reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

KORBA - bardzo fajny ten wózeczek :tak: tak jak dziewczyny pisały ma wszystko co potrzebne :).

MARCELINOOWA - ale zakupy zrobiłaś :-) widzę, że obie już jesteśmy tak przygotowane :)

ANUSIA - ja też czekam na meble i doczekać się nie mogę. Chciałabym już wszystko w nich układać :)

reklama
Lubię robić konkretne zakupy :tak::-) a że dostałam kasę z Zusu, to musiałam ją zainwestować ;-)

Korba też patrzyłam na ten wózeczek. Czytałam kiedyś, że ma dobre opinie :-)

Natis wstaw fotki, jak już będziesz miała mebelki! ;-):tak:

Mi jeszcze zostało do kupienia:
- łóżeczko duże i pościel do niego (teraz mamy kołyskę/łóżeczko, które można przystawić do łóżka sypialnianego)
- śpiworek
- leżaczek/huśtawka
- nożyczki do pazurków (polecam BabyOno, bo mają cienkie końcówki i łatwo obciąć paznokcie)
- coś na komary (wiem, że jest taki specyfik chyba Chicco, który się wkłada do wózka i żadne askudztwa nie lecą do malucha)
- pas poporodowy - polecałyście jakiś. Jaki? Poproszę o linka :-p
- krem do brodawek
- mata edukacyjna
- kojec
- ew. łóżeczko turystyczne (co prawda mamy na działce po Marcelu, ale musimy je przejrzeć, czy będzie się nadawało)

I tyle! :-);-)

:tak:

Kingusia, opakowanie termiczne na butelkę na pewno się przyda, pod warunkiem, że się butlą karmi :) Czesto są one dołączane do torby do wózka, nie wiem czy kupujesz takową..

Och, dostałam maila - podobno moje łóżeczko ma być dziś lub jutro, super!! :) Choć mąż pewno skręci dopiero po powrocie z delegacji.. :( ja lubię sama skręcać, ale łóżeczko to za dużo w moim stanie..

Natis, zyczę, żeby Twoje mebelki też szybko przybyły! nie mogę się doczekać zdjęcia pokoiku córci, w ogóle mnie kręci dekorowanie wnętrz, domo+ to mój ulubiony kanał :D :) U nas Sebastianek będzie spał w naszej sypialni i na razie nie szykujemy mu pokoiku, nie wiem nadal co z naszym kredytem i nowym domem, walczę nadal z durnym Urzędem Skarbowym , wieć póki co nic nie planujemy.. Obecny dom wynajmujemy.. dobrze nam się tu mieszka więc jak kredytu nie dostaniemy to pewnie będzie tak jak jest, też nieźle :) Mamy co prawda własne mieszkanie, ale mąż ma tam teraz biuro :)

Ostatnia edycja:
anusiakanusia nie mam torby do wózka bo nie było w zestawie i chyba na razie nie będę kupować bo mam przy wózku duży zapinany kosz. Chyba jednak kupię to opakowanie termiczne bo pewnie szybko przejdziemy na butle.

Planuje zrobić sama literki z imieniem dla Laury na ścianę :-)

dziewczyny a nie myślałyście żeby nie kupować na razie tych bujaczków -leżaczków-huśtawek, mat edukacyjnych? karuzel do łóżeczka??
ja nie kupowałam i powiem Wam szczerze że wszystko Wojtuś dostał w ciągu 1-1,5m-ca po urodzeniu jak przychodzili znajomi, rodzina goście do maleństwa, czy na chrzciny od chrzestnych.

Moja dobra kuzynka rodzi za 2-3tyg i ona właśnie też wszystko sama sobie już kupiła i ja teraz szykując się do maleństwa nie wiem co jej podarować...:baffled: dosłownie wszystko już kupiła, łącznie z cienkimi i grubszymi kocykami już na chłodne dni oraz zabawkami :-(

my matę mamy po Arturze [a jakże] dostał ją na chrzciny, karuzelę i bujak sama kupowałam też dla Artura
u nas heh będzie problem z prezentami, bo wszystko mamy, głownie po starszaku
ale coś się wymyśli ;-)
a jak nie to niech kasę dają, albo ubrania na starsze dziecko w sensie na roczek czy dwa

asiulka ja z tych rzeczy, które wymieniłaś chcę tylko bujaczek-leżaczek i to ten, któr anusiakanusia kupiła. Dla mnie to alternatywa dla kojca/łóżeczka turystycznego. Jest przede wszystkim funkcjonalny (rozkłada się na płasko) i mobilny - sama bez problemu mogę go przenieść do kuchni czy do salonu. Jest też ustawny i dzięki wymiarom zmieści się wszędzie i nie zagracę nim całego pomieszczenia. Ja częsciej będę sama w domu i dlatego chcę mieć oko na Maluszka jak będę gotować obiad, czy robić przepierkę.

ASIULKA - wczoraj właśnie usłyszałam od Olki 'co my mamy tej Lence kupić, jak ona wszystko już ma' :-) ale ja nie kupiłam żadnej zabawki, więc coś napewno się znajdzie, poza tym ubranka w większych rozmiarach też będą mile widziane :-).
W sumie zależy od podejścia - zależało mi na zgraniu kolorystycznym poszczególnych rzeczy - dlatego wolałam sama wszystko kupić.

ANUSIA - ja też kocham urządzać wnętrza, po części to moja praca... choć ja z tych co muszą dotknąć i niestety z tym miałam teraz największy problem. Zamówiłam w necie drogą tapetę do pokoiku - wszystko rozrysowałam przeliczyłam, a jak dotarła i ją zobaczyłam to się rozpłakałam, bo taka beznadziejna... ale muszę ją zużyć, bo Darek by mnie udusił ;-).
Co do domu to faktycznie jeśli macie wizję własnego domu to nie ma sensu ładować kasy w remont na chwilę. A nie chcecie kupić tego wynajmowanego domu, skoro się dobrze w nim czujecie???

KINGUSIA - ja właśnie czekam na literki :-) zamówione są już od kilku dni ;-) z czego planujesz robić?

łał ale idziecie ja burza ja jestem jeszcze w proszku :zawstydzona/y:

to moje dzisiejsze lumpkowe zdobycze :-)

Załączniki

• SAM_4221.jpg
    SAM_4221.jpg
    56,8 KB · Wyświetleń: 52
  • SAM_4220.jpg
    SAM_4220.jpg
    59,3 KB · Wyświetleń: 56
  • SAM_4219.jpg
    SAM_4219.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 55
  • SAM_4223.jpg
    SAM_4223.jpg