reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Asia no też mam taką nadzieję :tak: .. Ja narazie do jednego weszłam bo akurat było mi po drodze..A dodatkowo mnie zdziwiło to,że tam zawsze tłumy waliły :shocked2:.. Cena z kosmosu w porównaniu do jakości.. To już nawet w Pepco można kupić tanio nowe bodzio..

reklama
Asia ja prałam bo dużo rzeczy miałam własnie z ciucholandów a nie lubie tego specificznego zapachu i jakbym je włożyła takie do szafy to wszystko by mi przeszło tym zapachem więc je wyprałam i sama nie wiem czy będę je jeszcze prac zależy jak sie bede czuć w maju czy będę miała siłę to robić :baffled: a powiedzcie czy wy pierzecie nowe ciuszki bo podobno sie zaleca przeprać ale ja synkowi nowych nie prałam i sama teraz nie wiem :sorry2:

a co do termometru to też sie zastanawiam wiec proszę o opinie jaki jest dobry znalazłam taki co myslicie ???
SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr (2971081970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Naya ja kupię termometr elektroniczny taki bezdotykowy. Z Olivierem sprawdził się bardzo dobrze ale podczas przeprowadzki zaginął w akcji. Jak odpalę komputer to podrzucę linka.

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-hw-3-medyczny-wyprzedaz-i2951626589.html

Ten w smoczku się nie sprawdza jak dziecko śpi np. Przy tym do czoła nie trzeba Malucha nawet dotykać.

Co do prania - tak wrzuciłam ciuszki po Olivierze i wyprałam ale na razie w zwykłym proszku i płynie do płukania i z odplamiaczem. Koło kwietnia/ maja wypiorę jeszcze raz w dzieciowym płynie. Te nowe nie zawsze piorę. Jak już to wrzucam do samego płukania.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja szukając stron dla bliźniaków znalazłam wyprawkę. Co prawda niektóre ilości są podawane dla dwójki dzieci ale same pozycje warto przeanalizować.

MultiMama

hej dziewczyny, super zakupy!ja też kupuję tylko w second hand'ach a poniżej moje zdobycze całe 1,40 za sztukę :] DSC_0452.jpgDSC_0453.jpgDSC_0451.jpg

tak, wszystkie nowe rzeczy piorę, dzieci maja wrażliwą skórę i warto się pozbyć chemii z ubranek
używane [po Arturze i te które dostaję/kupuję] to będę prać dwa razy - pierwszy raz z odplamiaczem i co się da w wyższej temperaturze, a potem już normalnie z samym proszkiem...
jutro może poprosze mojego żeby mi wyciągnął kartony do przejrzenia to sobie może już zacznę ogarniać rozmiarami... bo na razie to mam mega bajzel w ubrankach

Natis bardzo ładne ubranka! Poznaje te skarpetki z H&M zastanawialam sie nad nimi:-)
AGACIA - kupiłam te dwa zestawy ubranek w H&M - żabkowy i MUM+DAD. Mają ładne rzeczy, dobra bawełna, ale ceny dosyć wysokie i brak wyprzedaży dla tych maluchów. Nie pomyślałam też przy zakupie tych zestawów, że dla takich maluszków najlepsze są body kopertowe - najłatwiejsze w użyciu. Żabkę mam na 56 i mam nadzieję, że dam radę ją założyć :-).

Natis Piękne ubranka,trochę Ci pozazdrosciłam dlatego zrobiłam zdjęcia dotychczasowej garderoby Tymka. Chciałam tak ładnie poukładać jak Ty ale nie chciałby mi się poźniej tego jeszcze raz składać :zawstydzona/y:

Kochana - masz piękne miejsce na składowanie ciuszków - wyprawka super!!! Ja niestety nie mam szafy, ułożyłam ciuszki na fotelu i kilka razy dziennie je przekładam, pokazuję jak ktoś przychodzi i znów składam ;-)

Naya ja kupię termometr elektroniczny taki bezdotykowy. Z Olivierem sprawdził się bardzo dobrze ale podczas przeprowadzki zaginął w akcji. Jak odpalę komputer to podrzucę linka.

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-hw-3-medyczny-wyprzedaz-i2951626589.html

SARA - też właśnie o takim termometrze myślałam. Z Natką miałam taki do uszka, ale się nie sprawdzał, temp. co użycie wychodziła inna, niezgodna. O smoczkowych też słyszałam, że kiepskie...

DZIEWCZYNY - co do prania i prasowania ciuszków to myślę, że dopiero w kwietniu się za to zabiorę i będzie już przygotowane dla Małej. Wcześniej nie widzę sensu, no chyba, że mogłabym się ruszać i bardzo by mi się nudziło :).

CZAPELKA - piękne ciuszki! Słodkie :-).

Acha, zamówiłam dziś laktator AVENT ISIS - najnowszy model. Był w super cenie 105zł (+przesyłka 12zł). Dodatkowo nakładki silikonowe w najmniejszym rozmiarze też z Aventu.

prać i prasować też będę w kwietniu gdzieś... teraz sobie powrzucam do pudeł odpowiednie rozmiary i pospisuje co mam, żeby wiedzieć co dokupić
tak na serio, to u mnie chyba wchodzi kupowanie na czterolatka dopiero ;-) do lat 3 mam raczej wszystko ;-)
a się pochwalę tym co z endo kupiłam
BODY DLA NIEMOWLAKA
jak dotąd to i bodziak z c&a "genius inside"
tyle z zakupów

reklama
Fioletowa, moja bluza z endo okazala sie jednak rozowa, a nie fioletowa. Jak sie okaze, ze bedzie chlopiec, to bluza powedruje do kuzynki, ktora rodzi w kwietniu ;) Body przesliczne, ja mam z innym napisem, nawet nie pamietam jakim ;) schowalam do szafy, zeby nie ogladac co 5 min jak dotychczas :)

Do góry