reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Fioletowa no właśnie mam wannę narożną, a nie standardową i prysznic też, łazienka ogólnie duża, więc i stojak się zmieści, ale nie wiem czy to nie jest zbędny dodatek...

ja miałam zwykły stojak z hurtowni i to jest super rozwiązanie, bo kręgosłup aż tak nie pracuje
uważam że stojak to jest to

ja myślę jeszcze o przewijaku z ikei, takim składanym, bo ja mam swój zwykły i jak leżał na wannie to za dużo schylania się było...

Hej jak tak czytam to zdecydowałam ,ze kupimy wanienkę w ikei( wszystko w ikei, mam tam 5 min autem ;)) albo flexibath.
Ta wanienka ma gumowe paski na dnie wiec dziecko nie powinno się wyśliznąć :-)
Czy ktoś z Was użytkował już MUTSY EVO???

Ja juz sie nie mieszcze w żadne jeansy i jestem skazana na leginsy . I odkryłam super legginsy- jeansy z kieszeniami z tyłu super podkreślającymi pupę:-) Nowa kolekcja w Stradivariusie!!! Z tyłu legginsy maja gumkę a z przodu są nisko osadzone wiec są delikatne dla brzuszka ia malego. Polecam cena 70zł!!:-)

o Jezu czytam was czytam o laktatorach i mnie zmroziło,zapomniałam o moim musze go reklamowac-mam 2 2kupiłam jak 1 się zepsół- ale teraz znowu się spsół niech mi go naprawią bo gwarancja do marca jest będze zapasowy

Edit uff przygotowałam-teście maja paragon i karte gwarancyjną więc sobie go reklamuje.
przy okazji sprawdziłam mam 3 butelki tommytippe(150ml 250ml i 340ml)-używane przy starszej
2używane do przechowywania mleka aventu-120ml
i 3 nieużywane aventu !-1 biała reszta już te złote no i jak reklamuje Laktator to 2 laktatory elektryczne avent i jeden ręczny medeli;)-taki z tłokiem;) a jak nie to z tego zepsutego zrobie ręczny i będę miała ręczny do szpitala elektrycznego i tak do szpitala bym nie brała;)
i jeszcze butelke mamaclama medeli-tę polecam zeby dzecko piersi nie odżuciło

Ostatnia edycja:
a patrzcie jakie fajne pieluszki - a myślałam, że tetrowe są takie nudne :biggrin2:;-) Bobas pieluszki tetrowe drukowane 5 szt. mix kolorów | Pieluchy tetrowe / Przwijanie / PIELĘGNACJA I HIGIENA - pippin baby
Mój mi dzisiaj oznajmił, że będzie w sobotę w Jankach, a tam jest... Ikea, niby miałam poczekać do środy z pierwszym zakupem ale na samą myśl już mnie swędzi, korci i ajjj :p

A Kochane, powiedzcie mi, co z wyprawką dla mam? Pomijam ciuchy ciążowe, typu spodnie, tuniki, leginsy, sukienki. Ale już takie poważniejsze i praktyczniejsze rzeczy...? Na mojej liście - laktator, może poducha do spania i karmienia - rogal, jakiś szlafrok lżejszy (do szpitala), koszule rozpinane, stanik laktacyjny albo chociaż z odpinanymi ramiączkami i... koniec?:baffled:

A przypomniało mi się - dzisiaj byłam świadkiem przeprawy spacerówką przez zaśnieżony chodnik. Zaznaczę, że bardzo ciężkiej przeprawy. Śniegu nie było po kolana, tylko taki"zmemłany" i przez to nierówny ale Pani niestety nie dała rady wózka pchać. Podniosła przednie koła do przodu i tak na tylnych wózek ciągnęła, z dzieckiem "na pokładzie". Przyjrzałam się tylko na kółka - były małe, obrotowe i takie "podwójne", jak to zwykle w spacerówkach. Wózek z zewnątrz śliczny - od razu przykuł moją uwagę, ale po tym co zobaczyłam. O zgrozo...

Ostatnia edycja:
Ja narazie zdecydowałam się na obejrzenie tego : bebetto SOLARIS B 3w1 +fotelik maxi-cosi + GRATISY (2824549626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opinie są dobre, mało negatywów, wiadomo, że nie ma wózka który każdemu pasuje... cena też w miarę, tym bardziej, że zdana będę tylko na swoje finanse, skoro sama dzidzię będę wychowywać...

Ariena ja właśnie też pomyślałam, że jestem goła i wesoła, nie mam nic, nawet koszuli nocnej, bo w takowych nie sypiam, a szlafrok mam bardzo gruby,będę musiała w najbliższym czasie się zaopatrzyć, bo nie daj Boże szpitala to... klapa, choć oczywiście mam nadzieje, że trafię tam najwcześniej pod koniec maja urodzić

Ostatnia edycja:
Mi też się podoba ten wózeczek. I do windy mi się zmieści, (te nieszczęsne, jedyne 60cm... )
Co raz bardziej zastanawiam się nad wózkiem-używką. Chociaż nie powiem, dla pierwszego dziecka chciałabym wszystko najlepsze, wypaśne, śliczne no i nowe. To chyba normalne? Powiedzcie proszę, że TAK :-D

Też mam właśnie gruby szlafrok - taki gruby, że w nim nie chodzę bo mi za gorąco:-) Na lipiec w moim przypadku, odpada.

reklama
Ariena ja też raczej nowe kupię... mam swoje oszczędności więc na wyprawkę powinno starczyć... boję się trochę używanego wózka kupować, bo zdjęcia często nie ppokazują wszystkiego i faktycznego stanu

Do góry