reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

I właśnie tak o tym myślę - przekonaj się sama:happy2:. A jeśli faktycznie (sensownie) szybko przejdziemy na nocnik - to będę w ogóle happy.

reklama
dziewczyny, a ja mam pytanie do doświadczonych mam. Chodzi mi o kwestię spania, co kupić rożek czy śpiworek? Jestem właśnie po obejrzeniu reportażu w Pytaniu na śniadanie i te śpiworki wydawały mi sie super na lato, a rożki jakieś grube. Co polecacie? może to i to? fioletowa napisała "Śpiworki" w liczbie mnogiej, czyli potrzeba więcej niż 1? przepraszam za głupie pytanie, ale jestem kompletnie zielona :)

Anisiaj- ja mam usztywniony rożek i przyniosłam w nim dziewczyny ze szpitala. Więcej go nie uzyłam. Rozkłądałam potem na łóżku czy podłodze zeby dziewczyny na brzuszku poleżały.
Za to spiworków uzywałam nagminnie- mają podstawowa zaletę- dziecko się nie odkrywa i nie zaciąga sobie np kocyka na twarz, co grozić może uduszeniem. Spiworki sa rózej grubości- ocieplane i nie, więc moża dobrac do temperatury czy pory roku. Przy takim jak koje uzywaniu potrzebne sa conajmniej dwa.

Dzięki Dmuchawcu, nie ma to jak rady doświadczonych mam :) Postawię na dwa śpiworki, znajoma, która urodziła rok temu w czerwcu wspomina, że nic jej się nie przydało tak było gorąco, a mały spał w samych śpioszkach.

No i chyba skusiłyście mnie na to pieluchy wielorazowe, tylko znowu nasunęło mi się głupie pytanie - czy te otulacze są na tyle małe, że ładnie zapnie się bodziak, czy jak to działa?

anisiaj muszą być dwa bo jak jednego np. zasika to zmiana wskazana ;-)
Ja mam na początek OTULACZKI i śpiworki na lato i na zimę :tak: tak jak dmuchawiec pisze, podstawowa zaleta to to, że dziecko się nie odkopuje.

Rożek usztywniony miałam z Olivierem i powiem szczerze, że dla mnie rewelacja. Pierwsze dziecko, nie wiedziałam jak złapać i chciałam, żeby miał ciepło (urodził się w grudniu) spisały się na medal w pierwszych miesiącach ale teraz na lato raczej za grube.

Chyba muszę zacząć spisywać sobie tą całą listę zakupów w notesie, bo zaczynam się gubić w tym, co trzeba, co nie. Dobrze, ze tu już listy się pojawiały - będzie łatwiej. Chyba czas sobie maszynę od rodziców przywieźć - coś mnie zaczyna brać na uszycie czegoś dla Mikołaja, żeby miał coś od Mamy, a nie tylko sklepowe.

reklama
ANISIAJ - dziękuję Ci Kochana! Dokładanie o takie falbanki mi chodziło :-). Muszę poszukać takich czystych ecru z prześcieradełkiem.

Dotarła moja pościel. Jest piękna, niestety zamówiłam ochraniacz do łóżeczka 120x60 - zaćmienie normalnie. Nie wiem teraz co zrobić...:baffled:

Do góry