reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

dzięki za info o termometrach

a odnośnie słońca - zawsze wszystko co wystaje, jak największym filtrem, pół godziny przed wyjściem z domu, nigdy dziecka nie wystawiać na słońce między 10 a 14
vit d wytwarza się także w cieniu, poza tym i tak będziemy podawać witaminy
skóra dziecka a zwłaszcza niemowlęcia jest dużo cieńsza niż dorosłego - raz że łatwiej o poparzenia, a dwa słońce sprzyja powstawaniu raka - ja nie wystawiam młodego na słońce i drugiego też nie będę - sama mam dużo pieprzyków i prawie przeźroczystą skórę - a to są duże ryzyka zachorowania na raka skóry
moje dzieci też zapewne będą miały dużo pieprzyków, bo mąż też ma sporo
w grupie najwyższego ryzyka są osoby, które mają 50 pieprzyków
opalanie to reakcja obronna skóry, nie jest do niczego potrzebne

Pierwsze lato z niemowlęciem

Opalanie: ochrona skóry dziecka przed słońcem - www.mamazone.pl

reklama
O właśnie fioletowa tak sobie pomyślałam o tej witaminie ze przecież cały czas ja podaje
Tak jak pisałam ja będę smarować na pewno, a co do samego kremu to cena choć wysoka nie sądzę że znajdzie sie cos sporo tańszego te kremy z wysokim filtrem są drogie a tu jeszcze taki dla noworodka nam potrzeba

Dziewczyny co myślicie o tej ofercie X-Landera? w sumie tak nie brałam pod uwagę tych wózków, ale za wózek rodzice chcą zapłacić i te wybrali. Kolor Europa.

Kingusia wiem, że Ty kupiłaś XQ, czytałaś opinie? Ja chwile teraz poczytałam i są różne... Oczywiście przewaga dobrych, ale tak sobie myślę, że nie ma wózka który ma 100% dobrych opinii....

Oferta z MaxiCosi wydaje mi się dobra, ten fotelik i tak chciałam kupić więc po prostu oddamy rodzicom 350pln jak kupią cały komplet... a więc za wózek wychodzi 1500pln...

Pls napiszcie co myślicie:)))

Smile wiem że opinie są różne ale nie znalazłam wózka który miałby tylko pozytywne opinie. Każdy wymaga od wózka czego innego i wszystkim się nie dogodzi.
Nasz też jest z fotelikiem maxi cosi. Mam nadzieję że nam posłuży ;-)

Smile- co do xlandera to wiele nie powiem, moje szwagierka ma ale nie ten model co Kingusia tylko ten bez możliwości odwrócenia spacerówki i raczej była zadowolona, wiem ze na pewno fotelik samochodowy jest bardzo ciężki lepiej dokupić maxicosi, a sam kolor europa na zdjęciu wydaje mi sie dość "bury" może na żywo inaczej, ładny jest ten zielony america, a ja w praktyce wiem ze lepszy jasny wózek niż ciemny, nie wypłowieje na słońcu, a z tym brudzeniem to czy wózki się aż tak brudzą, ja do tej pory mój czerwony prałam raz jak mi kot do niego wskoczył:-D

Smile, czy mowisz o xlanderze move? Ja o nim czytalam, sporo negatywow, glownie dotyczacych kolek i amortyzacji. Jest taka stronka z rankingiem wozkow-oceny uzytkownikow plus rozne parametry, np. bezpieczenstwo, stosunek jakosci do ceny itp. Wpisz w google "ranking wozkow" i Ci wyskoczy.

Smile co do wózka to nie wiem, nie orientowałam się nigdy w x-landerach. Na pewno fotelik jest bardzo dobry, ma jak dobrze pamiętam 4 punkty w testach zderzeniowych ( z bazą 5 )

reklama
ja z mojego xa jestem bardzo zadowolona - tu masz mały minusik, że przednie kółka są małe, ale jak nie mieszkasz na głębokiej wsi, to nie będzie problemu
ja bym brała ;-)
tylko może nie ten kolor - ja mam czerwony, bałabym się że latem gondola za bardzo się będzie nagrzewać

edycja: właśnie zadzwonił pracownik firmy, która dowozi meble z ikea - hihi dziś będę mieć komplet - łóżeczko, przewijak, a kurier ma dziś dostarczyć jeszcze materac
:-D

Ostatnia edycja:
Do góry