reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

No właśnie, ja tak sobie myśle, ze może lepiej na początku wielofunkcyjny z dużymi pompowanymi kołami, może nawet nieskretnymi, tylko żeby się dobrze podbijal, a potem lekka spacerowke ze skretnymi kołami..
Tylko musi być ten pierwszy wózek tez łatwo składany i mieścić się w samochodzie, przynajmniej stelarz pod fotelik, bo ja dużo jeżdżę..

reklama
Anusia, rzuc okiem na mutsy4rider, kilka z nas tutaj juz planuje ten wozek. Ja mieszkam obok lasu, duzo podrozujemy i padlo na 4rider. Na stronie producenta masz opis, a kola sa do wyboru w 4 opcjach.

anusiak - ja mam xlandera xa - bardzo nam się sprawdził
a co do bagażnika - najłatwiej byłoby podjechac do hurtowni samochodem i sprawdzić... nam sam stelaż do wózka wchodził do bagażnika do vw polo

Wypowiedź sprzed kilku dni:

Warto chyba jednak zwrócić uwagę na fotelik samochodowy. Niby dziecko jeździ w nim tyłem do kierunku jazdy, więc juz z samego tego faktu jest bezpiecznie, ale jednak w crash -testach róznią sie te foteliczki od siebie.

Napisałam co moim zdaniem powinien posiadac dobry wielofunkcyjny wózek.
- duże pompowane koła
- skrętne koła z przodu (360st)
- wysokie oparcie spacerówki (około 50cm wystarczy ) - w moim wózku ma 57cm
- długi podnóżek
- przekładana rączka lub siedzisko
- regulowana długość rączki
- oparcie rozkłądane do pozycji leżącej
- oparcie w pozycji siedzacej powinno składac się do 90 lub prawie 90stopni
- szerokie siedzisko (minimum 30cm)
- duży bagażnik
- możliwie jak najmniejsza waga (pzy pompowanych kołach cudów nie nalezy sie spodziewć, ale warto porównac wózki pod tym względem).
- głęboka budka (daszek) w gondoli i spacerówce

Pozostałe mamuski- poprawcie mnie, albo uzupełnijcie jak o czymś zapomniałam. Moze pomożemy w ten sposób niewtajemniczonym.
Jak ja kupowałam swój wózek to byłam całkowicie zielona w temacie i sa tego efekty:sorry:

No to myślę, że pewnie czasem się miniemy na spacerach, bo my non stop jeździmy z psem nad Zegrze, ale na plażę ośrodka Promenada, bo to nasze ulubione miejsce :)

reklama
anisiaj a ja tam jeszcze nie byłam :-D my z drugiej strony jesteśmy... od WIeliszewa :-)

mama mnie mura nie przekonuje, bo ma krótkie oparcie... takie miałam w casualplay i szybko musieliśmy kupić parasolkę. Mały był (i nadal jest) wysoki, więc tym razem zwracam już na to uwagę ;-)

Do góry