reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

nasze tygryskowe bodziaki z butkami i moj cudowny kocyk :-) w dotyku jest taki boski ze az nie do opisania :-D
P1080435.JPGP1080436.JPGP1080437.JPG

Załączniki

• P1080435.JPG
    P1080435.JPG
    52,8 KB · Wyświetleń: 47
  • P1080436.JPG
    P1080436.JPG
    38,3 KB · Wyświetleń: 52
  • P1080437.JPG
    P1080437.JPG
    58,7 KB · Wyświetleń: 56
reklama
co do zabawek to pewnie będą od gości - ja przy Arturze nie kupowałam nic - wszystko podostawałam
a teraz to tym bardziej - mam po starszaku i pewnie się jeszcze kilka dostanie
jakby was pytali potencjalni goście o zabawki to polecam odpowiedzi w stylu "coś co można wyprać lub umyć"
moim zdaniem głupotą sa pluszowe misie, które nie dość że zbierają kurz to jeszcze nie da się ich wyprać

no i ubranka też się często dostaje - najlepiej jak goście kupują większe rozmiary ;-) tak na roczek czy nawet dwa ;-)

kari cudowne te bodziaczki :-D

jakby was pytali potencjalni goście o zabawki to polecam odpowiedzi w stylu "coś co można wyprać lub umyć"
moim zdaniem głupotą sa pluszowe misie, które nie dość że zbierają kurz to jeszcze nie da się ich wyprać

no i ubranka też się często dostaje - najlepiej jak goście kupują większe rozmiary ;-) tak na roczek czy nawet dwa ;-)

Fioletowa masz rację - chociaż ja nigdy nie kupuję w prezencie zabawek, zawsze ubranka i to większe rozmiary, od 74 wzwyż, albo kocyki - bo tego nigdy za dużo.

Kari super zakupy- wyobrażam sobie jaki cudowny w dotyku musi być ten kocyk!

ja też, kocyki, ręczniczki, ubranka właśnie tak np 74 albo 80
ale właśnie Artur podostawał - pluszowe miśki z pozytywką, albo w ogóle pluszowe miśki
a hitem są te z guzikowymi oczami [zamiast wyhaftowanymi] - nieodpowiedznie dla dzieci do lat 3, ale kupowane noworodkom - wrrrrr

U nas też hitem były pluszaki dla Wiki :/ mam całą szufladę w pluszakach :/ i to takich jak pisze fioletowa.
Dzisiaj zakupiłam na all 90C-2szt.B+CZ BIUSTONOSZ STANIK DO KARMIENIA 19,90 (3178622046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. idąc za ciosem w sklepie stacjonarnym takie cudo :
Nakładki Contact | Dla mamy \ Wkładki i osłonki Karmienie \ Karmienie piersią \ Wkładki i osłonki Dla mamy \ Medela Medela \ Pielęgnacja piersi | MamaBebe.pl
A i buty dla siebie kupiłam hehe :) Niby rozmiar 36 ale coś chyba trochę ciasne albo nogi mi spuchły :/ jutro rano zobaczę

Nie będę wszystkich fotek wrzucać, bo część jest na dużo większe dziecko, a część dla dziewczynki (w opisie było ubranka po synku). Ale i tak jak za 30 zł to warto było... (jeszcze połowa zdjęć nie chce mi wejść)

DSC01018.jpgDSC01019.jpgDSC01020.jpgDSC01021.jpgDSC01022.jpgDSC01023.jpgDSC01024.jpgDSC01025.jpgDSC01026.jpgDSC01027.jpg

Załączniki

• DSC01018.jpg
    DSC01018.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC01019.jpg
    DSC01019.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC01020.jpg
    DSC01020.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC01021.jpg
    DSC01021.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC01022.jpg
    DSC01022.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC01023.jpg
    DSC01023.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC01024.jpg
    DSC01024.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC01025.jpg
    DSC01025.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC01026.jpg
    DSC01026.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC01027.jpg
    DSC01027.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 36
kari jakie CUDEŃKA!!! a taki kocyk sama bym kupiła mimo, że mam z 8szt. w szafie!! :sorry:
Palin za 30zł:szok: faktycznie dobra cena
Mama Wiki daj znać jak te staniczki :tak:

Ja poprosiłam grzecznie o pieluchy, ciuszki jeśli już powyżej rozmiaru 74, zabawki ale nie miśki i ewentualnie kasę do skarbonki. Cała rodzina i znajomi wiedzą więc liczę, że będzie dobrze :tak:
Zabawek nie kupuję WCALE :no:

mama wikusi ja buty przed Arturem nosiłam 37 [czasem nawet 36] teraz kupiłam 38 i się zastanawiałam czy nei będą za ciasne - po pierwszej ciąży nogę miałam większą o pół rozmiaru, teraz mam nadzieję że już więcej nie będzie
po Arturze oddałam do caritasu wszystkie moje boskie buciki - szpileczki itp. nie kupowałam nowych, bo stwierdziłam że jak mi w drugiej ciąży znów stopa urośnie, to się zastrzelę...
po porodzie sobie powoli zacznę gromadzić od nowa kolekcję ;-)

palin super ciuszki
a te po dziewczynce sprzedaj ;-)

reklama
Palin za taką cenę super ciuszki a dziewczęce zachowaj dla siostrzyczki Mikołaja hiih:-D:-);-)

co do butów ja jak sie zrobiło ciepło musiałam gnać do sklepu po buty bo w żadne moje noga nie weszła nosze / nosiłam 37 a kupiłam balerinki 39 :szok: bo na moje spuchnięte nogi tylko 39 mi weszło :no: mam nadzieję ze noga wróci do swoich rozmiarów bo mam niezłą kolekcje butów i chyba bym sie załamała jakby i po ciąży nie wchodziły :wściekła/y::no:
mamawikusi
tez kupiłam takie staniki 2 za 19,99 biały i czarny bardzo wygodne do karmienia super

Do góry