reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Z siedziska spacerowego musty można zrobić leżaczek tylko płozy są potrzebne
http://katalog.abczdrowie.pl/p/1939,plozy-pod-siedzisko-spacerowe-mutsy

hahahaha.....już mi się śmiać chce od ilości MUSTY przez ostatnie dni :-p Mi mogli by jedynie zagubioną torbę podarować :sorry:

Ja mam dwa rodzaje leżaczka od Siostry:
BUJACZEK LEŻACZEK WIBRACJE DŹWIĘKI KINDERKRAFT (2919944076) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo gipki i Sis go chwali bo w nim Nele usypiała/uspokajała - można go nieźle rozbujać nawet nogą
Fisher Price Leżaczek Bujaczek 3w1 L0539 Nowość! (2935311647) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja pewnie bardziej z tego będę korzystała ale to się okaże

Dmuchana wanienka :eek: jako basenik na lato? JASNE! Jako wanna na co dzień zdecydowanie nie dla mnie. Bałabym się, że przedziurawię pewnie.

Wózek Bebeto:
Brak skrętnych kółek i trochę mnie plastik w kołach przeraził ale K. mówi, że powinien utrzymać i jego trwałość powinna być wystarczająca.
Sporo funkcji dodatkowych np. gondola na biegunach i dodatkowo z regulowanym oparciem. Przekładanie rączki często zmniejszało stabilność. Nie wiem jak crash testy fotelika. Adaptery do fotelika w brew pozorom posiada większość wózków nawet super luksusowych ich montaż i ściąganie nie są uciążliwe.

Chciałabym go zobaczyć na żywo zanim kupię ale ogólnie nie zły :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Tak się zajęłam wymiarami, że nie zauważyłam że koła nie są skrętne :/ A ten adapter to mi się wydaje być iście duży...
Mutsy mi się podobają ale są za szerokie - ponad 60cm z kołami. Nie będę przecież zdejmować kół przed windą :eek: Ew. jeszcze chicco są z tych mniejszych, ale ja się "napaliłam" na duże pompowane koła, no i weźcie... :baffled:

Ta pompowana wanienka to jeszcze nic, zobaczcie to : :szok:
Wanienka składana Flexi Bath - Łazienka

Zapomnialam napisac, o laktatorach, z Michasiem mialam reczny z aventu (bardzo mi sie przydal). Kolezanka teraz zachwala mi reczny z TommyTippe i czytalam opinie innych dziewczyn ze tez go chwalą, wiec moze kupie teraz tommytippe, ale wole miec juz zakupiony niz potem latac i szukac na wariata jak mi cycki wybuchna z nawalu pokarmu:tak:
W szpitalu stosowalam elektroniczny z medeli. Moim zdaniem warto sie zaopatrzyc w elektroniczny tylko gdy sie planuje wylacznie odciagac i karmic butla. No ale nie wiem, moge sie mylic. Mi reczny w zupelnosci wystarczyl aby uratowac piersi przed nawalem i w razie potrzeby cos odciagnac.

Co do laktatorów to polecam medele elektryczną, tylko dzięki temu sprzętowi nie poddałam się z karmieniem mojego głodomora wybrednego :) Mąż się śmiał, że co wieczór się podłączam pod dojarkę, no ale cóż - musiałam :)

ARIENA - nie jestem ekspertem od wózków i nie chciałabym nikogo urazić, ale z tych co powyżej wkleiłaś miałam bardzo podobny z Natalką [podobny do tego MERC...]. Dla mnie ten wózek, jego konstrukcja, wygoda dla dziecka to była masakra. Też kupiłam nowy, a po 3 m-cach sprzedałam za pół ceny i kupiłam dobrą używkę. Dlatego teraz tego typu wózki mnie odstraszają, ale pewnie znajdzie się grono zadowolonych klientów - jak zawsze.
Za cenę tych wózków kupisz super używkę i uważam, że to będzie zdecydowanie lepszy wybór.

Co do wanienki dla dziecka to podobobnie jak SARA odradzam pomysł z dmuchaną wanną czy składaną. Takie na wyjazd można zabrać i pewnie super się sprawdzą, ale na codzień nie polecam.
Pomijając już to co Sara pisała taki maluch 4-miesieczny jest już bardzo ruchliwy, wszystko go interesuje. Obrócisz się po płyn do mycia a maluszek zdąży wylać wodę, bo się przechyli na bok.
Przypuszczam, że nie masz gdzie tej wanny trzymać - widziałam w IKEI takie wanny malutkie, zgrabne,, z matą antypośligową. Później można ją wykorzystać jako miskę do prania itp.

Co do laktatorów chyba nie będę zmieniać i pójdę w AVENT. Już raz się sprawdził, nie wiem czy najlepszy, ale... Zamierzam karmić piersią, a ściągać raczej rzadko, przy wyjściach. No i oczywiście przy ewentualnych zastojach.:baffled:

Dziewczyny czytam to wszystko, co piszecie, choć sama narazie tylko się rozglądam bo kupować będę później i dzięki Wam wiem co będzie mi potrzebne a co chyba zbędne. Któraś pisała o wanience Onda, bardzo mi się spodobała i chyba taką zakupię, o wózku myślałam na początku o tako alive, ale chyba Natis miałą tako i pisała, że porażka,podoba mi się też bebetto solaris... za duży wybór, ciężko się zdecydować co wybrać do późniejszego obejrzenia w sklepach...

Kurka upisałam się i posta w 2/3 mi wycięło !!!

Łóżeczka podobają mi się firmy ARUŚ, od razu z materacem i pościelą, ale czy są dobre to też nie mam pojęcia...

Z laktatorem to nie wiem jak będzie, na początek kupię chyba najzwyklejszy, bo boję się, że mogę tak jak moja Mama nie mieć pokarmu i kupię niepotrzebnie, choć piersią bardzo chciałabym karmić, najwyżej jeśli będzie pokarm to kupię lepszy, pewnie ten avent bo taki zachwalany w necie i widzę, że Wam też odpowiadał, przerażona jestem kupowaniem tego wszystkiego, dobrze że z ciuszkami nie będzie większego problemu... Dwa domy ode mnie mieszka mama włąścicielki firmy Ponokio produkującej ubranka dla dzieci, dobre gatunkowo i oan ma u siebie ubranka od córki w śmiesznych cenach... np. body z długim rękawem za 9 zł, nowe! Dużą część ubranek pewnie u niej kupię...

Ostatnia edycja:
reklama
ja też zostaję na ręcznym avencie... mi się przydał on przy połogu, jak musiałam brać tabsy na obkurczanie macicy i jednocześnie doatałam jakiejś hmm nie wiem infekcji na sutkach - całe mleko musiałam odciągać i wylewać, infekcja powodowała ból, musiałam bardzo delikatnie odciągać a i tak siedziałam po 40 minut i malo co
ale po wyleczeniu infekcji to szło ok

a teraz mam zamiar karmić jak najdłużej [rok?] i może mi się przydać przed imprezką ;-)

Do góry