reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Ja to już sama nie wiem na co się zdecydować jeśli chodzi o wózek. Myślę ogólnie o firmie TAKO, czytam komentarze w necie i niby dobre, ostatnio Jedo Fyn mi wpadł w oko, sama nie wiem, szlag mnie trafia. W rodzinie nie ma u mnie dużo małych dzieci i nie mam się kogo poradzić, boję się bubla kupić... :( I co ja biedna pocznę?

Sa_ra czytam non stop wszystko i wszędzie, jestem na l4, mam przykaz odpoczywać od lekarza więc mam czas, ale już zgłupiałam...
Niby wiem czego chcę... 3 w 1, koła skrętne z blokadą do jazdy na wprost, pompowane, przekładane siedzisko, adaptery do fotelika, poręczny kosz na zakupy, spacerówka rozkładana do pozycji płaskiej, chciałabym wydać max 1500-2000 zł, ale to już szczyt. Tańszy też by mnie zadowolił. I ogólnie to boję się, rozmiarów po złożeniu, żeby do bagażnika się zmieścił stelaż. Zamierzam kupić auto, np VW golf ale chyba z gazem i nie wiem jak ocenić czy to się zmieści. Kupować będę pewnie na koniec kwietnia, ale już się rozglądam i mam mętlik w głowie....

Jeśli chodzi o pojemność bagażnika w golfie (K. ma golfa IV) chyba nie musisz się martwić nawet z gazem ;-)
Masz zdefiniowane to czego oczekujesz a to już BARDZO dużo! Jeszcze tylko jaką powinien mieć wagę tzn. czy musisz go wnosić wysoko??
Warto dodać, że lepsze wózki można kupić używane bez obawy, że będą bublem a nie wydasz tyle pieniędzy :tak:

ISIS mam wałeczki po Olivierze i poduszkę ten trójkąt (chyba Ty ją wklejałaś)
Poducha się sprawdziła ale wałeczki....użyłam może 3 razy. Jakoś się nie przydały. Może tym razem będzie inaczej.

reklama
Dziewczyny, a w coś takiego się zaopatrzycie? Ja dla Amelki to miałam takie dwa wałki żeby leżała na boczku i się nie przekręcała ale wkurzały mnie i ich ne używałam, a to wydaje i się lepsiejsze: SUMMER POZYCJONER-OCHRANIACZ DO SPANIA OKAZJA (2931761273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Zastanawiałam się przy pierwszym synku, nie kupiłam i w sumie obyłam się bez tych wałeczków. Jak bałam się, że młody się przekręci to za plecki kładłam kocyk - jak miał spać na boku. Do tego młody nie cierpiał ograniczeń i pewnie bardzo by protestował.

Do góry