Ja termometr mam taki, nie jest tak dokładny jak rteciowy ale przy dziecku wystarcza
TERMOMETR na podczerwień TECH-MED TM52Z dla dzieci (2976430437) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dziewczyny w sprawie pieluszek to tak, można wydać 400 zł można i 1500 wszystko zalezy od opcij którą wybierzemy, tak jak pisałam ja kupiłam ok 2 lata temu i były jeszcze tańsze. Pieluszki są różne takie już gotowe to użycia i takie do złozenia (otulacz+wkład), do otulacza można tez włożyć tetre (najtaniej ale efekt najmniej wizualnie zadowala bo dziecko ma duża pupe i czasem może mu to przeszkadzać, jak jest jeszcze małe)
Ja wydałam ok 1000, (na chrzciny zazyczyłam sobie zamiast kopert i prezentów) ale mam duzo, pieluch, starcza mi na 3 dni. Mam ok 12 kieszonek (to takie gdzie go srodka wkładamy wkład, do prani wyjmujemy i schnie szybko, 10 formowanek (je też wkładamy do otulacza, sa bardzo chłonne ale pupka dziecka większa, 6 otulaczy i ze 45 wkładów.
Pieluszki schną róznie, w słoneczny dzień mikrofibra schnie z 3-4 h, bambus ok. 8, teraz susze na strychu i czas schnięcia 3-4 razy dłuzszy z tym że tam jest wilgoć i zimno (dach jest nie ocieplony)
Ci do prania to używamy proszków dla dzieci do tego proszek antybakteryjny (18 zł starcza mi na ok 4-5 mc), 40 stopni prania, pieluszki trzymam we wiaderkach z przykrywka, jezeli jest zamknięte nic nie czuć, ale gdy wrzucam kolejną to czuć mocz, dlatego kropi sie to olejkami np. lawendowym które maja jeszcze własciwosci antybakteryjne.
Kupki wiadomo trzeba spierać, ja użwam prysznica, schodzi bez problemu, są jeszcze specjalne papierki.
Ja pieluszki mam takie ( teraz cena jest duzo wyzsza, ale ja na częśc polowałam na allegor, duzo kupiłam od babki której dziecko w żłobku musiało miec jednorazówki, pieluszki były nowe ok. 30 % taniej)
tu akurat używki ale te firmy
Tots Bots,Ch B,Wonderoos (2974732215) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pielucha Wielorazowa Tots Bots ZESTAW rozm.1 (2928287443) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Close Parent AIO minkee "Grape Jam" (2981945294) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wkładki wkłady pieluszki wielorazowe z mikrofibry (2980869820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
te ostatnie to wkłady, czyli tak jak tetra wkładamy do otulacza i wymieniamy sam wkład, a otulacz jak jest czysty (nie ma kupki) mozna uzyć parę razy, ta pieluszka z trzeciego linku to otulacz+ wkład, wiec jak wkład zasikany mozna włozyć innt (tańczy np. ten z ostatniej i uzuwać w ten sposób)
Większosć pieluszek to all in one czyli rosna z dzieckiem, powiększa się albo przez napy albo przez gumki, otulacze są tez często na wymiar dziecka (waga) i wtedy sa bardziej dopasowane
Niektóre pieluszki są śmieszne i zbawine wyglądają pod sukienką
KACZUCHY BABYETTA Urszula Urbańska
a tu otulacz
OTULACZ PISZCZELÓWKA S-XS BABYETTA Urszula Urbańska
A tu moja córka z tatą na chrzcinach kuzyna (troche nieostre ale chyba widać czaszki- ubrałam do koscioła
)
A tu miała ok 7 tygodni (drugie zdjęcie to sama formowanka, jeszcze bez otulacza, mój M. mówił wtedy na nią tarzan)