reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

fioletowa gdzie mozna kupic szklane butelki aventu, nie wiedzialam nawet, ze takie są, chcialbym kupic;)

dziewczyny, jakie macie koszule do szpitala? czas coś kupić, moglybyscie podac jakies linki?

reklama
JA KUPIŁAM na razie jedna z aventu 125 ml ale kupie jeszcze jedną góra 150 ml na początku dziecko mało je i takie 260 ml to kupę puzniej a chcę karmić piersią więc dużo butelek mam nadzieję nie będę potrzebować najwyżej się dokupi a ja z tych co zawsze muszę mieć wszystko myte na bieżąco nie mam zmywarki a nienawidzę garów w zlewie :baffled:
*Avent* NATURAL Butelka 125ml antykolkowa NOWOŚĆ (3133886015) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pieluch tetrowych kupiłam 10 i flanelowych 10 dla mnie wystarczy bo to tylko do wycierania podkładania itp bo ja będę tylko na pampersach
staram się kupować rozsądnie żeby nie przesadzać ze wszystkim wole puzniej coś dokupić niż wydać kasę na coś co będzie mi leżało i się nie przyda
leżaczek karuzelkę i matę kupię po urodzeniu a nuż widelec ktoś z odwiedzających przyniesie w prezencie :-p

ja 2 kompletu koszula + szlafrok mam jeszcze po porodzie synka :eek: ale ja w domu nie używam takich koszul więc mimo prawie 10 lat są w świetniej formie na ramiączkach więc super na lato a jeszcze dokupiłam jedną w Biedronce były jakiś czas temu więc mam 3 koszule i 2 bawełniane szlafroki wystarczy :tak:

Ostatnia edycja:
ależ ten wątek nabrał wigoru, ulalala :)

Bo lekturze Waszych postów mam zagwostkę które kosmetyki to są z tych must have, a które nie... Dostałam próbki z johnsona i w pierwszej kolejności zmierzymy się z nimi, a w drugiej chyba postawię na ziajkę, tę z rybką

Nadal nie mam wózka, a na wczorajszych targach dostałam informator w którym spotkałam się z jeszcze innym wózkiem - coletto. Nie muszę dodawać, że mi się podoba :D i jeszcze z Baby safe - też wygląda przyzwoicie...

co do termometru zastanawiam się nad tym co kupiła Natis, ew. nad tym ciut tańszym ale widzę, że też popularnym na alle Bezdotykowy Termometr Kardioline KL80 0%REKLAMACJI (3135819217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Chciałabym już jakiś porządny, widziałam, że temp. wody i butelki mierzy :O Jest też "nasz" 8latek, który często choruje a nie cierpi zwykłego termometra, a takim "laserem" chętnie się zmierzy :D

Kusi ten anusiowy bujaczek...

Pościel znalazłam taką Pościel do łóżeczka DISNEY 3el 90x120 KUBUŚ DZIECI (3137305209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - tylko nie wiem czy nie lepiej od razu większą - mam ikeowskie łóżeczko - ale wzory fajowe - oprócz pierwszego nie bardzo chłopięcego ;) nie wiem który wybrać :p

No i koszule - np taką KOSZULA RADOŚĆ_NA CIĄŻE I KARMIENIE BOBASA :) L (3094356822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ale poradźcie z rozmiarem - brać tak jak zawsze - one mają już "miejsce" na brzuch, czy kupić z zapasem, tak żeby teraz była luźniejsza a później "pełniejsza" - ja nadal mam mały brzuch, a prawie wcale, i jakoś cięzko mi kupić na zapas ciuch...

Na tę chwilę wiem, a to już postęp, jaki chcę laktator - ręczny aventu, zakładam, że butelki które mam nadają się do wszystkich aventowskich laktatorów i nie będzie niespodzianki...

ps. próba nr 12848322 dodania posta...

sara już napisała
można polować na allegro na szklany avent, ale ostatnio większą butelkę kupiłam właśnie w mall

ariena butelki aventu są kompatybilne z ręcznym laktatorem aventu - nawet te nowe szklane pasują do starego laktatora :-D

a ja się pochwalę moimi wczorajszymi zdobyczami w ciucholandzie :) najbardziej jestem zadowolona z marynarki dla Tosi za 15 zł :O DSC00119.jpgDSC00120.jpgDSC00121.jpg Kolory w rzeczywistości są żywsze, ale aparat mi się rozładował, więc poszedł w ruch tel :p

Załączniki

• DSC00119.jpg
    DSC00119.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC00120.jpg
    DSC00120.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC00121.jpg
    DSC00121.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 65
no widze ze przygotowania na naroziny naszych pociech ida pełna para
ja tez juz czesc ubranek upranych i uprasowanych
wozek wyczyszczony posciel poprana
kilka nowych rzeczy pokupionych
zostały mi kosmetyki butelki gabka do wanienki pampersy chusteczki i kilka jeszcze drobnostek

anula super ciuszki :)

ech a mi się przypomniało o proszku do pieluch i teraz szukam i szukam i nie wiem na co sie zdecydować

a znalazłam - kupiłam właśnie na allegro kosz na brudne pieluchy z siatkami i torbą na spacery i u tego samego sprzedawcy proszek antybakteryjny do pieluch
i chyba mam wysyłkę gratis :-)
a kosz taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=3157162341

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry