reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Ja polecam kosmetyki Balneum. Od początku będę używać kremu i emulsji do kąpieli (później do kąpieli przejdę na oillan). Jędrek urodził się z okropnie suchą i popękaną skórką i pięknie z tego wyszliśmy na tych kosmetykach. Pupki niczym specjalnym nie smarowałam, tylko pielęgnowałam tym kremem. Jak mi się raz odparzył to kupiłam też krem z balneum na odparzenia i szybko zadziałał.

Ps. Jędrek był uczulony na Nivea Baby

Ostatnia edycja:
My też używaliśmy na początku do kąpieli balneum i oilatum czy jakoś tak. Później używaliśmy nivei :-) A po pierwszym miesiącu nasza pediatra przepisała taki krem do pupci, robiony w aptece niestety posiałam gdzieś recepturę :-( ale ten krem jest znany w kręgu pediatrów więc myślę, że każdy recepturę powinien znać :-D A i do szpitala kupiliśmy linomag - bo tak zalecali, i Tosia nam się po nim odparzyła :angry: Dodam, że ten krem do pupki jest bardzo wydajny a kosztuje 5 zł :szok::szok: A i jeszcze co do pielęgnacji skóry - jak się zrobiło ciepło bardzo i Tosi wyszły potówki, to pod paszkami i w pachwinach, pod kolankami, przy szyjce posypywałam ją pudrem z Nivei, można też używać mąki ziemniaczanej :tak:ale dla mnie puder był wygodniejszy :-p

Ostatnia edycja:
ja zakupiłam wszystko z musteli bo jestem jej wielką fanką, jako że jest wydajna i bardzo dobrej jakości, pozniej przejde na kosmetyki Hipp'a, mam nadzieje ze maluch będzie podzielać moje postanowienie i się na nic nie uczuli :)
kosmetyki z Nivea też mają dobre opinie ale wszystkim moim kuzynką dzieciaczki się uczuliły więc rodzinnie postanowiłam nie ryzykować

reklama
Do góry