pleas:-)

Ja miałam elektryczny firmy Medela, uznawane są za najlepsze na rynku. W szpitalu tez mieli laktator tej firmy tylko ze dużo większy i dużo starszy. Osobiście byłam z niego bardzo zadowolona.

MEDELA Laktator elektryczny Mini Electric Medela | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Laktatory | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price

Anika właśnie się zastanawiałam nad tym Madeli Mini Electric albo właśnie nad tym którego używała Sylwia

Anika a on nie jest za mały, bo ta nazwa mini:-)

Pogadajmy o pewnej smierdzacej sprawie... :)

Jakich pieluch zamierzacie uzywac? Ja juz slyszalam tyle opinii, ze nie wiem co wybrac. Jedno wiem na pewno - nie nalezy zmieniac [sic!].
Jeden moj znajomy ma 3 synow i on tylko i wylacznie Pampers, drudzy maja dwoje dzieci (dziewczynke i chlopca) i uzywaja Huggies a jedna kolezanka (matka chlopca poltorarocznego) stwierdzila, ze ona od poczatku uzywa pieluch Dada z Biedronki i sprawdzaja sie rewelacyjnie - maluch nigdy nie mial od nich zadnych odparzen ani innych cudow a cena jest bardzo atrakcyjna. Raz uzyla pieluch Pampers i maluch dostal uczulenia... Stad moja teoria, ze jak juz zacznie uzywac sie pieluch jednej firmy to skora malca tak sie do nich przyzwyczaja, ze pozniej lepiej nie zmieniac marki.
Jakich bedziecie uzywaly?

matylda moja znajoma najpierw uzywala pampers potem zmienila na huggies bo stwierdzila ze wieksze pampersy byly beznadziejne i dziecku nic nie dzialo. ja tez zaczne od pampers a potem sie okaze...

Kasia nie jest za mały :-) pojemnik jest na 200 ml z hakiem (dokładnie już nie pamiętam) a jednorazowo więcej nie ściągniesz, po drugie zawsze można przelać mleczko do odpowiedniego pojemnika i dociągnąć. Dużo wygodniejszy niż taki kombajn :-D
Mati tak chyba jest, ze się dziecko przyzwyczaja do pieluch. My od początku jechaliśmy na pampersach i jakoś się złożyło że w sklepie nie mieli tego rozmiaru - za to były Huggisy no i następnego dnia zapitalałam do Gdańska po pampersy bo mały miał dupkę jak pawian. Wydaje mi się ze Pampersy mają tez najlepszą chłonność jeśli chodzi o siuśki. Na pierwsze dni po urodzeniu polecam kupić zapas wkładek do pieluch (takie wielkie podpaski jak do połogu) ja wsuwałam je do pampka bo przy smułce co godzinę nie wyrobiłabym z pieluszkami :-D co bączek to zielona kupa strzelała.

reklama
Ja używałam na początku pampersa z tego względu ze jako jedyni mili ten najmniejszy rozmiar i były lepiej chłonne.:tak:
Później się przerzuciłam na Huggiesy ;-)
Z biegronki też raz miałam tą przyjemność używać bo dostałam od ciotki. i powiem szczerze były beznadziejne :baffled:ciągle przeciekałay małochłonne były i czasem trafiały sie sztuki nie dorobione w sensie ze np nie trzymały sie na zapieciach:no: wiec u mnie pewnie najpierw papmersa a poźniej cos popróbuje bo tez widziałam w necie strone pieluch ale nie moge jej teraz znaleść i cena tez bylła całkiem przystepna jak sie niemyle to chyba była jaks niemiecka firma :-):tak:

Do góry