reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Kochane mam pytanie... Powiedzcie mi, bo chcę sobie kupić bepanthen, zeby był w razie gdy popękają sutki przy karmieniu i później już w domu w razie odparzeń Lenki itp... I teraz moje pytanie: kupić maść czy krem...? Na necie czytam rózne opinie a nikt tak dobrze jak Wy mi nie doradzi :-)

reklama
paulinka ja na sutki polecam jedyny, niezastąpiony i nie trzeba go zmywać przed karmieniem purelan medeli, dziecko tez mozna nim smarować ale cena taka , że się nie opłaca. Ja u każdego swojego niemowlaczka uzywałam tego samego do pupy od poczatku, maści Alantan plus , nic z cynkiem bo wysusza. Polecam też Linoderm z pantenolem (czerwona nakrętka).

PAULINKA - ja mam BEPANTHEN maść i krem. Krem sie nadaje na podrażnioną skórę, ale jest na tyle lekki, że na pupkę dziecka czy sutki się nie nada. Tak więc u nas do pupki i na piersi maść.
Darek mi kupił na święta ;-) zestaw do pielęgnacji z Palmers'a - balsam na brzuch, serum i na sutki. Maść do przygotowania sutków do karmienia (każe mi codziennie smarować:-p ) i w czasie karmienia - też nie trzeba go niby zmywać, a cenowo w miarę przystępnie.

ASIULKA - ja kupiłam biustonosz do karmienia o rozmiar większy niż potrzebuję teraz, choć czytałam, że należy kupić 2 rozmiary więcej. Ale dla mnie teraz miseczka D to i tak kosmos, więc do karmienia E kupiłam.

ufffffffffff zakupy u justinex zrobione zakupy powyżej 300zł więc przesyłka i śliniaczek gratis :-D teraz tylko wypatrywać przesyłki :tak:
ale jeszcze drugie tyle kasy pójdzie :baffled:

stanika jeszcze nie kupiłam bo nie wiem jaki rozmiar ostatnio E bo z D mi cycki uciekały :baffled::eek::zawstydzona/y: a kupić F to dla mnie jakiś kosmos ja miała przed B :eek::szok:

Ja juz dawno kupiłam i chodzę w stanikach do karmienia. Ja miałam rozmiar d a kupiłam g, mogłam f ale wiem ,że jeszcze się powiekszą:szok:

MY juz zakupy mamy za sobą. Prawie wszystko kupione w necie w Smyk, Entliczku i tanich aptekach internetowych:-):-)
Został tylko wózek do kupienia ...no i jednak kupimy Navington cadet zamiast Mutsy evo:-):-)
Mam do was pytanie Jaki dobry laktator kupić??Ja myślałam o Avent eletronicznym:eek::eek:

sara no w końcu trzeba wpaść w szał zakupowy zwłaszcza jak się jest w czarnej d...:-D;-) ten pas wygląda na porządny ja tez szukam takiego pasa zapisałam w ulubionych tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać :eek: Ty jaki kupujesz rozmiar ?

agacia ja kupuję avent isis ręczny

Wow Teri zaszalałaś:))) super!

Agacia ja będę miała Avent ręczny, wiem od przyjaciółki, że jest super, niektóre z dziewczyn tu na forum też go będą używały:)

Sa_Raa jak to z tym pasem, polecasz? Masz zamiar go nosić latem po porodzie? bo się właśnie nie bardzo orientuję w temacie:) Ja nosiłam podobny pas na siłownie, jak szłam na bieżnie czy inne aeroby... pociłam się w nim strasznie i pamiętam, że było mi baaaardzo niewygodnie... a to tylko było max 2h dziennie...

reklama
Mi pas po CC "uratował życie". Flaki mnie tak bolały, że nie mogłam się ruszać ani przekręcać w nocy a z pasem dałam radę. Obawiam się, że będzie gorąco ale wiem, że pomógł bardzo i wolę się spocić a "żyć" niż się męczyć. Rozmiar biorę taki jak rozmiar ubrań sprzed ciąży czyli M. Celowo kupuję pas na rzep ponieważ mogłam go regulować tak, żeby zawsze odpowiednio trzymał - w miarę upływu czasu obwód stawał się mniejszy dodatkowo jak dokuczał mi duży dyskomfort mogłam go poluzować.

Smile wolałam dyskomfort w pasie niż ból bez niego :tak:

Do góry