reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Kochane mam pytanie... Powiedzcie mi, bo chcę sobie kupić bepanthen, zeby był w razie gdy popękają sutki przy karmieniu i później już w domu w razie odparzeń Lenki itp... I teraz moje pytanie: kupić maść czy krem...? Na necie czytam rózne opinie a nikt tak dobrze jak Wy mi nie doradzi :-)

reklama
paulinka ja na sutki polecam jedyny, niezastąpiony i nie trzeba go zmywać przed karmieniem purelan medeli, dziecko tez mozna nim smarować ale cena taka , że się nie opłaca. Ja u każdego swojego niemowlaczka uzywałam tego samego do pupy od poczatku, maści Alantan plus , nic z cynkiem bo wysusza. Polecam też Linoderm z pantenolem (czerwona nakrętka).

PAULINKA - ja mam BEPANTHEN maść i krem. Krem sie nadaje na podrażnioną skórę, ale jest na tyle lekki, że na pupkę dziecka czy sutki się nie nada. Tak więc u nas do pupki i na piersi maść.
Darek mi kupił na święta ;-) zestaw do pielęgnacji z Palmers'a - balsam na brzuch, serum i na sutki. Maść do przygotowania sutków do karmienia (każe mi codziennie smarować:-p ) i w czasie karmienia - też nie trzeba go niby zmywać, a cenowo w miarę przystępnie.

ASIULKA - ja kupiłam biustonosz do karmienia o rozmiar większy niż potrzebuję teraz, choć czytałam, że należy kupić 2 rozmiary więcej. Ale dla mnie teraz miseczka D to i tak kosmos, więc do karmienia E kupiłam.

ufffffffffff zakupy u justinex zrobione zakupy powyżej 300zł więc przesyłka i śliniaczek gratis :-D teraz tylko wypatrywać przesyłki :tak:
ale jeszcze drugie tyle kasy pójdzie :baffled:

stanika jeszcze nie kupiłam bo nie wiem jaki rozmiar ostatnio E bo z D mi cycki uciekały :baffled::eek::zawstydzona/y: a kupić F to dla mnie jakiś kosmos ja miała przed B :eek::szok:

Ja juz dawno kupiłam i chodzę w stanikach do karmienia. Ja miałam rozmiar d a kupiłam g, mogłam f ale wiem ,że jeszcze się powiekszą:szok:

MY juz zakupy mamy za sobą. Prawie wszystko kupione w necie w Smyk, Entliczku i tanich aptekach internetowych:-):-)
Został tylko wózek do kupienia ...no i jednak kupimy Navington cadet zamiast Mutsy evo:-):-)
Mam do was pytanie Jaki dobry laktator kupić??Ja myślałam o Avent eletronicznym:eek::eek:

sara no w końcu trzeba wpaść w szał zakupowy zwłaszcza jak się jest w czarnej d...:-D;-) ten pas wygląda na porządny ja tez szukam takiego pasa zapisałam w ulubionych tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać :eek: Ty jaki kupujesz rozmiar ?

agacia ja kupuję avent isis ręczny

Wow Teri zaszalałaś:))) super!

Agacia ja będę miała Avent ręczny, wiem od przyjaciółki, że jest super, niektóre z dziewczyn tu na forum też go będą używały:)

Sa_Raa jak to z tym pasem, polecasz? Masz zamiar go nosić latem po porodzie? bo się właśnie nie bardzo orientuję w temacie:) Ja nosiłam podobny pas na siłownie, jak szłam na bieżnie czy inne aeroby... pociłam się w nim strasznie i pamiętam, że było mi baaaardzo niewygodnie... a to tylko było max 2h dziennie...

reklama
Mi pas po CC "uratował życie". Flaki mnie tak bolały, że nie mogłam się ruszać ani przekręcać w nocy a z pasem dałam radę. Obawiam się, że będzie gorąco ale wiem, że pomógł bardzo i wolę się spocić a "żyć" niż się męczyć. Rozmiar biorę taki jak rozmiar ubrań sprzed ciąży czyli M. Celowo kupuję pas na rzep ponieważ mogłam go regulować tak, żeby zawsze odpowiednio trzymał - w miarę upływu czasu obwód stawał się mniejszy dodatkowo jak dokuczał mi duży dyskomfort mogłam go poluzować.

Smile wolałam dyskomfort w pasie niż ból bez niego :tak:

Do góry