reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

natis anulka potwierdzam ja nosiłam c w ciązy a po porodzie miałam takie wielkie że mąz mi kupił e i był dobry, nadmienię że kazałam mu kupić d ale panie mu doradziły że lepiej będzie e i tak tez się stało :-)

reklama
SARA - piękny leżaczek :-) też się nad nim zastanawiałam :), piękny komplecik :tak:
właśnie zastanawiam się nad tym pasem - z Natką nie używałam. Nie wiem co zrobić :baffled:

Tak długo pisałam tego posta, że już mam odpowiedź na moje pytanie ;-)

TERI - niezłe zakupy :-) moje też właśnie przed momentem dotarły. Ostatnie pierdółki i podgrzewacz do butelek.

NISSANKA - mówisz, że za małe kupiłam te biustonosze... kurcze chyba masz rację...

SMILE - ja kupiłam ręczny laktator z AVENTu, z Natką też go używałam i sprawdził się super.

Ostatnia edycja:
madzia a jesteś leniuch, czy raczej taka co po wypiciu herbaty od razu kubek myjesz?
w tym drugim wypadku myślę że po 2 butelki starczą
jeśli jesteś taka jak ja, że czekasz aż sie nazbiera to najmniejszych butelek ze 4, największych 2 starczą
[jeśli będziesz karmić mm, a nie piersią]
jesli masz sterylizator, to więcej butelek jest wygodniejsze - myjesz, wstawiasz do sterylizatora i jak się napełni to włączasz - w moim avencie miesciło się 6 butelek
przy mm - to posiłków na początku będzie więćej, po pół roku jak się wprowadza dodatkowe potrawy i drugie mleko, to mleka mniej podajesz
u nas na końcu mleko było 2 razy - rano i na noc

jeśli bedziesz karmić piersią to po 2 butle w zupełności wystarczy

madzia ja mam 20 pieluch tetrowych białych i 4 kolorowe to aż za dużo, myślę że 12-15 szt w zupełności starczy żeby prać 1-2 razy w tyg jeśli będziesz używać pampersów, butelki mam 2x260ml i 1 x150ml

reklama
wenusjanka, ja butelki mam 3 na razie - 2 małe i 1 średnią - ale to tylko dlatego że szklane aventu trudno dostać i są drogie
pozostałych rzeczy też mam wszystkiego za dużo - za dużo pileuch tetrowych, za dużo flanelowych, za dużo ubranek itd.

Do góry