reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Dmuchawiec ja tak jak ty postanowiłam zainwestować w sportowe staniki np. z Gatty, mam 1 i jestem baaardzo zadowolona z niego, jest na tyle rozciągliwy, że wytrzyma zmianę rozmiarów nawet o 2:D a przydadzą się takie staniki później na siłownię i do biegania:)

Co do tych kropelek to one na prawdę takie dobre? poprosiłabym kuzynkę żeby mi przywiozła jak przyjedzie na poród, ale nie wiem "czym to się je" :)

to szykujcie się na połowę maja - i tak muszę jechać kupić je dla siebie, a poza tym kupuję w niemieckiej aptece taki olejek na przeziębienia do kąpieli - dla starszaka i jeszcze kilka innych pierdół, więc zakup kilku flaszek saba więcej nie będzie problemem ;-)

mikoto teoretycznie jest to ten sam składnik co espumisan, ale jest w większym stężeniu - wszystkim znajomym [i nam też przy Arturze] się sprawdził, a kiedyś nawet kumpeli do szwecji wysyłałam :-D

Filetowa to ja bym bardzo chętnie od Ciebie zakupiła dwie flaszeczki.
Dam Ci na pryw mój numer tel. komórkowego bo nie zaglądam regularnie na BB (za dużo się dzieje) i jakbyś jechała daj mi znać, wyślę Ci kaskę na konto i dam namiary na adres przesyłki.
Bardzo wielkie dzięki dobra kobieto :):tak:

Z tego co się orientuję to polski odpowiednik sab simplex to bobotic, niemieckie kropelki zawierają 69,19 mg tej substancji a polskie 66,66mg więc różnica jest niewielka a cenowo chyba wychodzi ok 45zł do 15zł.

justa w niemieckiej aptece kosztują one 8 euro, wiem że teraz pełno stron jest ludzie na tym biznes normalnie robią...
jak Artur był mały to były jakies inne, o smaku pomarańczowym - pluł tym dalej niż widział, o infacol się nazywały i tam to stężenie było wyraźnie mniejsze i u nas nie zadziałało [ani espumisan krople], nie wiem czy zaakceptowałby smak malinowy

sab simplex dawkuje się 15 kropli do każdego posiłku - np. na łyżeczce można podać przy karmieniu piersią, albo do butli z mlekiem
u nas jak najgorsze minęło to dawałam już tylko 10 kropli

smile myślę że warto mieć coś w zanadrzu na wszelki wypadek, tym bardziej że dorośli też mogą tego używać [na wzdęcia]

Jak któraś chce i jej się nie śpieszy to niech daje znać. Moja ciocia jedzie do niemiec i wraca w drugiej połowie czerwca najpóźniej. Z tego co wiem cena kropelek ok 8euro. Zamówienia na pw.

Kilka małych perełek z wczorajszej dostawy od kuzynki :-)
Zdjęcie0963.jpgZdjęcie0964.jpgZdjęcie0965.jpgZdjęcie0967.jpgZdjęcie0968.jpgZdjęcie0969.jpgZdjęcie0966.jpg

Ten kostium kąpielowy roz 62 mnie rozwala :-D

Załączniki

• Zdjęcie0963.jpg
    Zdjęcie0963.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 57
  • Zdjęcie0964.jpg
    Zdjęcie0964.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 49
  • Zdjęcie0965.jpg
    Zdjęcie0965.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 56
  • Zdjęcie0967.jpg