reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Co do klapek do szpitala to mam japonki do chodzenia i osobne japonki pod prysznic (bo przecież w mokrych klapkach nie będę później chodzić po sali). Też nie mam typowych papci, a jak przyjdzie mi leżeć w łóżku to też wezmę skarpetki bo mam to co Sa_raa, bardzo mi nogi marzną:)

Kingusia cudowne to łóżeczko, szczególnie z serduszkami mi się podoba:) co do pościeli to wiele mi się podoba:) te z owieczkami, te z żyrafkami... więc nie pomogę, teraz jestem strasznie niezdecydowana:p:p:p

reklama
Kingusia- ja skorzystałam z Twojego linka i zadzwoniłam tam spytać, czy mają komplety na większe łóżeczka (my mamy 140x70). I mieli w promocji :-) 6 elementów za 120 zł + koszt przesyłki :-) Jak tylko mąż wrócił z pracy, to wybraliśmy kolor 031 Miodzio Zielone, czy jakoś tak (z takimi śpiącymi misiami na zielonym tle). Ja chciałam coś bardziej żółtego, ale M mnie przekonał, że zielony uspokaja :-D Dam znać, jak mi paczka przyjdzie, mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu. Także dziękuję Ci bardzo za linka :-)

PS. A łóżeczka cudne!!! Mnie się podobają te całe białe, ale te dwukolorowe też są super!:-)

Mam pytania do dziewczyn, które już mają kupione wyprawkę:
1) Jakie butelki kupujecie pojemnościowo i ile sztuk?
2) W ile pieluch tetrowych się zaopatrujecie?
3) Ile paczek podkładów poporodowych trzeba kupić?
Ja dopiero ustalam liste co muszę kupic, czas najwyższy się za to zabrać a wiedzy na ten temat brak:no:

justa:
1) ja kupiłam zestaw avent: 2 małe i 2 duże, ale tylko dlatego, że na necie znalaałam, z korzystnej cenie. Inaczej kupiłabym tylko po jednej.
2) pieluchy tetrowe mam 5, ale jeszcze dokupię. Może do 10 dobiję. W razie czego zawsze można dokupić.
3) Podkładów mam 2 paczki po 10 szt. Nie pamiętam ile zużyłam po ostatnich porodach. :no: Myślę, że wystarczy. Potem wygodniejsze są podpaski. A w razie wu, mężuś dokupi. :tak:

Ja też mam butelki LOVI na razie 2 - jedna 150 (dostaliśmy na SR), jedna 250 ml. Są samosterylizujące się w mikrofalówce. Jeśli będą faktycznie potrzebne (albo nie będą odpowiadać Mikołajowi) zawsze można kupić więcej lub inne.

Pieluch mam 5 (w tym 2 kolorowe). Myślałam, czy kupić więcej, ale teściowa ma jeszcze po Aro - wystarczy wyprać.

Podkłady 1 paczka + podpaski maxi

Teraz sklepy są jeden przy drugim, więc jeśli by miało zabraknąć zawsze można dokupić, więc wydaje mi się, ze kupowanie dużo na zapas to przesada.

Ja się zastanawiam nad małym cienkim kocykiem (duży i grubszy mam). Jak patrzyłam w sklepie to prawie to samo (jeśli chodzi o grubość i "grzanie") co fajne duże flanelowe pieluchy (te też mają fajne wzory). Niby zwykły polarowy koc mam, a to ma być czerwiec, więc nie wiem, czy jest sens kupować.

Justa,u mnie to wygląda tak:
1-butelki chcę Dr Browns'a i tak jak Sa_raa 1dużą 1 małą
2-pieluszek tak z 10szt.narazie mam 3 :-Dwięc albo dokupię 10pak(jeśli na allegro będę zamawiała coś u kogoś) albo 7szt luzem w sklepie
3-podkłady narazie na "podpatrzenie" kupiłam 1 paczkę z Belli,wiem,że dużo kobiet ich używa ale one jakieś dziwne się wydają.Więc chciałam dokupić jeszcze 1 paczkę Normal Seni.

Palin mi się wydaje,że tak jak mówisz,to będzie czerwiec mimo wszystko no w Polsce ciężko trafić z pogodą ale ja narazie w 1 kocyk się zaopatrzę coś w ten deseń Mięciutki kocyk koc BOBAS z mikrofibry 7 WZORÓW!!! (3171461187) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , pieluszki flanelowe mam i myślę,że starczy..A jak nie,to babcia już mi wynalazła jakieś kocyki po kuzynkach :confused2:

Dzięki. Jeszcze troszkę się wstrzymam. Za tydzień wybierzemy się do teściów to zobaczę, co tam teściowa przechowuje po synach i ewentualnie wtedy kupię (jakby nie było w jej "zapasach"). Nie mogę się doczekać, bo mówiła, że ma błękitne aksamitne śpiochy jeszcze po Aro - fajnie będzie móc w to Mikołaja ubrać (jeśli będą w dobrym stanie) :happy2:

reklama
Bona widziałam że mają większe pościele również ;-) my będziemy to jasne łóżeczko zamawiać ale to w maju. Pokazałam wczoraj mężowi i mówi że ładne... ech faceci :sorry2: ale najważniejsze że mi się podoba :-p
Jak dostaniesz przesyłkę to daj znać czy wszystko ok i czy polecasz sprzedającego bo ja zrobie u nich większe zakupy :-)

Justa ja kupiłam butelki TT, jedną małą i jedna średnią.
Pieluch tetrowych mam tylko 5 szt białych i 2 kolorowe, najwyżej dokupie jak będą potrzebne.
Podkłady jedna paczka + duże podpaski.

Do góry