reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Dmuchawiec ja tak jak ty postanowiłam zainwestować w sportowe staniki np. z Gatty, mam 1 i jestem baaardzo zadowolona z niego, jest na tyle rozciągliwy, że wytrzyma zmianę rozmiarów nawet o 2:D a przydadzą się takie staniki później na siłownię i do biegania:)

Co do tych kropelek to one na prawdę takie dobre? poprosiłabym kuzynkę żeby mi przywiozła jak przyjedzie na poród, ale nie wiem "czym to się je" :)

to szykujcie się na połowę maja - i tak muszę jechać kupić je dla siebie, a poza tym kupuję w niemieckiej aptece taki olejek na przeziębienia do kąpieli - dla starszaka i jeszcze kilka innych pierdół, więc zakup kilku flaszek saba więcej nie będzie problemem ;-)

mikoto teoretycznie jest to ten sam składnik co espumisan, ale jest w większym stężeniu - wszystkim znajomym [i nam też przy Arturze] się sprawdził, a kiedyś nawet kumpeli do szwecji wysyłałam :-D

Filetowa to ja bym bardzo chętnie od Ciebie zakupiła dwie flaszeczki.
Dam Ci na pryw mój numer tel. komórkowego bo nie zaglądam regularnie na BB (za dużo się dzieje) i jakbyś jechała daj mi znać, wyślę Ci kaskę na konto i dam namiary na adres przesyłki.
Bardzo wielkie dzięki dobra kobieto :):tak:

Z tego co się orientuję to polski odpowiednik sab simplex to bobotic, niemieckie kropelki zawierają 69,19 mg tej substancji a polskie 66,66mg więc różnica jest niewielka a cenowo chyba wychodzi ok 45zł do 15zł.

justa w niemieckiej aptece kosztują one 8 euro, wiem że teraz pełno stron jest ludzie na tym biznes normalnie robią...
jak Artur był mały to były jakies inne, o smaku pomarańczowym - pluł tym dalej niż widział, o infacol się nazywały i tam to stężenie było wyraźnie mniejsze i u nas nie zadziałało [ani espumisan krople], nie wiem czy zaakceptowałby smak malinowy

sab simplex dawkuje się 15 kropli do każdego posiłku - np. na łyżeczce można podać przy karmieniu piersią, albo do butli z mlekiem
u nas jak najgorsze minęło to dawałam już tylko 10 kropli

smile myślę że warto mieć coś w zanadrzu na wszelki wypadek, tym bardziej że dorośli też mogą tego używać [na wzdęcia]

Jak któraś chce i jej się nie śpieszy to niech daje znać. Moja ciocia jedzie do niemiec i wraca w drugiej połowie czerwca najpóźniej. Z tego co wiem cena kropelek ok 8euro. Zamówienia na pw.

Kilka małych perełek z wczorajszej dostawy od kuzynki :-)
Zdjęcie0963.jpgZdjęcie0964.jpgZdjęcie0965.jpgZdjęcie0967.jpgZdjęcie0968.jpgZdjęcie0969.jpgZdjęcie0966.jpg

Ten kostium kąpielowy roz 62 mnie rozwala :-D

Załączniki

• Zdjęcie0963.jpg
    Zdjęcie0963.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 59
  • Zdjęcie0964.jpg
    Zdjęcie0964.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 51
  • Zdjęcie0965.jpg
    Zdjęcie0965.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 58
  • Zdjęcie0967.jpg