reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Mikoto, czytaliscie opinie o xmove?

Ariena, w Lomiankach na Akacjowej 35 jest sklep z wozkami. Maja duza ekspozycje i facet swietnie doradza, wytyka wady wozkow, nie slodzi. Oni maja m.in.mutsy exo, nie mylic z evo i on jest mniejszy od np.4ridera, swietnie sie sklada, ma spacerowke jak parasolka, ale ma jedna wade-nic nikt o nim nie wie, zero opini na necie, brak info od klientow, wozek jest nowy, chyba od lutego na rynku. Zerknij sobie na strony tego sklepu wozkidzieciece.pl i wozki-mutsy.pl. Na miejscu maja tez rozne teutonie.

reklama
anisiaj sporo czytaliśmy, jeszcze więcej pytaliśmy - a czy Ty masz jakieś spostrzeżenia/zastrzeżenia/uwagi odnośnie tego wózka? Każda uwaga jest cenna

Mikoto, myslalam nad nim, ale znalazlam sporo negatywow, nie mam teraz jak podeslac Ci linkow :( glownie uwagi o amortyzacji, trzesacej skrzeczacej gondoli i reklamacjach. Nasi znajomi go szybko sprzedali i kupili starszy model, chyba xa i sa zachwyceni. Oczywiscie to Wasz wybor, ja tez go chcialam, ale wybralam 4ridera z mutsy.

anisiaj każda uwaga jest na wagę złota. 4rider ma wiele dobrych opinii. Ja nie wiem jak ja mam się zdecydować? Wózek powinien ( jak dla nas) spełniać następujące warunki:
1. ma być stabilny i solidny (to pewnie u każdej z nas)
2. koła muszą być pompowane ( na naszych wiejskich drogach piankowe odpadają)
3. spacerówka zakładana przodem i tyłem
4. wysoko zamontowany koszyk pod wózkiem (może banał, ale znajomi z niskimi koszami, spacerując wrzucali piach i kamienie do koszyka - a na naszych drogach uświadczyć można wszelkiej maści kamieni, piachów i igliwa)
5. w miarę lekki ( nie oczekuję cudów, że wózek 3w1 będzie super lekki)
To takie must have wózka- pomijam inne szczegóły, które prawie każdy wózek posiada.
Dziewczyny, a czy Wy macie już wózki kupione/zamówione? Jeżeli tak, to wklejcie linki do nich.

Mikoto zgadzam się z AnisiaJ. Przemyślcie ten wydatek. Dla nas w sklepie był to wybór nr 1. Mieliśmy brać XMova niebieskiego, bo Pięknemu i mojej mamie strasznie się ten wózek podobał, ale chciałam najpierw opinie poczytać. Wózek kosztuje dużo, a reklamacji jest jeszcze więcej. Negatywy: stelaż który po miesiącu użytkowania strasznie skrzypi, zła amortyzacja, awaryjność kół, podobno gondolka po zamontowaniu jest lekko pochyła i dziecko podczas spacerów zsuwa się... Oczywiście pozytywne opinie też są, ale nie wiem czy warto tyle dać za wózek... Już Maxi Cosi Mura, który jest cenowo podobny ma o wiele lepsze opinie....

Ale oczywiście decyzja należy do Was, jeśli chodzi o wygląd to wózek jest super!
Opinie, i inne

Edit: Mikoto widzę, że masz te same kryteria co ja:) X-Move nie jest lekki to na pewno, ale wszystko inne ma.. Ja osobiście na to samo zwracałam uwagę i wybraliśmy dużo tańszy Bebetto Luca, który po próbach sklepowych dostał od nas dużo punktów:) Prócz tego zobacz sobie Maxi Cosi Mura, Espiro Vector Pro, X-Lander XQ, .. te wózki też brałam pod uwagę:) dziewczyny pewnie też Ci jakieś nazwy podeślą:)

Ostatnia edycja:
fioletowa - mi chodziło tylko o to, czy ew. zwykłe tetrówki nadadzą się jako "wielorazówki" czy to muszą być jakieś specjalne, grubsze np czy coś. Bo, że powinny być większe niż 60x80 to już wiem.

nadają się, na pieluszkarni masz nawet pokazane jak składać tetrę
jak masz 15 pieluch to spokojnie możesz dokupić ich więcej, tych większych - mniejsze posłużą ci potem jako dodatkowy wkład chłonny
do tego ze 3 otulacze i masz pieluchy z głowy

Mikoto, ja te ż poważnie zastanawiałam się nad X move, ale też go odrzuciliśmy m.in. przez to, że amortyzacja polega na tym, że gondola "skacze" na wertepach- strasznie mi się to nie podoba :/

I podobnie jak u Smile o wiele bardziej spodobały nam się wózki Bebetto, które na dodatek są o wiele tańsze, a spełniają w zasadzie wszystkie nasze kryteria (model Nico Plus, czy Luca) :-)

Fajny też jest Jedo Fyn, ale Bebetto bardziej mi się podoba ;-)

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kremów do pupy- czytałam, że nie wszystkie nadają się do używania na co dzień. A mogłybyście podać konkretne kremy, które można bez obaw stosować często?
Zauważyłam, że kilka z Was polecało Linomag, ale który konkretnie?

Taki: ZIAJKA maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml (3152415783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. się nadaje, czy nie bardzo?

Mikoto my bierzemy 4ridera ze wzgledu na amortyzacje plus kola (maja 4 wersje stelaza single spoke ma pompowane kola). Jak dla mnie (ale tez kilku dziewczyn tutaj) jest to wozek idealny. Facet w sklepie podal mi dwie wady,ze niby jest duzy po zlozeniu, moim zdaniem tak nie jest, ale to indywidualne zdanie i kwestia samochodu, dwa,ze spacerowka jest "przewiewna", czyli plecki maja taka szpare przy bokach i na zime potrzebny bedzie spiworek. Ten argument mnie rozbawil, bo i bez tego jest spiworek. Minusem jest tez fabryczny kosz, jest maly, ale mozna dokupic wiekszy. No w ogole to dodatki od mutsy sa dosc drogie, ale na allegro mozna znalezc zestawy w swietnych cenach. Aaa i jeszcze cos, do tego stelaza mozna zamontowac drugie siedzisko spacerowe, wiec wozek ma opcje dobrego wykorzystania przy dwojce dzieci.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kremów do pupy- czytałam, że nie wszystkie nadają się do używania na co dzień. A mogłybyście podać konkretne kremy, które można bez obaw stosować często?
Zauważyłam, że kilka z Was polecało Linomag, ale który konkretnie?

Taki: ZIAJKA maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml (3152415783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. się nadaje, czy nie bardzo?
Z synkiem stosowałam ten linomag przy każdym przewijaniu: www.doz.pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g , ma fajną lekką konsystencję

reklama
a ja do swojego wózka musze dokupić dostawkę dla drugiego dziecka albo uzywany bliźniaczy- rok po roku i mimo, że poznałam wady i zalety obydwóch wersji nadal się nie zdecydowałam.

Do góry