reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Wenusjanka łóżeczko super, co do pościeli nie jest źle... darowanemu faktycznie się nie zagląda, a dziadkowie już tacy są:) Jak będzie chłopak to najwyżej zmienisz pościel, a dziewczynka nie będzie miała nic przeciwko temu różowemu królestwu:)

Kurde te szczepienia masakra. Ceny z kosmosu, a opinii tysiące ZA i PRZECIW:/ ja chyba jednak zdecyduję się na wszystkie z NFZ (czyli tak jak my wszyscy byliśmy szczepieni i żyjemy) + rota + meningo + pneumo + ospa. I tak dużo będzie to kosztowało, a na więcej niestety nas nie stać...

Madzia no szkoda, że wcześniej nie mówiłaś, bo ja już wszystko mam i nic nowego nie będę już kupować, prócz jakiś bodziaków może... a tak to wzięłabym Ci ten wózek na f-rę...

odnośnie szczepionek dwie uwagi - pierwsza, że jak się decydujecie na płatne, to robicie je i tak w tej samej przychodni, co te na nfz, u mnie było tak, że tylko jak rejestrowałam na szczepienie to musiałam powiedziec że biorę płatne
dwa - największa kumulacja jest do wieku 5 miesięcy, ale koszt całkowity rozkłada się na ok 2 lata
my szliśmy 5w1 + rota [dwudawkowe] + pneumokoki - wyniosło nas to ok 2 tys w ciągu dwóch lat
i tez się nastawiam na tą samą ścieżkę u Filipa

na ospę nie zdążyliśmy, a meningokoki zaszczepię przed szkołą
wisieńka ale szczepionka na rota daje maks 3 lata ochrony i powiem ci że u nas się sprawdziła, młody złapał jak miał ponad 2 lata, ale przeszedł to w 1 dzień - lekka biegunka, my się zaraziliśmy od niego i była masakra tydzień w łóżku
koleżanki z forum poprzerabiały szpitale w związku z rota, nam sie upiekło

też nei płucze zmiękczającym, jak koniecznie chcesz zmiękczać to podobno kwaskiem cytrynowym jest fajnie, ale mi wystarczyło wyprasować żeby było miękkie

ariena ja bym nie ryzykowała z dorosłym proszkiem - dziecięca skóra jest delikatna, a perfumy i inne fosforany w dorosłych proszkach mogą narobić szkód, po co ci potem bieganie z atopowym zapaleniem skóry czy inną alergią po lekarzach - przynajmniej na początku warto zrezygnować z tego
ja po tym jak prałam młodego rzeczy w proszku dla dzieci, to od tamtej pory wszystko piorę w loveli

fioletowa - pewnie jako doświadczona mama masz rację i za chwilę inne mamusie podzielą zdanie... Wydawało mi się, że takie pachnące, mięciutkie i wyprasowane już ubranka nie zaszkodzą, ale nie będę ryzykować w takim razie. Przepiorę to w Dzidziusiu i będzie spokojniejsze sumienie :tak:

Rety - te szczepienia to następna bolączka - ile, jakie i kiedy i czy pomogą a nie zaszkodzą... :szok:

WOW, po wielkiej batalii z odrabianiem lekcji młodego, jedziemy wózki "macać" - ale nie uwierzę, póki nie zobaczę...

Madzia, ja mam jeszcze tylko komode kąpielowa z przewijakiem i wanienka do kupienia. To będzie trochę ponad 400.. Ale coś pisalas, ze wanienka nie. Daj znać jakbyśmy była zainteresowana :)

Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie moją prośba - nie spodziewałam się :-)

Jutro mój dopyta dokładnie o szczegóły tej fv tzn czy musi być na równe 400zł czy może być na dowolną kwote a oni tylko 400zł zwracają także jutro dam dokładnie znać :-) Jeszcze raz dziekuję <przytul>

Dziewczyny czy zwracać uwagę na rozmiar pieluch tetrowych? - zamówiłam niechcący mniejsze 80x60 i nie wiem czy zawracać głowę odmianą, czy niech już zostaną (te które wybrałam chyba są najmniejsze z mozliwych...) Wzięłam jeszcze inne, drubsze np i flaneloe - więc te tetrowe nie będą jedynymi, ale... wzięłam ich 15 sztuk. :crazy:

reklama
Do góry