reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja jestem jak najbardziej napalona na chustę - oczywiście nie zamierzam nosić w niej dziecka cały dzień, ale np. spacer po plaży z wózkiem to raczej odpada, a z taką chustą będzie idealnie :)))
matylda fajna stronka :) poszperam sobie tu troszkę :)
dosia nosidełko owszem ,ale zwykle dopiero od któregos tam miesiąca, a chusty można uzywiać praktycznie od razu - poza tym techniki wiązan sa świetnie opisane w instrukcjach i tak pomyslane, żeby łatwo było zawiązac i jednoczesnie bezpiecznie dla malucha

reklama
Ja jakoś nie jestem przekonana ani do chusty ani do nosidełka.
Z Kacperm też żednego nosidełka nie miałam i teraz raczej nie bede kupywać tych wynalazków.
W nosidełku pare razy widziałam jak te biedne dzieciaczki wiszą;-)więc ja raczej nie jestem dobrze nastawiona.
Mały w domu siedział w takim leżaczku jak ja wychodziłam do kuchni czy musiałąm być w kuchni a tak leżała sobie na kocyku ;-)
A do sklepu to przeważnie z wózniekm lub jeśli pogosa nie była na spacery to wczesniej robiłam zakupy :tak:

Oj ja to używałam nosidełka przy mojej córci regularnie - praktycznie na większość wyjazdów, plażę itp. i bardzo sobie chwalę :) - wtedy jakos jeszcze nie słyszałam o chustach (bo to bardzo dawno temu było) - ale teraz to juz jestem prawie pewna że chusta będzie u mnie obowiązkowa :)

Ja "poznalam" jedno dziecko wychowywane na chuscie. I nie wiem czy to zasluga chusty ale malutka byla bardzo spokojna i taka "wyluzowana". Nie bala sie niczego i nikogo i nie prezentowala w ogole postawy roszczniowej (tak bardzo widocznej w hipermarketach w Polsce). Caly czas martwi mnie sposob na "odstawienie" dziecka z chusty np wtedy kiedy bede musiala isc do pracy albo kiedy dziecko bedzie juz dla mnie za ciezkie.

Moim zdaniem to nie będzie takie trudne Matylda - przeciez nie musimy nosic dzieciaczków w chustach cały czas, a od nosidełka czy wózka jakoś bez problemów dzieci się odzwyczajają :)))
Ja zamierzam używać chysty raczej na wspólne wyjścia czy wyjazdy - a w domu leżaczek będzie spełniał swoją rolę :)

Ja posiadam i chustę, i nosidełko, i bujaczek :rofl2:

I korzystałam ze wszystkiego, w zależności jak mi było wygodniej :-)

I teraz też tak pewnie będzie :-)

Agorana, jak na pościel 12 - elementową to nie jest drogo.
Mogę podzielić się swoimi uwagami na temat pościeli od tego Sprzedawcy. Kupiłam sobie taką tańszą pościel, jeden komplet bo pozostałe mamy Feretti. Chciałam wypróbować, bo w sumie to żadne pieniądze a nóż się sprawdzi i przejdziemy z droższego Feretti na tańsze Mamo-Tato . Kupiłam o taką 2-el POŚCIEL MAMO-TATO - 90x120 - NOWE WZORY !!! (541204805) - Aukcje internetowe Allegro
I nie jestem do końca zadowolona, bo po praniu zrobiła się jakaś taka krzywa do prasowania, może wiecie o co mi chodzi, szew do szwu nie pasuje, róg do rogu:zawstydzona/y: nie wiem jak to wytłumaczyć. Reasumując Feretti jest zdecydowanie lepszej jakości i przy niej pozostane.

Ja "poznalam" jedno dziecko wychowywane na chuscie. I nie wiem czy to zasluga chusty ale malutka byla bardzo spokojna i taka "wyluzowana". Nie bala sie niczego i nikogo i nie prezentowala w ogole postawy roszczniowej (tak bardzo widocznej w hipermarketach w Polsce). Caly czas martwi mnie sposob na "odstawienie" dziecka z chusty np wtedy kiedy bede musiala isc do pracy albo kiedy dziecko bedzie juz dla mnie za ciezkie.

moja koleżanka jest wielką wielbicielką chust i bardzo mnie namawia na spróbowanie, kto wie czy się nie skuszę. Nosidełka ani chusty nie stosowałam nigdy wcześniej za to leżaczek kupię na bank!

reklama
Do góry